Η Ζωή θα «πυροβολήσει» πρώτη τον Τσίπρα…

1
19

 

Μάθαμε όλοι για το αντάρτικο της Ζωής Κωνσταντοπούλου απέναντι στην κυβέρνηση, την οποία χαρακτήρισε αναξιόπιστη και της καταλόγισε ότι υποχωρεί από τις «κόκκινες» γραμμές της. Είναι χαρακτηριστικό ότι αρνήθηκε να δώσει στο κράτος τα αδιάθετα κεφάλαια της Βουλής, ενώ το υπουργείο Οικονομικών ζητούσε και έπαιρνε κεφάλαια μέχρι και από τις πρεσβείες μας στο εξωτερικό -πράγμα πρωτοφανές στην ιστορία της χώρας, αλλά και αποκαλυπτικό του τεράστιου προβλήματος ρευστότητας που αντιμετωπίζει.

Όλα αυτά τα κάνει η πρόεδρος της Βουλής στην πιο κρίσιμη στιγμή της διαπραγμάτευσης και ενώ οι δανειστές (δια στόματος Πωλ Τόμσεν του ΔΝΤ, και όχι μόνο) κατηγορούν τον Αλέξη Τσίπρα ότι δεν κάνει καμιά υποχώρηση και διαμηνύουν ότι έτσι είναι πολύ δύσκολο να υπάρξει συμφωνία.

Τι συμβαίνει, αλήθεια; Γατί τηρεί τη στάση αυτή η Ζωή Κωνσταντοπούλου;

Πριν από δυο μήνες (τις 19 Μαρτίου) έγραφα στην aixmi.gr κείμενο με τίτλο «Ο Τσίπρας θα βρει μπροστά του τον ροβεσπιερισμό της Ζωής», υπογραμμίζοντας ότι για τις  συνεχείς διαφοροποιήσεις της μπορούν να χρησιμοποιηθούν δυο ερμηνευτικά εργαλεία. Σημείωνα ειδικότερα:

«Πρώτον, η προσωπικότητά της φαίνεται να αποτελεί κράμα ασύλληπτης απολυτότητας και ανυπόκριτου ροβεσπιερισμού.
Και δεύτερον, στόχος της είναι να καταγραφεί ως η ανυποχώρητη αριστερή ψυχή του Σύριζα.

Όλοι όσοι την καταγγέλλουν σήμερα θα τη βρούν πολιτικά μπροστά τους στο μέλλον.
Περισσότερο, όμως, από όλους ο Αλέξης Τσίπρας. Πιστεύω πως θα είναι ο πρώτος, τον οποίο θα«πυροβολήσει», αν αισθανθεί ότι παρεκκλίνει από την «ορθόδοξη» αντιμνημονιακή γραμμή.
Κάθε απόπειρα συμβιβασμού θα τη βρει απέναντι. Θυμηθείτε το…»

Αυτά έγραφα… Τα σχόλια δικά σας…

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροΔέσμευση Τσίπρα: Δε θα μειωθούν μισθοί και συντάξεις
Επόμενο άρθροΣπανούλης: Μίλησε η ψυχή μας και προκριθήκαμε!
Η Άτροπος είναι γειτόνισά μας. Καθενός και καθεμιάς από μας. Εργάζεται με μειωμένες στο μισό αποδοχές, έχει ήδη περάσει στην ανεργία ή δεν μπορεί καν να βρει την πρώτη της δουλειά. Είναι 30, 40 ή 50 χρονών και δυσκολεύεται πολύ να τα βγάλει πέρα. Σπούδασε, προσπάθησε, ήλπισε, επένδυσε στη γνώση και το ταλέντο. Και τώρα σκέφτεται το ενδεχόμενο να μεταναστεύσει. Όπως έκαναν στη δεκαετία του '60 οι γονείς της, που πήγαν ως ανειδίκευτοι εργάτες (γκασταρμπάιτερς) στη Γερμανία...

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Καλά το να είναι κάποιος συνεπής με τον εαυτό του και να προσπαθεί να είναι αδιάφθορος (σαν τον Ροβεσπιέρο), δεν είναι και έγκλημα καθοσιώσεως!
    Έχουμε εθιστεί φαίνεται τόσο πολύ στις κολοτούμπες και τη διαφθορά που κάθε άλλη συμπεριφορά μοιάζει αφύσικη…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here