Η συγνώμη της Ράνιας Αντωνοπούλου και το sms στον Τσίπρα

0
226

«Συγνώμη» από τους πολίτες και από τους συντρόφους της στον Σύριζα ζήτησε η πρώην αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου, που απομακρύνθηκε από την κυβέρνηση όταν αποκαλύφθηκε ότι εισέπρατε επίδομα ενοικίου 1,000 ευρώ το μήνα, παρότι η ίδια και ο σύζυγός της αποτελούν το πιο πλούσιο υπουργικό ζευγάρι.

Σε συνέντευξή της στην «Εφημερίδα των Συντακτών» ανέφερε ότι αισθάνεται την ανάγκη να ζητήσει συγγνώμη αλλά και να πει και τη δική της αλήθεια.

«Αυτό που με θλίβει περισσότερο στην περιπέτεια που οδήγησε στην παραίτησή μου είναι ο τρόπος που εκτέθηκα στα μάτια συντρόφων και ακόμη περισσότερο των πολιτών που αγωνίζονται να επιβιώσουν με τις μεγάλες περικοπές στα εισοδήματά τους, με την υψηλή ανεργία, με τα «κόκκινα» δάνεια και τον φόβο να χάσουν τη μικρή τους περιουσία. Σ’ αυτούς νιώθω την ανάγκη να πω, μαζί με τη «συγγνώμη» μου, τη δική μου αλήθεια, που εξαφανίστηκε μέσα στον ορυμαγδό ψευδών, ανακριβειών και κραυγών της αντιπολίτευσης και των φιλικών της μέσων», είπε, και πρόσθεσε ότι αντιμετώπισε τη δαπάνη διαμονής ως αναπόσπαστο κομμάτι της υπουργικής αμοιβής. «Ακριβώς όπως αποδεχόμαστε τη χρήση αυτοκινήτου και τις λοιπές επικουρίες».

 «Αν δεν μου είχε καλόπιστα υποδειχθεί, θα αγνοούσα την ύπαρξή του. Και με την ευκαιρία, επειδή ορισμένοι εξακολουθούν να διαδίδουν ανακρίβειες, να ξεκαθαρίσω ότι υπάρχει στη διάθεση οποιουδήποτε έχει την καλή προαίρεση να το ζητήσει επίσημο έγγραφο του υπουργείου Εργασίας, το οποίο δείχνει ξεκάθαρα ότι από τον Αύγουστο του 2017 δεν αιτήθηκα τη συνέχιση της παροχής και, φυσικά, ως εκ τούτου δεν την έλαβα».

Η κυρία Αντωνοπούλου σημείωσε ότι έστειλε sms στον πρωθυπουργό την περασμένη Κυριακή, θέτοντας στη διάθεσή του την παραίτησή της και σχολίασε ότι «βεβαίως» τίθεται ηθικό ζήτημα για το όλο θέμα.

«Έθεσα την παραίτησή μου στη διάθεση του πρωθυπουργού με SMS την Κυριακή. Όπως εξηγούσα γραπτώς, δεν ήθελα να δώσω την παραμικρή ευκαιρία να πληγεί η κυβέρνηση στην κρίσιμη φάση ολοκλήρωσης της προσπάθειας να βγει η χώρα από την κρίση. Και, επίσης, δεν ήθελα να αποτελέσει το επικοινωνιακό πρόσχημα για την αξιωματική αντιπολίτευση να ξεπλύνει την εμπλοκή της στο τεράστιο σκάνδαλο της Novartis, και όχι μόνο σ’ αυτό. Ήταν κι αυτό μια ηθική επιλογή, κι ευχαριστώ τον πρωθυπουργό που το επισήμανε δημόσια».

Η συγνώμη της Ράνιας Αντωνοπούλου και το sms στον Τσίπρα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here