Ξεπέρασαν τα 100 δισ. ευρώ τα χρέη προς την Εφορία

0
71

Ξεπέρασαν τα 100 δισ. ευρώ ένα μήνα πριν το τέλος του 2017 τα συνολικά χρέη (παλαιά πριν του 2017 και νέα) νοικοκυριών και επιχειρήσεων προς την Εφορία.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΑΑΔΕ, μόνο το Νοέμβριο οι απλήρωτες οφειλές αυξήθηκαν κατά 1,187 δισ. ευρώ έναντι του προηγούμενου μήνα, ένδειξη της εξάντλησης της φοροδοτικής ικανότητας των πολιτών.

Ο συνολικός αριθμός των οφειλετών στο τέλος Νοεμβρίου ανήλθε στα 4,207 εκατ., αυξημένος κατά 36.364 φορολογουμένους σε ένα μόλις μήνα.

Στο πλασίο αυτό η ΑΑΔΕ «πατάει» ακόμη περισσότερο το γκάζι των κατασχέσεων, με πάνω από 1 εκατ. οφειλέτες να έχουν υποστεί ήδη κατάσχεση λογαριασμού ή άλλο αναγκαστικό μέτρο, ενώ υπό το φόβο των κατασχέσεων ζουν ακόμη περίπου 750.000 οφειλέτες.

Σε ότι αφορά στην απόδοση των αναγκαστικών μέτρων το πρώτο εντεκάμηνο της περασμένης χρονιάς η ΑΑΔΕ εισέπραξε συνολικά 2 δισ. ευρώ έναντι «νέου» ληξιπρόθεσμου χρέους, ποσό που είναι αυξημένο κατά 308 εκατ. ευρώ έναντι του Οκτωβρίου και 2,5 δισ. ευρώ έναντι «παλαιού» ληξιπρόθεσμου χρέους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here