Kαιρός να σηκωθείς μεγάλε…‏

19
81

Τα πάντα γύρω μας αποπνέουν μια δυσωδία ευτελούς οικονομισμού. Όλες οι συζητήσεις μας, όλες οι σκέψεις μας και όλες οι συναναστροφές μας γιόμισαν  τον τελευταίο καιρό με αριθμούς, εξισώσεις, οικονομικά μοντέλα, ισοζύγια, καμπύλες και γραφήματα. Όποιος επιθυμεί σήμερα να είναι in στις καθημερινές συνάφειες της ζωής του και να μονοπωλεί το θαυμασμό της απαιτητικής παρέας θα πρέπει να έχει εύκαιρη, κάτω από τη μασχάλη,  μια εύπεπτη ανάλυση της κρίσης καθώς και μια ετοιμοπαράδοτη διέξοδο από αυτήν σε 10 μηνιαίες άτοκες δόσεις. Για να είναι συνεπής και με την αριστερή μόδα της εποχής μας η οποία θέλει σώνει και καλά να μοστράρει το «α» το στερητικό μπροστά από τους τόκους των χρεών μας. Όταν τα λεφτά αυτά τα κάναμε ρουσφέτια, Ολυμπιακούς Αγώνες, υπερχρεωμένους ΟΤΑ, μίζες και εργολαβίες τα στερημένα της κοινής λογικής ψιλοκόβανε το αριστερό τουμπεκί τους, το χώνανε στο κομματικό τους αργιλέ και με τα ντουμάνια τους μαστουρώνανε τον κόσμο. Τότε οι τόκοι, φαίνεται, ήσαν μια κάποια λύση..

Επειδή λοιπόν και εγώ, όπως ο Θεοτοκάς, δεν έχω πειστεί για το αν αρμόζει στα Oικονομικά ο τίτλος της Eπιστήμης, επειδή και εγώ, όπως ο Θεοτοκάς,  ενοχλούμαι αρκετά από τον αέρα της πνευματικής και πρακτικής αγυρτείας που αναδύεται συχνά από αυτά και επειδή τέλος και εγώ, όπως ο Θεοτοκάς, βρίσκω ότι πολλοί απατεώνες κυκλοφορούν γύρω από τα οικονομικά προβλήματα σκοπεύω στο παρόν κείμενο να ενδυθώ και εγώ την ιδιότητα του «ενός ακόμα απατεώνα» και να καταθέσω τη δική μου εκδοχή. Είπαμε. Στην εποχή της κουτσής Μαρίας ζούμε. Όλοι οι καλοί κουτσοί χωράνε!

Μια σοβαρή ανάλυση που σέβεται τον εαυτό της ξεκινάει από το μοντέλο που απέτυχε και οδήγησε τα ύφαλα του πλοίου μας πρόσω ολοταχώς προς τις ξέρες των παγκόσμιων αγορών.

Το μοντέλο που λατρέψαμε, λοιπόν. Μοντέλο τακτοποιημένο και απλό στη σύλληψη. Ό,τι πρέπει, δηλαδή, για μπουνταλάδες πολιτικούς που δε σκαμπάζουν και πολλά από οικονομικά και οι οποίοι στο άκουσμα των λέξεων σχεδιασμός και υλοποίηση περιστρέφονται μες στη δίνη του ιλίγγου, καθώς  και για πολίτες που θέλουν να κονομήσουν τον παρά, αυθωρεί και παραχρήμα, δίχως το  «μετα κόπων και βασάνων» των αγαπημένων τους γονέων. Για πολιτικούς, δηλαδή, οι οποίοι στο άκουσμα του ονόματος του Κρούγκερ κοιτάζονται αναμεταξύ τους και ψελίζουν: «Απίστευτος ο Φρέντυ! Μικρός δεν είχα αφήσει ταινία για ταινία του!» Και, κάπως έτσι, ξετυλίγεται αργά και βασανιστικά ο εφιάλτης στο δρόμο με τις Λεύκες για όλους εμάς τους δυστυχείς που όταν ο πελαργός ξερόβηχε και ανασήκωνε τα φρύδια του για να μας προειδοποιήσει για τον μεσογειακό μας προορισμό εμείς ποιούσαμε την νήσσαν κοιτάζοντας αλλού. Εξ’ου και το «αλλού νταλού», που ζούμε σήμερα. Ξωκείλαμε, όμως, από το λατρεμένο μας μοντέλο, είναι και οι μέρες περίεργες που επιτάσσουν ευθείες γραμμές και λόγια χωρίς περιστροφές, επιστροφές λοιπόν στις αγαπημένες μας καταστροφές με υπόκρουση τον λατρεμένο μας Πασχάλη.

