Ιερέας… πότιζε τους τάφους – Στα ύψη ο λογαριασμός της Μητρόπολης

0
41

Σε μια ασυνήθιστη υπόθεση υποχρεώθηκε να εμπλακεί πρόσφατα ένας μητροπολίτης, όταν σε λογιστικό έλεγχο που έγινε σε εκκλησιαστική επιτροπή ιερού ναού που έχει υπό την ευθύνη της και τη λειτουργία του κοιμητηρίου, διαπιστώθηκε ότι γινόταν ασυνήθιστα υπερβολική κατανάλωση νερού, με αποτέλεσμα οι σχετικοί λογαριασμοί που έστελνε το Συμβούλιο Υδατοπρομήθειας Λευκωσίας, να είναι εκτοξευμένοι στα ύψη.

Για το γεγονός, η Μητρόπολη ζήτησε εξηγήσεις από την εκκλησιαστική επιτροπή, η οποία όμως δεν μπορούσε να εξηγήσει τι είναι αυτό που προκαλεί την αυξημένη κατανάλωση νερού, καθώς δεν εντοπίστηκε οποιαδήποτε διαρροή που να δικαιολογεί τους λογαριασμούς.

Η Μητρόπολη έδωσε οδηγίες να τοποθετηθεί κρυφή κάμερα στο κοιμητήριο, ώστε εάν υπάρχει άτομο που κλέβει νερό, να εντοπιστεί. Λίγες μέρες αργότερα, εντοπίστηκε ο ιερέας που είναι υπεύθυνος για το συγκεκριμένο κοιμητήριο, λίγο προτού πέσει το σκοτάδι και αναχωρήσει από το κοιμητήριο, να κάνει έναν γύρο σε αυτό και όπου υπήρχαν βρύσες, να τις ανοίγει και να τις αφήνει ανοικτές ώστε να τρέχει το νερό και να χάνεται.

Η κάμερα έδειξε επίσης ότι οι βρύσες έκλειναν την επόμενη μέρα από συγγενείς ατόμων που είναι θαμμένα εκεί και τα οποία πήγαιναν στο κοιμητήριο για να ανάψουν καντήλια.

Για την αποκάλυψη που προήλθε από την κρυφή κάμερα, ενημερώθηκε η Μητρόπολη η οποία προχώρησε στη λήψη σχετικών μέτρων.

Μέχρι στιγμής παραμένουν αδιευκρίνιστοι οι λόγοι που ώθησαν τον ιερέα να προβαίνει στη συγκεκριμένη πράξη.

Πηγή: philenews.com

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here