Ήττα Μακρόν σε τοπικές εκλογικές αναμετρήσεις για την Εθνοσυνέλευση

0
54

Ήττα υπέστη το κόμμα του Εμανουέλ Μακρόν “Η Δημοκρατία Μπροστά” στις τοπικές αναμετρήσεις για την ανάδειξη δυο βουλευτών.

Αι τις δύο έδρες κέρδιαν οι δεξιοί Ρεπουμπλικανοί, ενώ ο ηγέτης του Λοράν Βοκιέ είναι σκληρός επικριτής του Γάλλου προέδρου.

Ο Μακρόν εξακολουθεί να ελέγχει τις 309 από τις 577 έδρες της γαλλικής Εθνοσυνέλευσης, αν και η δημοτικότητά του φθίνει από τη στιγμή που ανέλαβε την εξουσία.

Τα ποσοστά συμμετοχής στον β γύρο των τοπικών εκλογικών αναμετρήσεων ήταν χαμηλά, δηλαδή μόλις 28,91% στο Μπελφόρ και 19,09% στο Βαλ ντ’ Ουάζ.

Ο υποψήφιος της δεξιάς εξελέγη στην πρώτη περιφέρεια του Μπελφόρ με το 58,93% των ψήφων, έναντι 41,07% του κοινού υποψηφίου των LREM-MoDem, ενώ στην πρώτη περιφέρεια του Βαλ ντ’ Ουάζ, ο υποψήφιος ττων Ρεπουμπλικανών επικράτησε με το 51,45% της υποψήφιας της Δημοκρατίας Μπροστά που συγκέντρωσε 48,55%.

Οι επαναληπτικές αναμετρήσεις προκηρύχθηκαν μετά την απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου πέρυσι να ανακηρύξει άκυρα τα αποτελέσματα των εκλογών στις δύο περιφέρειες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here