Καταδικάζει και το Ιράν τις συμμαχικές επιδρομές

0
74

Ωμή παραβίαση του διεθνούς δικαίου και της εδαφικής ακεραιότητας της Συρίας χαρακτήρισε τις συμμαχικές επιδορμές ο εκπρόσωπος του ιρανικού ΥΠΕΞ, Μπαχράν Γκουσέμι, ο οποίος προειδοποίησε τις ΗΠΑ ότι θα είναι υπεύθυνες για τις «διεθνείς και τοπικές συνέπειες αυτής της περιπέτειας».

Πρόσθεσε επίσης, ότι η συμμαχική επέμβαση είναι αντίδραση στην ήττα των «τρομοκρατών» στο Χαλέπι και στην ανατολική Γκούτα, όπου ανήκει η Ντούμα στην οποία έγινε η φερόμενη χημική επίθεση που προκάλεσε την “απάντηση” των ΗΠΑ και των συμμάχων τους.

«Το Ιράν είναι ενάντια σε οποιαδήποτε χρήση χημικών όπλων αλλά παράλληλα καταδικάζει τη χρήση προθέσεων για εισβολή σε οποιοδήποτε ανεξάρτητο κράτος. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους ξεκίνησαν μία στρατιωτική επέμβαση στη Συρία χωρίς κανένα τεκμηριωμένο έγγραφο και πριν από την τελική γνωμάτευση από τον Οργανισμό για την Απαγόρευση Χημικών Όπλων(OPCW), και θεωρούν τους εαυτούς τους αστυνομία και δικαστές του κόσμου, αυτοί είναι υπεύθυνοι για τις περιφερειακές και διεθνείς επιπτώσεις της περιπέτειας και θα πρέπει να λογοδοτήσουν» σχολιάζει στην ανακοίνωσή του ο Γκουσέμι.

Επιπέον, σχολίασε, αναμφισβήτητα, «η αμερικανική στρατιωτική επίθεση στη Συρία θα αποδυναμώσει τα βασικά στοιχεία της ειρήνης και της ασφάλειας στον κόσμο και θα βοηθήσει στην αστάθεια και τις αναταραχές σε όλο τον κόσμο όπως και στην εξάπλωση του εξτρεμισμού και της τρομοκρατίας«.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here