Ιταλία: Σε «ανθρώπινο λάθος» αποδίδεται το σιδηροδρομικό δυστύχημα

0
13

 

Σε ανθρώπινο λάθος αποδίδεται το σιδηροδρομικό δυστύχημα που προκάλεσε τον θάνατο 25 ανθρώπων στη νότια Ιταλία, αν και ο σταθμάρχης που κατηγορείται ως υπαίτιος αρνείται ότι είναι ο μοναδικός υπεύθυνος.

«Εγώ έδωσα την εντολή να ξεκινήσει το τρένο, εγώ ύψωσα το πράσινο σήμα, υπήρχε σύγχυση, τα τρένα είχαν καθυστερήσεις», δήλωσε ο σταθμάρχης της Άντρια Βίτο Πικαρέτα, τον οποίο επικαλούνται τα ΜΜΕ.
Δύο επιβατικά τρένα που κινούνταν με μεγάλη ταχύτητα στην ίδια σιδηροτροχιά συγκρούστηκαν μετωπικά το πρωί της Τρίτης στη νοτιοανατολική Ιταλία κοντά στο Μπάρι. Από τη σφοδρότητα της σύγκρουσης τα μπροστινά βαγόνια συνεθλίβησαν με αποτέλεσμα 25 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και 52 να τραυματιστούν.

«Αλλά δεν είναι μόνο δικό μου το λάθος, όλοι με λιθοβολούν, αλλά είμαι κι εγώ θύμα», πρόσθεσε.
«Υποφέρουμε μαζί με τις οικογένειες που έχασαν τους δικούς τους, αλλά δεν πρέπει να πέφτουν όλα μόνο στις δικές μας πλάτες», δήλωσε η σύζυγός του Τζουζεπίνα.

Το δυστύχημα συνέβη σε μονή σιδηρογραμμή, όπου ένα τρένο δεν μπορεί να περάσει παρά μόνο αν οι σταθμάρχες στις δύο πόλεις συνεννοηθούν τηλεφωνικά ποιο θα περάσει πρώτο.

Από χθες ο Μάσιμο Μαζίλι, δήμαρχος του Κοράτο δήλωνε με βεβαιότητα ότι «η ευθύνη σε ένα τέτοιο γεγονός αποδίδεται ασφαλώς σε κάποιο πρόσωπο, επειδή διαφορετικά δεν θα μπορούσε να συμβεί».

Σύμφωνα με τη La Stampa, τρία τρένα, ένα παραπάνω απ΄ ό,τι συνήθως, θα περνούσαν από αυτό το τμήμα και, όταν πέρασε το δεύτερο τρένο, ο σταθμάρχης της Άντρια έκανε το λάθος να αφήσει να φύγει το τρένο που προκάλεσε τη σύγκρουση.
Όμως ο σταθμάρχης του Κοράτο, ο Αλέσιο Πορτσέλι, κατηγορείται κι αυτός από τη δικαιοσύνη επειδή έπρεπε να έχει αντιληφθεί, χάρη στα όργανα που διαθέτει, ότι ένα τρένο ερχόταν αντίθετα από την κατεύθυνση εκείνου που μόλις είχε αναχωρήσει από τον σταθμό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here