Ιλαρά: Στα 284 τα κρούσματα -Κυρίως ανεμβολίαστοι ενήλικες

0
66

 

Αυξάνονται κατακόρυφα τα κρούσματα της ιλαράς στη χώρα μας, τα οποία αγγίζουν πλέον τα 284, σύμφωνα με τα νέα επιδημιολογικά στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το on.med.gr, την τελευταία εβδομάδα ο αριθμός των κρουσμάτων έφτασε στα 34, ενώ οι ασθενείς με ιλαρά πλέον είναι στην πλειονότητά τους ενήλικες, ηλικίας 25-44 χρόνων, που ανήκουν στην ομάδα του πληθυσμού για την οποία προειδοποιούσαν οι ειδικοί: Γεννημένοι μετά το 1970, ανεμβολίαστοι ή με μία δόση του εμβολίου για την ιλαρά.

Οι λοιμωξιολόγοι του ΚΕΕΛΠΝΟ αναφέρουν πως τα περιστατικά ιλαράς εμφανίζονται με μεγαλύτερη συχνότητα στη Νότιο Ελλάδα. Υπογραμμίζουν δε πως αναμένεται η εργαστηριακή επιβεβαίωση και άλλων κρουσμάτων το ερχόμενο διάστημα, ενώ πολλές φορές έχουν τονίσει, πως δεν μπορεί να αποκλειστεί η αύξηση των κρουσμάτων και η επέκτασή τους και σε άλλες γεωγραφικές περιοχές της Ελλάδας.

Στη χώρα μας μέχρι στιγμής δεν έχει καταγραφεί κανένας θάνατος από ιλαρά, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι δεν έχει προσβληθεί ακόμη, ούτε ένας πρόσφυγας.

Από την άλλη, η νόσος επελαύνει στην Ευρώπη, όπου καταγράφονται πλέον 19.000 κρούσματα ιλαράς και 44 θάνατοι.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here