Οι βασικές αρχές του μοντέλου αυτού είναι πολύ απλές. Την κάνουμε όλοι μας με ελαφρά πηδηματάκια  από τους δυο πρώτους τομείς της οικονομίας, στους οποίους όπως και να το κάνεις χρειάζεται και μια στάλα ιδρώτα για να εξασφαλίσεις τα προς το ζήν και μπουκάρουμε μετ´επαίνων ( Πανεπιστημιακών ως επι το πλείστον) στον τριτογενή τομέα. Το κράτος, με τη σειρά του, διορίζει ένα εκατομμύριο από εμάς στο ελληνικό δημόσιο, δανείζεται χρήμα από τις κακές αγορές και μας δίνει μισθούς αναντίστοιχους με την παραγωγικότητά μας. Εμείς παίρνουμε για δεύτερη φορά αμπάριζα από τη δική μας εστία και κάνουμε το καθημερινό μας ντού στα εισαγόμενα αγαθά και υπηρεσίες του τριτογενή τομέα και αρχίζουμε το προσοδοφόρο αλισβερίσι αναμεταξύ μας. Υπέρηχο καρδιάς κάθε χρόνο για να μας μπει καλά το έτος,  ανακαίνιση το σπίτι κάθε δυο χρόνια για να βουλώσουμε το στόμα της κακίστρως κολλητής , αλλαγή  καρνταρόμπας κάθε πρώτη του μηνός για να μην μας ξεφωνίσει η ματαιοδοξία της παρέας, κινητό με ενιαύσιο χρόνο αντικατάστασης για να μην κηλιδωθεί το κοινωνικό μας status, τσάντες με καρό τετράγωνα και άλλες τέτοιες αηδίες . Πουλάμε, δηλαδή, ο ένας στον άλλο αγαθά και υπηρεσίες με λεφτά που μας δανείζουν έντοκα οι αγορές. «Εύρηκα εύρηκα», αναφώναξαν οι ξεβράκωτοι και βουρ στα μεταξωτά βρακιά της φαντασμένης Εσπερίας.

Το μοντέλο  αυτό έχει τέσσερις «ιερές αγελάδες» τις οποίες επ’ουδενί δε πρέπει να πειράζεις και συνεχώς πρέπει να συντηρείς για να σου δίνουν τα καλούδια τους .

Πρώτη αγελάδα. Ο Έλληνας εργαζόμενος δουλεύει παραπάνω ώρες από το Γερμανό και το Σουηδό. Αποκρύπτεται, βέβαια εντέχνως,  πως ο Γερμανός στις λίγες ώρες εργασίας του φτιάχνει αμάξια και ηλεκτρικές συσκευές, ενώ ο Έλληνες στις παραπάνω ώρες που δουλεύει ανοίγει τρύπες στο νερό. Αλλά αυτό δεν έχει καμία σημασία για τη συμπαθή τάξη των απανταχού αριστερών.

Δεύτερη αγελάδα.  Οι απολύσεις στο δημόσιο θα μειώσουν τις εισφορές στα ασφαλιστικά μας ταμεία. Αριστεράααααααααααααααντρες μου. Εγώ ως άλλος Λουδοβίκος ντύνομαι κράτος στις ερχόμενες Απόκριες και για αρχή μοιράζω λεφτά. Δίνω 1000 ευρώ μισθό στο ρουσφέτι μου και 400 ευρώ στις ασφαλιστικές του εισφορές. Κατόπιν αλλάζω ρότα, απολύω το ρουσφέτι μου, γλιτώνω τα 1000 ευρώ μισθό που του έδινα και για να μην καταρρεύσει το ασφαλιστικό ταμείο εξακολουθώ και δίνω τα 400 ευρώ σε αυτό ως κρατική επιχορήγηση.Κέρδος για τον δημόσιο κορβανά 1000 ευρώ κάθε μήνα. Μαθηματικά δημοτικού. Μούφα και το παραμύθι αυτό.

