Ιατρικές μάσκες- Ο Σωτήρης Τσιόδρας εξηγεί ποιοι πρέπει να τις φορούν

0
333

Τις τελευταίες μέρες έχει φουντώσει η συζήτηση για το αν πρέπει ή όχι να φορούν ιατρικές μάσκες όσοι δεν νοσούν από κορωνοϊό. Ο επικεφαλής των Ελλήνων λοιμωξιολόγων Σωτήρης Τσιόδρας πήρε θέση στο θέμα συντασσόμενος με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και το Αμερικανικό Κέντρο Αντιμετώπισης Λοιμώξεων (CDC), που τονίζουν ότι μάσκα πρέπει να χρησιμοποιούν το νοσηλευτικό προσωπικό, όσα άτομα έχουν προσβληθεί από τον ιό και όσοι τα φροντίζουν.

Επισήμανε, πάντως, ότι στην Κίνα και άλλες χώρες της Ασίας, οι Αρχές προτρέπουν τους πολίτες να φορούν μάσκες, χωρίς να υπάρχουν οι παραπάνω προϋποθέσεις. Όπως μάλιστα σημείωσε, αυτή η διχογνωμία μεταξύ των επιστημόνων, καθώς κάποιοι λένε ότι είναι λάθος να χρησιμοποιούνται οι μάσκες γιατί είναι σε έλλειψη και άλλοι υποστηρίζουν ότι είναι χρήσιμες για τη μη μετάδοση του ιού, έχει δημιουργήσει φωνές που προτρέπουν στη γενική χρήση μάσκας και στην Ευρώπη.

Ο κ. Τσιόδρας χαρακτήρισε λάθος τη στρατηγική των χωρών της Ασίας, σημειώνοντας επιπλέον ότι  η χρήση μάσκας ενέχει και κινδύνους όταν δεν χρησιμοποιείται σωστά.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here