Η σκηνοθέτις Κατερίνα Ευαγγελάτου στο Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου

0
91

Η σκηνοθέτις Κατερίνα Ευαγγελάτου θα είναι η νέα καλλιτεχνική διευθύντρια του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου. Μόλις 40 ετών είναι η πρώτη γυναίκα στη θέση αυτή στην ιστορία του θεσμού. Είναι κόρη του σπουδαίου Σπύρου Ευαγγελάτου και της πολυτάλαντης ηθοποιού Λήδας Τασοπούλου.

Από μικρό κοριτσάκι πήγαινε στο αρχαίο θέατρο Επιδαύρου, εκεί όπου οι γονείς της μεγαλούργησαν. Μεγάλωσε βλέποντας θέατρο και μπαλέτο και ακούγοντας κλασσική μουσική κλασσική μουσική στη Λυρική Σκηνή, στο περίφημο θέατρο Ολύμπια της Ακαδημίας. Ο πατέρας της ήταν διευθυντής και πρόεδρος του οργανισμού για επτά χρόνια.

Ήταν άριστη μαθήτρια στη σχολή Μωραϊτη, φοίτησε στη Φιλοσοφική Σχολή και, ταυτόχρονα, στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου. Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Λονδίνο, στο Μiddlesex, και στη Μόσχα –μιλά άπταιστα ρωσικά, αγγλικά και γαλλικά.

Την πρώτη μέρα που έφτασε στη Μόσχα και πήγε σε μεγάλο κεντρικό σούπερ μάρκετ, έγινε επίθεση αυτοκτονίας από Τσετσένο λίγα μέτρα πιο μακριά στον σταθμό του μετρό.

Έχει σκηνοθετήσει δεκάδες παραστάσεις στην Ελλάδα, στην όπερα του Περμ στη Ρωσία, στη Γερμανία. Το καλοκαίρι αυτό θα κάνει την πρώτη της μεγάλη οπερατική σκηνοθεσία για το Ηρώδειο για λογαριασμό της Λυρικής: Ριγκολέτο.

Η απόφαση της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη να αναθέσει στην Κατερίνα Ευαγγελάτου το νευραλγικό αυτό πόστο φέρει πολλούς συμβολισμούς. Καλλιτεχνικά υπερκαλύπτει τις προϋποθέσεις, χωρίς αμφιβολία.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here