Τρίτη  αγελάδα. Η μείωση μισθών και συντάξεων θα επιδεινώσει την ύφεση. Λογικό επακόλουθο και αυτό της εθνικής μας σχιζοφρένειας. Εχεις έναν ασθενή διασωληνωμένο σε κώμα στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, με μεταστάσεις σε όλο του το κορμί, και εσύ ο ανόητος, κατά τα άλλα θεράπων ιατρός του, κοιτάς μονάχα να διατηρείς την πίεσή του πάνω από 12 τη μεγάλη και 8 την μικρή. Αυτό σε νοιάζει μόνο. Να βλέπουν οι συγγενείς του υποψήφιου νεκρού, στο μόνιτορ, πως η πίεση του αγαπημένου τους προσώπου είναι καλή και ας πάει το υπόλοιπο παλιάμπελο. Ο ασθενής συνομιλεί με τα θυμαράκια, προβάρει φτερά για την πόλη των αγγέλων και εσύ κοιτάς μην τυχόν και σου πέσει η πίεση κάτω από 12. Είσαι μεγάλος μπουνταλάς βρε αδερφάκι μου. Κοινώς το μοντέλο αυτό της «αλλαξοκολέ» ανταλλαγής αγαθών και υπηρεσίων  απεβίωσε. Αν είναι να το συντηρήσουμε για λίγους μήνες ακόμα με 13ους και 14ους μισθούς να μας λείπει το βύσσινο. Νέο παραγωγικό μοντέλο χρειαζόμαστε. Όχι νέα βαμπίρ, που θα περιφέρονται δεξιά και αριστερά και θα χορεύουν στους ρυθμούς του μεταπολιτευτικού μας Thriller!

Η τέταρτη και πιο παχιά αγελάδα είναι η συνεχής υπενθύμιση  του φιλοθεάμονος κοινού πως για όλα φταίει ο νεοφιλελευθερισμός. Δεν εχει καμία σημασία πως σήμερα βιώνουμε το τέλος του παρασιτικού, αναποτελεσματικού, πελατειακού, δημοσιοϋπαλληλικού και πλήρως αντιπαραγωγικού κράτους της Μεταπολίτευσης. Δεν έχει καμία απολύτως σημασία πως ερημώσαμε όλα τα χωριά από αγρότες και κτηνοτρόφους  για να τους κάνουμε  αφενός κλητήρες και ΕΠΟΠ με  μισθό, βρέξει χιονίσει, και αφετέρου ιδιοκτήτες καφετέριας για να πίνουν το φρεντοτσίνο τους οι πρώτοι! Δεν έχει καμία απολύτως σημασία πως ο ιδιωτικός τομέας στη χώρα μας είναι ένα θλιβερό παρακολούθημα του κρατισμού. Όπως, φυσικά, δεν έχει καμία απολύτως σημασία πως το κράτος αυτό το φτιάξαμε από το ‘81 και μετά με τις αριστερές συνταγές του Αντρέα και της παρέας του. Τις οποίες εκτέλεσαν πιστά και όλα τα κακέκτυπά του, ανεξαρτήτως χρώματος. Όχι ρΕ. Δεν έχουν καμία σημασία όλα αυτά. Γι´ αυτό και εμείς, αγύριστα κεφάλια μια ζωή, θα γυρέψουμε, για μια ακόμα φορά, στα πανέρια της Αριστεράς νέες προσλήψεις στο Δημόσιο και νέους Πατερούληδες που μας θα μας πάρουν από το χέρι και θα μας οδηγήσουν στους ασφόδελους λειμώνες μιας ακόμα ανάπτυξης του Κάτω Κόσμου.

