Ο Καμμένος θέτει στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ το θέμα των Ελλήνων

0
107

Ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος θα θέσει σήμερα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο ΝΑΤΟ το θέμα τής σύλληψης και παρατεινόμενης κράτησης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών από τους Τούρκους.

Ο κ. Καμμένος, ο οποίος βρίσκεται στις Βρυξέλλες για να ενημερώσει τους Eυρωπαίους ομολόγους του στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, υπογράμμισε ότι υπάρχει εμπλοκή εκ μέρους της Τουρκίας και ειδικά μετά την άρνηση του εισαγγελέα να παραμείνουν οι Έλληνες στρατιωτικοί στο ελληνικό προξενείο στην Αδριανούπολη μέχρι τη δίκη.

Αναφερόμενος στο περιστατικό με τη σύλληψη, τόνισε πως οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί έκαναν περιπολία σε περιοχή που έχουμε παράνομη είσοδο μεταναστών, προσφύγων και δράση διακινητών. Ακολούθησαν, όπως είπε, στίγματα και πέρασαν σε τουρκικό έδαφος για λίγα μέτρα. Εκεί συνελήφθησαν, όταν άλλες φορές θα έληγε εκεί με συνεννόηση των διοικητών.

«Είναι θέμα που αφορά και τις σχέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία» τόνισε ο κ. Καμμένος και ανέφερε πως θα ενημερώσει και το ΝΑΤΟ καθώς «η Τουρκία είναι μέλος του ΝΑΤΟ, σύμμαχος της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ και τέτοιου είδους επεισόδια λύνονται δια της ειρηνικής οδού».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here