Ιγνατίου: Οι μέτοχοι κατέθεσαν το «τρόπαιο» του Mega στα πόδια του Αλέξη

2
749

Με ένα κείμενό του στην ιστοσελίδα mignatiou.com, ο ανταποκριτής του Mega στην Ουάσινγκτον Μιχάλης Ιγνατίου σχολιάζει τις τελευταίες εξελίξεις μετά την απόφαση των μετόχων να μην διεκδικήσουν άδεια κάνοντας λόγο για “προμελετημένο έγκλημα” εναντίον των εργαζομένων του Μεγάλου Καναλιού.

Όπως τονίζει «με μία αχαρακτήριστη απόφαση άφησαν άνεργους 400 τόσους εργαζομένους, που με αυταπάρνηση και ηρωισμό κράτησαν 20 μήνες «ζωντανό» το κανάλι, για να πληρώνουν οι μέτοχοι του, σημερινοί και παλιοί, τα χρέη που δημιούργησαν οι ίδιοι, ΟΧΙ οι εργαζόμενοι. Για να γίνει μεγάλο και τρανό το Mega αυτό οφείλεται στην εργατικότητα, την αφοσίωση και την πίστη (loyalty) των εργαζομένων» και προσθέτει: «Φοβηθήκατε τον Βρυώνη, ο οποίος μπορεί και να μην περάσει στο δεύτερο στάδιο της διαδικασίας; Ξεχάσατε τι συνέβη την προηγούμενη φορά; Στις κρίσεις, και ιδιαίτερα όταν αυτές αφορούν ανθρώπινες ψυχές, εμείς που έχουμε γίνει γνωστοί λόγω του Mega, δεν πρέπει να κρύβουμε τα λόγια μας, αλλά να μιλούμε με τόλμη, να λέμε τη γνώμη μας χωρίς φόβο, αλλά με πάθος. Αυτό που έγινε εναντίον των εργαζομένων του Μεγάλου Καναλιού είναι ένα «προμελετημένο έγκλημα»».

Αναλυτικά:

Χωρίς αμφιβολία, προκάλεσε σοκ, απογοήτευση και δικαιολογημένη οργή και αγανάκτηση, σε όλους τους εργαζομένους του Mega, αλλά και γενικότερα στο δημοσιογραφικό κόσμο, η χωρίς καμία ευαισθησία -και ασυνείδητη για πολλούς- απόφαση των μετόχων, να κλείσουν το Μεγάλο Κανάλι με συνοπτικές και μη παραδεκτές διαδικασίες. Με μία αχαρακτήριστη απόφαση άφησαν άνεργους 400 τόσους εργαζομένους, που με αυταπάρνηση και ηρωισμό κράτησαν 20 μήνες «ζωντανό» το κανάλι, για να πληρώνουν οι μέτοχοι του, σημερινοί και παλιοί, τα χρέη που δημιούργησαν οι ίδιοι, ΟΧΙ οι εργαζόμενοι.

Για να γίνει μεγάλο και τρανό το Mega αυτό οφείλεται στην εργατικότητα, την αφοσίωση και την πίστη (loyalty) των εργαζομένων. Όχι στους ιδιοκτήτες, οι οποίοι το οδήγησαν στα βράχια και τελικά το έκλεισαν. Ειλικρινά εμένα δεν μου πέφτει λόγος εάν οι πιο πλούσιοι άνθρωποι στην Ελλάδα δεν καταθέτουν αίτηση για τηλεοπτική άδεια, επειδή -αυτό ειπώθηκε- «κατεβαίνουν στο διαγωνισμό ο Βρυώνης και ο Μάρης». Μα είναι δικαιολογία αυτή μωρέ; Είστε σοβαροί γαμώτο μου; Φοβηθήκατε τον Βρυώνη, ο οποίος μπορεί και να μην περάσει στο δεύτερο στάδιο της διαδικασίας; Ξεχάσατε τι συνέβη την προηγούμενη φορά;

Στις κρίσεις, και ιδιαίτερα όταν αυτές αφορούν ανθρώπινες ψυχές, εμείς που έχουμε γίνει γνωστοί λόγω του Mega, δεν πρέπει να κρύβουμε τα λόγια μας, αλλά να μιλούμε με τόλμη, να λέμε τη γνώμη μας χωρίς φόβο, αλλά με πάθος. Αυτό που έγινε εναντίον των εργαζομένων του Μεγάλου Καναλιού είναι ένα «προμελετημένο έγκλημα». Και δεν ομιλώ για τους «επώνυμους», οι περισσότεροι εκ των οποίων βρήκαν δουλειές -και καλά έκαναν. Ομιλώ για την συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων, οι οποίοι δεν έχουν στον ήλιο μοίρα. Που θα βρουν εργασία για να υποστηρίξουν τις οικογένειές τους κύριοι μέτοχοι;