Λοιπόν καρντάσια. Στα μικράτα σας μάθατε πως Αη Βασίλης δεν υπάρχει. Αργότερα ενημερωθήκατε πως η γυναικεία λογική είναι και αυτή είδος προς εξαφάνιση ( με αγάπη πάντα προς το αντίθετο φύλλο) . Στην πορεία σας ενημέρωσαν πως η πολυπόθητη κονόμα με μόνο το πτυχίο του Πανεπιστημίου ήταν και αυτό ένα μεγάλο ψέμα. Ηρθε ο καιρός να μάθετε πως ο Καπιταλισμός δεν επισκέφτηκε ποτέ του τα καταγάλανα νερά αυτής της χώρας και πως τις φωτογράφιες που σας έδειχναν με την άφιξή του, τις κατασκεύαζαν επιτήδειοι παπαράτσι στα κεντροαριστερά τους εργαστήρια . Κλάψτε, λοιπόν, για πολλοστή φορά, για τον μύθο που σας κλέψανε. Για τον νεκραναστημένο τράγο της αποδιοπομπαίας λογικής που στις πλάτες του φορτώνατε όλα σας τα λάθη. Για ένα ακόμα αδειανό πουκάμισο της πολυτάραχης Ελένης. Εισαγόμενο και αυτό για να σου υπενθυμίζει κάθε τόσο το πόσο χαμηλά σε ρίξανε! Καιρός να σηκωθείς μεγάλε…

(Συνεχίζεται με τις ενδεδειγμένες λύσεις και τις ισάριθμες πλύσεις εγκεφάλου)

*Ο Τάσος Φούντογλου είναι ειδικευομενος νεφρολογίας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροRespect για τον Κύριο Καθηγητή‏
Επόμενο άρθροΚαθ-αιρετικά
Γεννήθηκε το 1978 στην Κοζάνη. Εκτοτε Σέρρες, Πτολεμαίδα και ξανα πάλι Κοζάνη για να κλείσει ο κύκλος μιας περιπλάνησης που απλά έπρεπε να γίνει. Ακολουθούν νέα ταξίδια. Πτυχίο Ιατρικής Ιωαννίνων, φανταρικό, ειδικότητα νεφρολογίας, μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Μονάδων Υγείας και σπουδές στο Τμήμα Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ. Ο ορισμός της διχασμένης προσωπικότητας δηλαδή. Ειδικευόμενος νεφρολόγος το πρωί και Πολιτικός Επιστήμονας το υπόλοιπο της μέρας. Αν τον ρωτήσετε δε- όχι ότι σας νοιάζει αλλά να, είναι και αυτή η αβροφροσύνη που επιβάλλει ενιότε τέτοιου είδους ευγένειες- ποια προσωπικότητα προτιμά μην περιμένετε να πάρετε ξεκάθαρη απάντηση. Αναλόγως την περίσταση…

19 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ενα πράγμα ακούω μέσα στο μυαλό μου συνέχεια τον τελευταίο καιρό.
  Τα λόγια του Βέγγου στο Βλέμμα του Οδυσσέα,
  «Ξέρεις κάτι; Η Ελλάδα πεθαίνει. Πεθαίνουμε σα λαός. Κάναμε τον κύκλο μας. Δεν ξέρω πόσες χιλιάδες χρόνια ανάμεσα σε σπασμένες πέτρες και αγάλματα… και πεθαίνουμε…
  Αλλά αν είναι να πεθάνει η Ελλάδα, να πεθάνει γρήγορα! Γιατί η αγωνία κρατάει πολύ και κάνει πολύ θόρυβο».
  Αυτό!
  Προφητικό;
  Ποιος ξέρει…

 2. Συγχαρητήρια. κύριε Φούντογλου.

  Δεν στέλνετε και από κανένα αντίγραφο κατά Περισσό(όχι πως θα τούς πείσετε, αυτά τα μπετόν-αρμέ απέξω-κενά από μέσα, σαν τσόφλια κρανία), ΔΗΜΑΡ, καθώς και στον πολύ(νταή)και ένθερμο υποστηρικτή του Μάο(!!), κύριο Τσίπρα(-δίχως τσίπα);

