Ήρθη η ασυλία Λοβέρδου-Σαλμά -Μιλούν για σκευωρία από τον ΣΥΡΙΖΑ

0
64

Για «αδίστακτους κακοποιούς που δεν ορρωδούν προ ουδενός και για κανέναν λόγο μπροστά στο μικροκομματικό τους συμφέρον», έκανε λόγο ο Ανδρέας Λοβέρδος μλώντας στη Βουλή για την άρση της ασυλίας του, την οποία ζήτησε η εισαγγελέας Διαφθοράς έτσι ώστε να τον καλέσει ως ύποπτο για την υπόθεση Novartis.

Ο πρώην υπουργός Υγείας είπε ότι θα ψηφίσει πρώτος να αρθεί η ασυλία του, τόνισε όμως ότι θα συντρίψει τους σκευωρούς, τους εγκληματίες της συμφοράς. Τελικά, η Βουλή ψήφισε υπέρ της άρσης της ασυλίας του με 213 «ναι» και ένα «όχι».

Υπέρ της άρσης της ασυλίας του ετάχθη και ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς, τονίζοντας ότι θέλει να φτάσει το ταχύτερο στο ακροατήριο η υπόθεση των αρθροσκοπήσεων, για να δικαιωθεί. Έκανε δε λόγο για «σκευωρία από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ» και κατήγγειλε ευθέως τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη και τον αντιπρόεδρο που ΕΟΠΠΥ.

«Υπάρχουν Εμπάθεια, ταπεινά κίνητρα και η κομματική ιδιότητα του αντιπροέδρου του ΕΟΠΠΥ Γεωργακοπούλου που τον οδήγησαν να κάνει έλεγχο σε μένα. Γιατί; Γιατί τον πιάσαμε ως γιατρό με την γίδα στην πλάτη το 2008 στην Πάτρα να πληρώνεται πέντε μήνες εφημερίες που ποτέ δεν έκανε. Αυτό αποτυπώθηκε στο πόρισμα των επιμελητών υγείας. Επειδή ήταν πλημμέλημα παραγράφηκε στην πενταετία. Ο Πολάκης κρύβεται πίσω από την όλη έρευνα της υπόθεσης», είπε.

Τελικά, 209 βουλευτές ψήφισαν να αρθεί η ασυλία του και και 4  καταψήφισαν.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here