Καταδικασμένος για λαθρεμπόριο ο μεσάζων με τη Σ. Αραβία

0
127

Για λαθρεμπορική τελωνειακή παράβαση ήταν καταδικασμένος από το 2014 ο Βασίλης Παπαδόπουλος που παρουσιάστηκε από τον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο ως ο μεσάζων της Σαουδικής Αραβίας στη συμφωνία για την πώληση όπλων.

Όσον αφορά στην τελεδίδικη καταδίκη του Έλληνα επιχειρηματία, αυτή σχετίζεται με μία υπόθεση του 2003, οπότε το ΣΔΟΕ ξεκίνησε έρευνα σε Ελλάδα και Σερβία που συνεχίστηκε στην Ελβετία και ενεπλάκησαν ακόμη και εταιρείες στις Βρετανικές Παρθένους Νήσους της Καραϊβικής.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΣΔΟΕ, ο Βασίλειος Παπαδόπουλος και η ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΑΕ – της οποίας ήταν νόμιμος εκπρόσωπος – ήταν εμπλεκόμενος και συνυπεύθυνος για διάπραξη λαθρεμπορίας ύψους 545.000 δολαρίων κατά την εισαγωγή μηχανημάτων στην Ελλάδα.

Το ΣΔΟΕ αποφάνθηκε πως πλήρωσαν δασμούς για πολύ χαμηλότερη αξία από την πραγματική, εμφανίζοντας πλαστό τιμολόγιο. Το Διοικητικό Εφετείο Θεσσαλονίκης επικύρωσε και σε δεύτερο βαθμό ότι ο Βασίλης Παπαδόπουλος βαρύνεται για το αδίκημα της λαθρεμπορίας και του επέβαλε πρόστιμα 340.000 ευρώ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here