  Όλοι οι εναπομείναντες σύγχρονοι αντιστασιακοί(της Λογικής) αυτού του τόπου(εσείς και εγώ και ελάχιστοι ακόμη), βλέπαμε(βιώσανε στο πετσί μας πάνω από όλα) την παντοκρατορία του Παράλογου στο πολιτικοκοινωνικό πεδίο, την πλήρη του επικράτηση και κυρίως, τις συνέπειες του. Από χρόνια. Αλλά παρέμενε έως πρόσφατα εξαιρετικά παντοδύναμο, κατά τρόπο που δικαίως να θεωρεί κανείς πως εξηγείτο μονάχα με όρους …μεταφυσικής.
  Η Αλήθεια, η Λογική και η Αξία, πνίγονταν αυθωρεί και άμα τη εμφανίσει τα τελευταία 30 χρόνια, μπροστά στο «μεγαλείο» της Εξαπάτησης, του Ψέμματος και της Κομπίνας και εκείνων που τα υπηρέτησαν πειθήνια και με το αζημίωτο. Τί κι αν τα λέγαμε; Τί κι αν βοούσε ο (έξω)κόσμος για την καφρίλα του νεοέλληνα και του κράτους του; Επί 30 χρόνια αλλάζαμε τους χείριστους με τους χειρότερους στην εξουσία, διότι… «λεφτά υπήρχαν» οπότε ποιός ο λόγος να χολοσκάει κανείς για Αλήθειες και για Αξίες, για την άχρηστη Παιδεία μας και την ανύπαρκτη δημόσια διοίκηση;

  Λεφτά υπήρχαν. Και όποιος έδινε(έταζε καλύτερα -διότι και ο Γιώργος έταξε πολλά αλλά όχι μόνο δεν έδωσε δεκάρα σε όσους τον πίστεψαν, μάς πήρε μέσα σε ‘έξι μήνες τα σώβρακα, τη ζωή μας την ίδια) τα πιο πολλά, κέρδιζε. Αυτό ήταν το μόνο κριτήριο μας μπροστά στην κάλπη. Δεν μάς ένοιαζε που το κράτος ήταν μπουρδέλο και στα σχολειά μας επίσης και πόσα ακόμα.. Δεν μάς ένοιαζε καν που τα ταγμένα από τον υποψήφιο πρωθυπουργό δεν ήταν καρπός των δικών μας προσπαθειών(λέγε με «δανεικά» και για μερικούς ιδιώτες ωσονούπω «και αγύριστα») -αρκεί που έπεφταν σα μάννα από τον ουρανό, ως δια μαγείας και ενώ εμείς διαγωνιζόμασταν στο μεταξύ και αναμεταξύ μας στο ποιός θα εργαστεί λιγότερο(αποδοτικότερα δηλαδή), ποιός θα κλέψει επιτυχέστερα τον άλλον, ποιός θα γίνει «πιο μάγκας»(καταφερτζής αετονύχης), ταχύτερα…

  Και έτσι, έχω αρχίσει να πιστεύω πως είναι αυτός από μόνος του -το θλιβερό κατάντημα ένος περήφανου και απόλυτα άξιου κάποτε λαού- λόγος σπουδαίος και καθοριστικός και Θεία Δίκη ακόμη αν το επιθυμείτε, που μάς έλαχε αυτή η απίθανη -μέχρι πριν 2 χρόνια- οικονομική σούπερ-κρίση. Διότι, έστω και με αυτόν τον απόλυτα τραγικό τρόπο, δικαιώνεται επιτέλους -αν και με οικτρά καθυστέρηση- η Λογική, η Αλήθεια και η Αξία και καταποντίζονται το Ψέμα, η Αναξιοκρατία και η Φαυλότητα.

  Αλλά κυρίως, δικαιώνεται ο υγιής Έλληνας, που υπέστη όλα αυτά τα χρόνια την πιο βάρβαρη, την πιο απάνθρωπη, βίαιη και προκρούστεια προσαρμογή τόσο στον τρόπο οργάνωσης της ζωής του και όσο στις προσωπικές αξίες του, κάτω από μία σταλινικού ύφους πολιτική ελίτ και την επακόλουθη πρακτική της, της εμπέδωσης παντού οριζοντίως και καθέτως της μετριότητας, του ‘δε βαριέσαι’ και του «αμύνεσθαι περί πάρτης» των εκάστοτε εξουσιαστών του.

  Μακάρι να σάς άκουγαν εκείνοι που πρέπει, μακάρι να άλλαζαν τα μυαλά μερικών από αλήθειες τόσο ορθά διατυπωμένες – που ακόμη και τώρα, που έχουμε ήδη τσακίσει το εθνικό -κάποιοι εξ ημών και το προσωπικό- μας καράβι στα βράχια, αρνούνται να δεχθούν πως η μόνη λογική επιλογή, είναι να αλλάξει η χώρα μας ρότα.

  180 μοίρες.

