Ιράν: Οι αμερικανοί ναυτικοί ζήτησαν συγνώμη που μπήκαν στα χωρικά μας ύδατα

0
31

 

Ο ιρανικός κρατικός τηλεοπτικός σταθμός IRIB μετέδωσε την Τετάρτη οπτικοακουστικό υλικό στο οποίο ένας αξιωματικός του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού κατά τη διάρκεια της κράτησης του ζητεί συγγνώμη για την εσφαλμένη είσοδο του μικρού πολεμικού πλοίου που κυβερνούσε στα ιρανικά χωρικά ύδατα.

«Επρόκειτο για λάθος, ήταν δικό μας λάθος και ζητάμε συγγνώμη για αυτό» ακούγεται να λέει στην αγγλική γλώσσα ο αξιωματικός, που σύμφωνα με το IRIB έχει βαθμό αντιπλοιάρχου του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού.

«Το σύστημα πλοήγησης μου έδειχνε ότι βρισκόμασταν σε ιρανικά χωρικά ύδατα, αλλά έκανα λάθος και εισήλθα», είπε ο αξιωματικός.

Οι ιρανικές αρχές απελευθέρωσαν νωρίς την Τετάρτη τους δέκα άνδρες του Πολεμικού Ναυτικού, λιγότερες από 24 ώρες μετά τη σύλληψή τους εντός των ιρανικών χωρικών υδάτων σε δύο μικρά πολεμικά σκάφη, στα ανοιχτά του νησιού Φαρσί, στη βόρεια πλευρά του Κόλπου, σε ένα περιστατικό που τερματίσθηκε γρήγορα.

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζον Έρνεστ εξέφρασε την ικανοποίηση του για την απελευθέρωση των στρατιωτικών, αλλά ο Λευκός Οίκος συνεχίζει να εκφράζει ανησυχία για την υποστήριξη που θεωρεί ότι παρέχει η Τεχεράνη στην τρομοκρατία και για τις απειλές του Ιράν εναντίον του Ισραήλ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here