Ισπανοί αστυνομικοί πυροβόλησαν Γάλλο που φώναζε «Αλλαχού Ακμπάρ»

0
59

Πυρ άνοιξαν Ισπανοί αστυνομικοί σε βάρος Γάλλου, ο οποίος φώναζε «Αλλαχού Άκμπαρ» σε σταθμό διοδίων κοντά στα γαλλικά σύνορα. Ο άνδρας τραυματίστηκε στο ισχύο.

Ο άνδρας ήταν μαροκινής καταγωγής, και αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα, όπως αποδείχτηκε στην πορεία, ενώ χειριζόταν «ένα αντικείμενο» το οποίο οι αστυνομικοί εξέλαβαν λανθασμένα ως όπλο. Πάντως η καταλανική αστυνομία διευκρίνισε πως έχει αποκλειστεί το τρομοκρατικό κίνητρο.

Το περιστατικό συνέβη λίγο μετά τα μεσάνυχτα όταν ο άνδρας βρισκόταν σε ένα όχημα με γαλλικές πινακίδες κυκλοφορίας μαζί με μία γυναίκα στον σταθμό διοδίων της μεθοριακής πόλης Λα Χονγκέρα και η «περίεργη» στάση του προκάλεσε συναγερμό σε περίπολο της Guardia Civil, η οποία ζήτησε ενισχύσεις από τους Mossos d’Esquadra.
Η αστυνομία του ζήτησε να βγει από το όχημα και στο τέλος βγήκε κρατώντας κάτι στα χέρια και κατευθύνθηκε προς τους αστυνομικούς. Σύμφωνα με τους αστυνομικούς που ήταν παρόντες, «φώναξε ‘Αλλαχού Άκμπαρ» (Ο Θεός είναι μεγάλος).

«Οι αστυνομικοί του ζήτησαν πολλές φορές να σταματήσει, πυροβόλησαν στον αέρα για να τον εκφοβίσουν αλλά καθώς συνέχιζε να προχωρεί προς εκείνους, τον πυροβόλησαν στο ισχύο» επεσήμανε ο εκπρόσωπος.

Ο άνδρας «έβγαλε στη συνέχεια τα ρούχα του» και «έμοιαζε να έχει ψυχολογικά προβλήματα». Εισήχθη σε νοσοκομείο της Χιρόνα, όπου υποβλήθηκε σε εγχείρηση, σύμφωνα με την πηγή αυτή.

Σύμφωνα με την Guardia Civil, «δεν κινδυνεύει» η ζωή του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here