 3. Γιατρέ …
  Έχεις μπερδέψει την Αριστερά με το Πασοκ …
  Την γραβάτα με την ζώνη …
  Τα οικονομικά με τα πολιτικά …
  Όλα σε ένα τσουβάλι …
  Μοιάζουν, αλλά δεν είναι ΙΔΙΑ ΟΛΑ
  Θυμίζεις ΚΚΕ που όλο…κρίνει
  ΠΡΟΤΕΙΝΕ ΓΙΑΤΡΕ..
  Πες μας ονόματα -διευθύνσεις –τηλέφωνα
  ΚΑΙ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ…..
  Αλλοιώς ξέρουμε και εμείς να βρίζουμε-κρίνουμε

  Υ.γ
  Και για τις γυναίκες όλοι λέμε ότι – είναι όλες …άνες
  Αλλά όλοι έχουμε από μία …δίπλα μας
  Αντε καλημέρα !!!!!

 4. Συγχαρητήρια, για τα άρθρα σου φίλε Τάσο.Σου μιλώ στον ενικό, γιατί γνωριζόμαστε.Συμφωνώ απόλυτα με τις απόψεις σου,σε όλα όσα αναφέρεις.Δυστυχώς, όμως, όλο το σύστημα αυτής της χώρας,έχει φτιαχτεί για να κοιμίζει κ να κοροϊδεύει τους πολίτες της.Επίσης ποτέ δεν θα υπάρξει χώρος για σοβαρές απόψεις,ακόμη κ τώρα που βρισκόμαστε ετοιμοθάνατοι.Ο λόγος προφανής κ τον αναφέρεις πιο πάνω άριστα διατυπωμένο.Δεν πρέπει να πειράξουμε με τίποτα, τις πεποιθήσεις κανενός σε αυτή την χώρα κ να κοιτάξουμε μπροστά,μήπως κ προλάβουν οι επόμενες γενιές να ζήσουν σε μια χώρα που τους αξίζει κ όχι σε ένα θέατρο του παραλόγου, στο οποίο εμείς προσπαθούμε να ακουστούμε κ το μόνο που καταφέρνουμε είναι να μας ακολουθούν διάφορες ταμπέλες,γιατί η άποψη μας είναι δυστυχώς διαφορετική.

 5. Σου συνιστώ να διαβάσεις τι είναι καπιταλισμός και τις εκφάνσεις του, μήπως και καταλάβεις τι ζεις τόσα χρόνια
  Α μετά θα ξαναγράψεις το άρθρο ειναι βέβαιο
  Αν δεν καταλάβεις και μείνεις ειδικευόμενος αλοίμονο στους ασθενείς

 6. Γιατρέ μου ίσως και να μην κατάλαβα πολλά μα έχω την αίσθηση πως δεν ακούμπησες καθόλου τη δεξιά και τις πομπές της. Σου θυμίζω πως ήταν και είναι εδώ και αυτή και τα αδελφάκια της…

 7. Καπιτελιστές χωρίς καπιταλισμό γίνεται? Σύμφωνα με τον κ Φούντογλου γίνεται! Το φαινόμενο αυτό το ανακαλύψε στην Ελλάδα κάτω απο την μύτη όλων των οικονομολόγων του πλανήτη!
  Δεν μένει μόνο στην ανακάλυψη αλλά προχωρά και σε προτάσεις.
  Να κοπούν οι μισθοί και οι συντάξεις, ώστε να διατηρηθεί το σπάνιο είδος που ευδοκιμεί στα μέρη μας: ο βιομήχανος χωρίς βιομηχανία! Ο εφοπλιστής με το αφορολόγητο! Προς θεού μη χάσουμε κανένα απο αυτούς. Κάτι κωλόγεροι που έτσι και αλλιώς δεν δουλεύουν, θα τους καθαρίσει ο χιονιάς.

  Η αριστερά βέβαια είναι γνωστό πως φταίει για τα πάντα σε αυτή τη χώρα και όχι οι Πασοκ – ΝΔ που ψηφίζαν όλα τα νομοσχέδια μαζί και οκ Φούντογλου φροντίζει στο κείμενο του να το κάνει δίφραγκα. Άσχετα που η αριστερά ήταν ενάντια στους Ολυμπιακούς.
  Την Γιάννα δεν την εμνημόνευσε βέβαια ο κ. Φούντογλου, μόνο την αριστερά!

