Ιβάν Σαββίδης: Συγγνώμη, δεν έπρεπε να μπω μέσα, δεν απείλησα κανένα

0
134

Ο Ιβάν Σαββίδης ζήτησε συγγνώμη για την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο τής Τούμπας, τονίζοντας ότι δεν είχε δικαίωμα να κάνει κάτι τέτοιο, με αυτό τον τρόπο. Χαρακτηρίζει «συναισθηματική» την αντίδρασή του και την αποδίδει στη «γενικευμένη αρνητική κατάσταση που επικρατεί στο ποδόσφαιρο τον τελευταίο καιρό», αλλά και στις ενέργειες τού διαιτητή που αρχικά έδειξε γκολ, μετά το ακύρωσε και τελικά το κατακύρωσε.

Ο πρόεδρος τού ΠΑΟΚ σημειώνει ότι δεν απείλησε κανέναν και υπογραμμίζει ότι το μόνο που ήθελε ήταν να προστατεύσει «δεκάδες χιλιάδες φιλάθλων του ΠΑΟΚ από προβοκάτσιες – συμπλοκές – ανθρώπινα θύματα». Καταλήγει δε ζητώντας συγγνώμη για δεύτερη φορά.

Η δήλωσή του:

Αξιότιμοι κύριοι,

Θέλω να ζητήσω συγγνώμη από όλους τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ, όλους τους Έλληνες φιλάθλους, την παγκόσμια ποδοσφαιρική κοινότητα.

Λυπάμαι πάρα πολύ για αυτό που έγινε. Σαφώς δεν είχα δικαίωμα να βγω στον  αγωνιστικό χώρο κατ´αυτόν τον τρόπο.

Η συναισθηματική αντίδραση μου έχει προκληθεί από την γενικευμένη αρνητική κατάσταση, που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο τον τελευταίο καιρό και από το σύνολο των απαράδεκτων, μη αθλητικών γεγονότων,  που έλαβαν χώρα προς το τέλος του αγώνα ΠΑΟΚ-ΑΕΚ: τις ενέργειες του διαιτητή και του επόπτη (γκολ – οφσάιντ – γκολ), την διακοπή του αγώνα, τις διαμαρτυρίες και την είσοδο μέσα στον αγωνιστικό χώρο δεκάδων ανθρώπων και των δυο ομάδων.

Όλα αυτά θα μπορούσαν να δημιουργήσουν έκρυθμη κατάσταση στο γήπεδο και ο μοναδικός στόχος μου ήταν να προστατεύσω δεκάδες χιλιάδες φιλάθλων του ΠΑΟΚ από προβοκάτσιες – συμπλοκές – ανθρώπινα θύματα.

Πιστέψετε με, δεν είχα κανένα σκοπό να διαπληκτιστώ με την αντίπαλη ομάδα ή με τους διαιτητές. Και σαφώς δεν απείλησα κανέναν.

Δυστυχώς τόσο εγώ και η οικογένεια μου, όσο και οι συνάδελφοι μου, βρεθήκαμε όμηροι του τελείως αρρώστου ποδοσφαιρικού κατεστημένου.

Αγωνίζομαι και θα συνεχίσω να αγωνίζομαι, παρά τις αδιάκοπες επιθέσεις που δέχομαι σε όλα τα επίπεδα, για ένα δίκαιο ποδόσφαιρο με έντιμη διαιτησία σε όλους τους αγώνες και για να κερδίζονται τα πρωταθλήματα στα γήπεδα και όχι στα δικαστήρια.

Για ακόμα μια φορά ζητάω συγγνώμη.

​​Ο Πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ

Ιβάν Σαββίδης

Ιβάν Σαββίδης: Ζητώ συγνώμη, δεν έπρεπε να μπω μέσα, δεν απείλησα κανένα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here