Καταδίκη της επίθεσης από Χρυσαυγίτες στις γυναίκες

0
21

Συνολικά ο πολιτικός κόσμος και ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών καταδικάζουν την επίθεση στις δύο γυναίκες μάρτυρες στη δίκη της Χρυσής Αυγής από μέλη της Χρυσής Αυγής. Οι γυναίκες πήγαιναν με τρόλεϊ στη δίκη ενώ όταν έφθασαν στον προορισμό τους γρονθοκοπήθηκαν από δύο άνδρες που ήταν σε ομάδα περίπου 30 ατόμων.

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών σε ανακοίνωσή του τονίζει πως θα πρέπει οι δικηγόροι να προστατευτούν.

«Ο ρόλος του δικηγόρου ως συλλειτουργού της Θέμιδας και υπερασπιστή των δικαιωμάτων και ελευθεριών των πολιτών είναι αδιαπραγμάτευτος σε ένα κράτος δικαίου.
Το σημερινό περιστατικό βάναυσης κακοποίησης της συναδέλφου Ευγενίας Κουνιάκη, συνηγόρου πολιτικής αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής, λίγο έξω από το δικαστήριο όπου επρόκειτο να διεξαχθεί η δίκη, προκαλεί αποτροπιασμό και καταδικάζεται απερίφραστα από το σύνολο του δικηγορικού σώματος και του δημοκρατικού κόσμου. Η υποχρέωση της Πολιτείας να λάβει άμεσα, αποτελεσματικά μέτρα για την προστασία των δικηγόρων και την διασφάλιση της άσκησης του λειτουργήματός τους, καθίσταται επιτακτικότερη από ποτέ.
Θεωρούμε αυτονόητο ότι οι διωκτικές αρχές θα πράξουν το καθήκον τους προκειμένου οι δράστες να συλληφθούν χωρίς χρονοτριβή και να παραπεμφθούν στην Δικαιοσύνη, για την απόδοση των κατά νόμο ποινικών ευθυνών. Ασφαλώς θα επανέλθουμε όταν προσδιοριστεί η ταυτότητα των δραστών και μπορούν να εξαχθούν ασφαλέστερα συμπεράσματα για τα κίνητρα της αποτρόπαιας ενέργειας σε βάρος της συναδέλφου».

Επίσης, ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωση τόνισε ότι η Δικαιοσύνη δεν θα εκφοβιστεί από τους απόγονους του Χίτλερ ενώ έκανε λόγο για αθλιότητες και προσπάθεια εκφοβισμού της δικαιοσύνης.

«Η βίαιη επίθεση που εξαπέλυσαν οι εγκληματίες της Χρυσής Αυγής έξω από το Εφετείο, όπου εκδικάζεται η δίκη της νεοναζιστικής οργάνωσης, εναντίον δύο γυναικών, η μία εκ των οποίων είναι δικηγόρος της πολιτικής αγωγής, προκαλεί φρίκη και αποτροπιασμό.Είναι βαθύτατα γελασμένοι οι απόγονοι του Χίτλερ, αν νομίζουν πως η Δικαιοσύνη θα εκφοβιστεί από τις αθλιότητές τους. Καλούμε τις αρμόδιες αρχές να προχωρήσουν άμεσα στον εντοπισμό και τη σύλληψη των τραμπούκων που χτύπησαν τις δύο γυναίκες» αναφέρεται αναλυτικά.

Και η Δημοκρατική Συμπαράταξη καταδίκασε το περιστατικό αναφέροντας: «Τα ακροδεξιά τάγματα εφόδου ξαναχτυπούν».

Αναλυτικά: «Μερικά εικοσιτετράωρα μετά την αμαύρωση της εθνικής επετείου στη Σαντορίνη, τα ακροδεξιά τάγματα εφόδου ξαναχτυπούν, αυτή τη φορά εναντίον της ίδιας της Δικαιοσύνης. Η σημερινή επίθεση στη συνήγορο πολιτικής αγωγής στη δίκη των κορυφαίων στελεχών της Χρυσής Αυγής επιβεβαιώνει και επαληθεύει την πραγματική ταυτότητα του νεοναζιστικού μορφώματος. Με ωμή βία προσπαθούν να εκφοβίσουν δικαστές, δικηγόρους, μάρτυρες. Με τραμπουκισμούς και εκφοβισμούς επιδιώκουν να παρεμποδίσουν την εξέλιξης μιας δίκης που κάθε μέρα αποκαλύπτει ολοένα και περισσότερες πτυχές της εγκληματικής τους δράσης. Ό,τι κι αν κάνουν, όμως, η φωνή των θυμάτων της Χρυσής Αυγής δεν θα φιμωθεί.
Ό,τι κι αν κάνουν, η Δικαιοσύνη θα αποδοθεί
».

Επίσης και η ΝΔ καλεί τον κ. Τόσκα να αναλάβει τις ευθύνες του ενώ κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της για γενικευμένη ανομία .
«Η Νέα Δημοκρατία εκφράζει τον αποτροπιασμό της για τη νέα χυδαία επίθεση των οπαδών της Χρυσής Αυγής σε βάρος, σήμερα, δύο γυναικών στο Εφετείο. Καλούμε τον υποτιθέμενο αρμόδιο Υπουργό κ. Τόσκα, που ισχυρίζεται ότι ζούμε στην πιο ήσυχη χώρα, να αναλάβει στην πράξη τις ευθύνες του. Με λεκτικές καταδίκες δεν μπορεί να καταπολεμηθεί η γενικευμένη ανομία».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here