Δημήτρης Φεργάδης, «Με αφορμή την Columbia»

2
243

ΜΙΑ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΦΕΡΓΑΔΗΣ

Με αφορμή την Columbia

Η βιομηχανία της δισκογραφίας στην Ελλάδα κατά τον 20ό αιώνα

ISBN: 978-618-5156-55-8

Σκληρό εξώφυλλο με κουβερτούρα

Σχήμα: 16,3×24 cm

Σελίδες: 384

Λιανική Τιμή: 26,00 €

COLUMBIA_INFO

Ο ήχος-μουσική… Ένα μεγάλο κομμάτι της εγχώριας –και όχι μόνο– μουσικής ιστορίας. Της δισκογραφίας, της βιομηχανίας και των οικογενειών που τη διαμόρφωσαν.

Άπειρες μικρές και καθημερινές στιγμές, άπειρες άγνωστες ιστορίες, χιλιάδες γεγονότα που συνέβησαν στα studios και στο ιστορικό εργοστάσιο του Περισσού-Ριζόπολης, μικρά και μεγάλα πράγματα που βρίσκονται πίσω από τους δίσκους που λατρέψαμε, πίσω από τα cds που αγοράσαμε, πίσω από τα αγαπημένα τραγούδια που ακούμε.

Η πραγματική ιστορία της ΚΟΛΟΥΜΠΙΑ. Από την ίδρυσή της και τη διαδρομή της μέσα στο χρόνο και στα ιστορικο-πολιτικά γεγονότα της εποχής, μέχρι το κλείσιμο και την κατεδάφισή της (1929-1991).

Mνήμες και μυρωδιές βγαλμένες από τη ζωή και την εμπειρία ενός εκ των πρωταγωνιστών της δισκογραφικής βιομηχανίας της χώρας μας:

«Η πενηντάχρονη δουλειά και πείρα μου στη δισκογραφία, η μνήμη και οι μαρτυρίες συνεργατών και φίλων συναδέλφων παλαιότερων από εμένα, πρωταγωνιστών τις εποχές που δενότανε τ’ ατσάλι στην ΚΟΛΟΥΜΠΙΑ, και τα όσα διασωσμένα –λίγα– πολύτιμα έγγραφα, φυλαγμένα στα φυλλοκάρδια, πιστεύω πως είναι ικανά στοιχεία για να γραφτεί έτσι όπως θα γραφτεί η πρώτη ολοκληρωμένη –κατά προσωπική άποψη–, πολύπλευρη ιστορία της δισκογραφικής βιομηχανίας στην Ελλάδα τον 20ό αιώνα».

Δημήτρης Φεργάδης

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Συγχαρητήρια ! Αλλά εμένα δεν με εκπλητει.
    Εγώ το περίμενα.Γιατι σε ξέρω.ειμαι Ο αδελφοs σου βεβαια ο Κωσταs απο το Βελγιο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here