  Προτείνω λοιπόν μετά απο αυτό το κείμενο να δωθεί στον κ Φούντογλου, ένα βραβείο.
  Ότι βρεθεί παιδιά, αρκεί να πάρει ένα! Αυτό το κείμενο αποτελεί μνημείο!

 8. Το ΠΑΣΟΚ είτε το θέλουν ορισμένοι είτε όχι ήταν μια Κεντροαριστερή παράταξη η οποία πιστώνεται στο χώρο της Αριστεράς. Αυτό τουλάχιστον μας έλεγε το 45% του ελληνικού λαού που στήριζε το ΠΑΣΟΚ τα τελευταία τριάντα χρόνια. Οταν ΚΚΕ και λοιπες δημοκρατικές δυνάμεις δε ξεπερνούσαν μαζί το 10%…..όχι τωρα επειδή διαλύεται το ΠΑΣΟΚ και ανεβαίνουν τα ποσοστά της λοιπής Αριστεράς ( απο πρώην ΠΑΣΟΚους φυσικά) αρχίζουμε να λέμε ότι μας κατέβει….βέβαια αν έχετε ακόμα ενστάσεις για το αριστερό ή μη του ΠΑΣΟΚ εκείνης της εποχής ρωτήστε τους πρώην ψηφοφόρους του που πυκνώνουν τώρα τις τάξεις σας…ρωτηστε τους αν αντέχετε το τί είναι….αριστεροί ή δεξιοί….και αν επιμένετε να τους αποκαλείται μη αριστερούς να τους το πείτε κατάμουτρα και να τους διώξετε απο την αγνή και άσπιλή σας Αριστερά! Αν αντέχετε βέβαια….

 9. ΛΕΕΙ ΚΑΠΟΥ ΣΕ ΕΝΑ ΣΤΙΧΟ ΚΑΠΟΙΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ ΝΟΜΙΖΩ ΣΑΒΟΠΟΥΛΟΥ. ΠΩΣ ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΠΟΥ ΠΑΤΑ ΚΑΙ ΠΟΥ ΠΗΓΑΙΝΕΙ.ΤΩΡΑ ΕΔΩ Η ΚΑΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕ Ο ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ Η ΕΧΟΥΝ ΜΕΙΝΕΙ ΚΟΛΗΜΕΝΗ ΣΕ ΠΑΛΙΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ.

 10. Γιατρέ μην μου γράφεις άλλα φάρμακα. Η κοινωνία είναι ένας ζωντανός οργανισμός που εξελίσσεται, προσαρμόζετε και αλλάζει όπως ο ανθρώπινος οργανισμός. Για να διατηρηθεί σε καλή κατάσταση κάποιες φορές του χορηγούμε φάρμακα (πολιτικές: αριστερές δεξιές λοξές οριζόντιες καθετες). Κάποιοι οργανισμοί αντιδρούν θετικά κάποιοι άλλοι αντιδρούν στην αρχή και μετά όχι ή κάποιοι καθόλου. Έτσι είναι και οι διαφορετικές μορφές εξουσίας στις διαφορετικές κοινωνίες-ζωντανούς οργανισμούς. Δεν υπάρχει καλό και κακό φάρμακο ενδεχομένως υπάρχει κατάλληλο και μη. Η ελληνική κοινωνία έχει πάρει από όλα τα φάρμακα άντε βγάλε άκρη ποιο την κατέβαλε περισσότερο. Είναι ο πολυπλοκότερος των οργανισμών (λόγο ιστορίας) και θέλει εξατομικευμένη γονιδιακή θεραπεία. Μην τρελαίνεστε αριστεροί και δεξιοί δεν θα βγάλετε άκρη. Μια ανάλυση DNA χρειαζόμαστε και όχι παραδοσιακή αριστερή η δεξιά πολιτική. Ένα καινούριο μοντέλο προσαρμοσμένο στα δικά μας χαρακτηριστικά και όχι στα χαρακτηριστικά των ασθενών στα δίπλα κρεβάτια. Τώρα όποιος μου πει ότι δεν χρειαζόμαστε φάρμακο μάλλον θα πρέπει να βγάλει τη κουκούλα γιατί η θερμοδυναμική έχει την απάντηση και λέγετε κοινωνική εντροπία. Ένα γιατροοοοοοοοοοοοοοοοο….

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here