Ιερώνυμος για Θρησκευτικά: Εμείς ως Σύνοδος θα αποφασίσουμε

0
47

Ο υπουργός λέει ότι θα τηρηθεί η συμφωνία αναφέρει ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος σχετικά με τα βιβλία Θρησκευτικών, μιλώντας σε ημερίδα με θέμα «Οικογένεια και Φύλο: Από την Αγία Γραφή στις σύγχρονες προκλήσεις», που πραγματοποιήθηκε το πρωί στην Ακαδημία της Μητροπόλεως Λαγκαδά. Σύμφωνα με το dogma.gr ο Αρχιεπίσκοπος αναφερόμενος στο μάθημα των Θρησκευτικών σχολίασε ότι «ο καθένας δίνει τη δική του απάντηση, τη δική του εξήγηση στη ρύθμιση που έχει γίνει μέχρι τώρα. Έχουμε συμφωνήσει με την Πολιτεία, τα φυλλάδια αυτά, τα τετράδια που έχουν μοιραστεί στα παιδιά να επιστραφούν σε μας, να τα δούμε και εμείς ως Σύνοδος και να αποφασίσουμε».

Επεσήμανε, άλλωστε, ότι «ενόσω τα λέμε αυτά, ακούμε ότι «προχωρούμε εμείς, χωρίς να λάβουμε υπόψη το τι θα πει η Εκκλησία για τα τετράδια αυτά». Υπάρχει μια σύγχυση. Ευτυχώς, που ο υπουργός το ξεκαθαρίζει και λέει ότι θα τηρηθεί η συμφωνία. Θα το δούμε το Σεπτέμβριο».

Τόνισε, επίσης, ότι «ως προς το θέμα του λεγόμενου τρίτου φύλου, είναι ένα θέμα πάρα πολύ λεπτό που διαλύει την οικογένεια και φέρνει καινούργια πράγματα στην πατρίδα μας», σημειώνοντας ότι δεν είναι κυρίαρχο, ως πρόβλημα, στη σημερινή συγκυρία, αλλά «ερχόμαστε να τα αντιμετωπίσουμε» και ότι «είναι πράγματα βεβιασμένα που γίνονται, χωρίς να μελετηθούν αυτά που θα έρθουν αργότερα» σημειώνοντας για παράδειγμα ότι «γίνεται πολύς λόγος, για τα δικαιώματα του ανθρώπου, αλλά τα δικαιώματα αυτών των παιδιών που θα μεγαλώσουν με αυτόν τον τρόπο, ή τα δικαιώματα αυτών των παιδιών που θα υιοθετηθούν από τέτοια ζευγάρια, ποιος θα τα υπερασπιστεί; Είναι θέματα, τα οποία δεν πρέπει να αντιμετωπιστούν με μια προχειρότητα».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here