Εάν «φταίνε» κάπου οι εργαζόμενοι είναι επειδή εμπιστεύθηκαν τα αφεντικά τους. Θα μείνω για σήμερα σε αυτό το μικρό σχόλιο, που δεν είναι αποτέλεσμα της οργής μου. Τα παραπάνω τα έγραψα επειδή τα πιστεύω, είναι η δική μου αλήθεια. Θα περιμένω να ολοκληρωθούν οι σημερινές διαδικασίες και η κατάθεση των δικαιολογητικών για τις τηλεοπτικές άδειες και σίγουρα θα επανέλθω. Η ζωή με δίδαξε ότι όταν οι άνθρωποι πιστεύουν στις μάχες που δίνουν, τις κερδίζουν…

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ Ι: Οι αρμόδιοι υπουργοί της κυβέρνησης, και προσωπικά ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, πρέπει να παρέμβουν και να φροντίσουν να διασφαλίσουν τα δεδουλευμένα (τουλάχιστον) των εργαζομένων. Είστε επικεφαλής μίας αριστερής κυβέρνησης κ. Πρωθυπουργέ. Έχοντας στα χέρια σας το «τρόπαιο» του Mega, που το κατέθεσαν στα πόδια σας οι μέτοχοί του, πρέπει να ακούσετε τώρα τη φωνή της (αριστερής) συνείδησής σας και να ενδιαφερθείτε για τους εργαζομένους, που δεν έχουν καμία ευθύνη για τούτο το ναυάγιο. Οι ψυχές των ανθρώπων πρέπει να είναι πάνω απ’ όλα σύντροφε Αλέξη. Όχι τα συμφέροντα.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ ΙΙ: Αναμένω με ενδιαφέρον τις ανακοινώσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης και των πολιτικών κομμάτων για τον «ξαφνικό θάνατο» του Mega. Πρωτίστως αναμένω τις δηλώσεις των πολιτικών-δημοσιογράφων, μερικοί εκ των οποίων ανδρώθηκαν και έγιναν γνωστοί από το Μεγάλο Κανάλι. Εδώ που έφτασαν τα πράγματα, είναι η ώρα να πέσουν και οι μάσκες…

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ ΙΙΙ: Ευχαριστούμε από καρδιάς την πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ Μαρία Αντωνιάδου και όσους συναδέλφους στάθηκαν δίπλα μας στον αγώνα για την επαναλειτουργία του Mega.

Πηγή: mignatiou.com

2 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Το Mega είναι το κανάλι με την εμβληματική ενημέρωση, δίδαξε και «ξεστράβωσε» πολλούς στο να υπηρετούν σωστά την ενημέρωση του λαού και των πολιτών. Πολλές φορές διαφωνούσα με το βλέμμα του σταθμού, με την πολιτική τοποθέτηση στα γεγονότα, όμως ήξερα πως εκεί στο Mega κάτι έκαναν καλά. Πέρασαν από το σπίτι αυτό, οι καλύτεροι, απέκτησαν όνομα και σπουδαία υπογραφή τόσοι και τόσοι δημοσιογράφοι, οι ενημερωτικές εκπομπές του είναι δείγμα σπουδαίο για όλους.
  Στο Mega η ψυχαγωγία έγινε προτεραιότητα, η ψυχαγωγία και όχι το χάχανο, τι να πρωτοθυμηθεί κανείς, μυθοπλασία, σάτιρα, υπέροχες ταινίες, ακόμα και το δελτίο καιρού, κάτι φωτεινό εξέπεμπε.
  Στο Mega χορτάσαμε μπάλα και θέαμα, πέρασαν από εκεί πρόσωπα και πρόσωπα, πολλοί έγιναν «μάγκες» και τώρα απλά είναι αγνώμονες. Συνηθισμένα πράγματα.
  Θυμάμαι το κύριο Μιχάλη Ιγνατίου να μας ενημερώνει για την Κύπρο, πόση συγκίνηση, πόση οργή και ας μην κατάγομαι από το νησί.
  Μην ταυτίζουμε την εργοδοσία με τους εργαζομένους, το Mega είναι οι εργαζόμενοι του, για πάνω από είκοσι χρόνια ήταν πρώτο στα «νούμερα» τηλεθέασης και στις ειδήσεις και στην ενημέρωση και στην ψυχαγωγία.
  Εργαζόμενοι απλήρωτοι σχεδόν δυο χρόνια, με οικογένειες, με τσαλακωμένες ζωές, με ανατροπές, μην χαιρόμαστε με την ήττα τους, μπορεί αύριο να είμαστε εμείς στη θέση τους. Αλλά και να μην είμαστε, ας δείξουμε παραμυθία και παρηγοριά σε όλα τα παιδιά του Mega, ξεχωριστά σε όλα, ένα ένα.
  Και εσείς οι εργαζόμενοι εκεί, στο μαγαζί αυτό, μη μασάτε, ψηλά το κεφάλι, δουλέψατε στο πρώτο κανάλι της χώρας, με αξιοπρέπεια, τιμή, σεβασμό και πάθος για τη δουλειά σας. Να είστε υπερήφανοι, φοράτε τα σπουδαιότερα γαλόνια, αποκτήσατε την καλύτερη εμπειρία για τη συνέχεια, δεν θα χαθείτε, οι καλοί δεν χάνονται.
  Για όλα αυτά τα φανερά αλλά και κάποια κρυφά που κρύψαμε εντός μας, σας ευχαριστούμε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here