Καμίνης σε Ψαριανό για τον Στ. Θεοδωράκη: Έχω ήδη αναλάβει την ευθύνη

0
137

Απάντηση στην ανοιχτή επιστολή του βουλευτή του Ποταμιού Γρηγόρη Ψαριανού δίνει ο δήμαρχος Αθηναίων και υποψήφιος για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς, Γιώργος Καμίνης με άρθρο του στα «Νέα». Ο κ. Ψαριανός επέκρινε τον κ. Καμίνη για τα σχόλιά του εναντίον του Σταύρου Θεοδωράκη ότι στηρίζεται στην εικόνα του και το lifestyle.

«…δεν είμαι διατεθειμένος να μπω σε καμία αντιπαράθεση μαζί του. Ακριβώς, όμως, για αυτόν τον λόγο με ενόχλησε η προσωπική κριτική που άσκησε στον Σταύρο Θεοδωράκη για επιλογές “life style”. Αφήνοντας στην άκρη το γεγονός ότι ο Σταύρος είναι από αυτούς που τον έχει στηρίξει όσο λίγοι τα χρόνια της θητείας του, θέλω να σταθώ αποκλειστικά στην ουσία της κριτικής του», έγραφε ο Γρηγόρης Ψαριανός στην ανοιχτή επιστολή του, ενώ στο άρθρο του υπό τον τίτλο «Απάντηση στην ανοιχτή επιστολή ενός φίλου», ο Γιώργος Καμίνης σημειώνει:

«Συνυπογράφω το άρθρο σου. Έχω ένα-δυο σημεία που αφορούν τη στήριξη του Ποταμιού στον Δήμο της Αθήνας, αλλά δεν είναι κύρια, μπορεί να είναι και παρεξηγήσεις.

Δεν νομίζω να σε εκπλήσσει ότι συνυπογράφω το άρθρο σου.

Για το γεγονός που συνέβη με τον Σταύρο έχω ήδη αναλάβει την ευθύνη. Είναι πολιτικά πράγματα και προβληματισμός που είχαν σχέση και με την πορεία του Ποταμιού, στα οποία μπορεί και να συμφωνούμε. Αυτά εννοούσα, αλλιώς τα είπα. Σίγουρα δεν έχουν σχέση με τα στελέχη, τους φίλους και ψηφοφόρους του Ποταμιού, σίγουρα δεν έχουν καμία σχέση με την ειλικρίνεια της προσπάθειες του ίδιου του Σταύρου όλα αυτά τα χρόνια.

Δεν πρόκειται λοιπόν να συναντηθούμε μόνο στον δεύτερο γύρο. Ήμασταν μαζί και τώρα θα πρωταγωνιστήσουμε μαζί και περισσότεροι. Εξηγούμαι: Αυτό που τολμάμε σήμερα, όλοι μαζί, δεν είναι μόνο να βγάλουμε επικεφαλής. Είναι κάτι που το ξέραμε, το θέλαμε, το επιδιώξαμε, θα το πετύχουμε. Θέλουμε να βγάλουμε την Ελλάδα από το κομματικό αδιέξοδο του διχαστικού δικομματισμού ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ. Την Κυριακή κάνουμε ένα σημαντικό βήμα. Θα ακολουθήσουν κι άλλα, μαζί υα το κάνουμε, θα αλλάξουμε πολιτικό σκηνικό, θα ξεμπλοκάρουμε το σύστημα».

Στη συνέχεια, ο δήμαρχος Αθηναίων παραθέτει απόσπασμα από την ομιλία του στο συνέδριο του Ποταμιού το 2014 στο Λαύριο. «Καμιά κουβέντα, φίλε Γρηγόρη, αυτά που ξεκίνησαν πολύ νωρίτερα, ήδη από το 2010 στον Δήμο, αυτά που έγιναν το 2014, αυτά που είναι η κοινή μας ψυχή, καμιά κουβέντα δεν μπορεί να τα εξαλείψει! Σε χαιρετώ…».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here