Και τρίτος θάνατος στην Ιταλία από τον κοροναϊό -Ματαιώνεται το καρναβάλι της Βενετίας

0
68

Και τρίτος θάνατος στην Ιταλία από τον κοροναϊό μέσα σε 48 ώρες. Μια ηλικιωμένη γυναίκα με εξασθενημένο οργανισμό λόγω καρκίνου, έχασε τη ζωή της στην πόλη Κρέμα, ανατολικά του Μιλάνου. Συνολικά τα κρούσματα του κοροναϊού στην Ιταλία είναι 150.

Οι δυσάρεστες εξελίξεις οδηγούν σε ματαίωση το περίφημο καρναβάλι της Βενετίας, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνήτης της περιφέρειας του Βένετο Λούκα Ζάια. «Πρέπει να πρέπει να πάρουμε τα πιο βαριά μέτρα για το κοινωνικό σύνολο. Το καρναβάλι της Βενετίας πρέπει να ματαιωθεί», είπε.

Ο πρωθυπουργός, Τζουζέπε Κόντε, ανακοίνωσε ότι στο εξής θα απαγορεύεται η είσοδος και η έξοδος από τα χωριά και τις κωμοπόλεις στις οποίες σημειώθηκαν τα περισσότερα κρούσματα του κοροναϊού. Θα υπάρξουν μόνον περιορισμένες εξαιρέσεις. Στις περιοχές αυτές σταματούν τα σχολικά μαθήματα, σταματούν πολλές επαγγελματικές δραστηριότητες και ναβάλλονται όες οι  «Αν χρειαστεί, θα ζητήσουμε την βοήθεια των ενόπλων δυνάμεων, αλλά βασίζομαι στο αίσθημα ευθύνης των πολιτών», είπε ο Κόντε.

Τα μέτρα αυτά αφορούν τουλάχιστον πενήντα χιλιάδες άτομα. Η ιταλική κυβέρνηση, επίσης, αποφάσισε ότι αναβάλλονται όλες οι αθλητικές δραστηριότητες στις περιφέρειες Βένετο και Λομβαρδία, συμπεριλαμβανομένων και των ποδοσφαιρικών αγώνων της Α’ Εθνικής κατηγορίας. Ανάμεσα στους αγώνες και το Ίντερ – Σαμπντόρια.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here