Η Τερέζα Μέι παίζει τα «ρέστα» της, ενώ υπάρχει απειλή άτακτου Brexit

0
39

Nέες προτάσεις με στόχο να αποτραπεί το άτακτο Brexit παρουσιάζει στο υπουργικό συμβούλιο η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι, μετά τα απογοητευτικά αποτελέσματα της ψηφοφορίας στη Βουλή επί των εναλλακτικών προτάσεων.

Η κ. Μέι θα θέσει στους ευρωσκεπτικιστἐς υπουργούς το κυρίαρχο θέμα: ότι οι πολίτες ψήφισαν Brexit για να βελτιωθεί η ζωή τους κι όχι για να γίνει χειρότερη. Θα θέσει, επίσης, θέμα εκλογών. Οι συντηρητικοί  βουλευτές φοβούνται ότι δεν θα επανεκλεγούν ή -ακόμα χειρότερα- ότι θα φέρουν το Εργατικό Κόμμα και τον Τζέρεμι Κόρμπιν στην εξουσία.

Λίγο πριν την έναρξη του υπουργικού συμβουλίου, η πρωθυπουργός παρέλαβε δεκατετρασέλιδη επιστολή του εκπροσώπου του Δημοσίου, ανωτάτου θεσμού που δεν έχει αντίστοιχο του στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Σε αυτήν αναφέρεται στις οικονομικές παραμέτρους του σκληρού Brexit  που θα είναι χειρότερες από την κρίση του 2008, όταν η τότε κυβέρνηση διέσωσε από την κατάρρευση δύο μεγάλες τράπεζες. Αναφέρεται στις επιπτώσεις στην καθημερινή ζωή των πολιτών με τα τρόφιμα κατά 10% ακριβότερα και την στερλίνα καταβαραθρωμένη.

Οι οπαδοί του σκληρού Brexit μέσα στην κυβέρνηση απαξίωσαν τις προειδοποιήσεις του Ανωτάτου Εκπροσώπου του Δημοσίου. Ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες, η πρωθυπουργός φέρεται να έχει πεισθεί. Έχει διορία έως την Παρασκευή για να δώσει μια απάντηση στις Βρυξέλλες.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η Deutsche Welle, από τις Βρυξέλλες ο Μισέλ Μπαρνιέ δήλωσε πως περίπτωση άτακτης εξόδου της Βρετανίας είναι πιθανή.

 

 

.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here