ΗΠΑ: Αυθόρμητες οι διαδηλώσεις στο Ιράν

0
61

“Πόλεμος” δηλώσεων μεταξύ Ιράν και ΗΠΑ με αφορμή τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στη χώρα όπου οι νεκροί ξεπέρασαν τους 23 ενώ οι συλλήψεις έφθασαν τις 500.

Με σειρά αναρτήσεών του στο twitter ο Ντόναλντ Τραμπ εξέφρασε τη στήριξή του στους Ιρανούς διαδηλωτές που έχουν κατακλύσει τους δρόμους.

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ απευθυνόμενος στον Ντόναλντ Τραμπ σημείωσε πως «τα δικαιώματα που επιτεύχθηκαν με μεγάλες προσπάθειες θα διασφαλιστούν και οι εισβολείς δεν θα μπορέσουν ποτέ να παραβιάσουν τα δικαιώματα του λαού μέσω εχθρότητας και βανδαλισμών» και πρόσθεσε: «Σε αντίθεση με τους στενούς φίλους του Τραμπ στην περιοχή, ο ιρανικός λαός έχει το δικαίωμα να ψηφίζει και να διαφωνεί».

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Μπαχράμ Κασέμι νωρίτερα προέτρεψε τoν Αμερικανό πρόεδρο να αποφύγει να παρεμβαίνει στις εσωτερικές υποθέσεις της χώρας του και χαρακτήρισε τα μηνύματα του Τραμπ «προσβλητικά».

H πρέσβειρα των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Έθνη Νίκι Χέιλι τόνισε πως οι κινητοποιήσεις στο Ιράν «είναι απολύτως αυθόρμητες» και δεν καθοδηγούνται από εξωτερικές δυνάμεις, ενώ έκανε λόγο για «λαό καταπιεσμένο για  χρόνια, ο οποίος εξεγείρεται κατά των δικτατόρων του».

Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Σάρα Σάντερς, κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων, κάλεσε την ηγεσία του Ιράν «να σεβαστεί το δικαίωμα των πολιτών του στη διαμαρτυρία».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here