Καταγγελία Μαρινάκη: Ο Παππάς μου ζήτησε να δανείσω τον Καλογρίτσα

0
106

Mια σοβαρή καταγγελία έκανε ο Βαγγέλης Μαρινάκης, μιλώντας στον Real FM και τον Νίκο Χατζηνικολάου. Ανέφερε ότι το 2016 ο υπουργός Νίκος Παππάς του ζήτησε για λογαριασμό του Αλέξη Τσίπρα να συναντήσει τον Χρήστο Καλογρίτσα και να του δανείσει 20,5 εκατομ ευρώ, ώστε να πληρώσει την πρώτη δόση για την απόκτηση τηλεοπτικής άδειας. Όπως είπε, πράγματι τον συνάντησε, αλλά αρνήθηκε να του δώσει τα χρήματα.

«Ο Παππάς, μια ημέρα πριν καταθέσουμε τη δόση, μου μετέφερε την επιθυμία του «μεγάλου», όπως είπε για τον πρωθυπουργό, να πληρώσουμε το ποσό της πρώτης δόσης 26,3 εκατ. ευρώ που μας αναλογούσε. Αν και το τοπίο ήταν θολό για την επιστροφή των χρημάτων, εμείς πληρώσαμε και μας ευχαρίστησαν. Τα χρήματα αυτά ήταν πεντακάθαρα, γιατί είχαν ελεγχθεί εξονυχιστικά και όλο το τίμημα και δεν υπήρχε καμία υπόνοια για μαύρο χρήμα όπως λέει σήμερα ο κ. Παππάς που τότε χαρακτήριζε αψεγάδιαστο τον φάκελο. Μου ζήτησαν τότε και μια άλλη χάρη, ο κ. Παππάς, που αποτελούσε αίτημα του πρωθυπουργού, όπως μου έλεγε. Να συναντήσω τον κ. Καλογρίτσα, ο οποίος και πράγματι ήρθε στο γραφείο μου και μου ζήτησε να του καταβάλω υπό μορφή δανεισμού το ποσό των 20,2 εκατ. ευρώ για να πληρώσει την πρώτη δόση. Για να τον βοηθήσω για να έχουν ένα κανάλι. Επειδή είχα επισκεφθεί τον κ. Παππά στο γραφείο του, υπάρχουν δελτία τύπου επ αυτού, ήταν κάτι που μου το ζήτησαν. Εξήγησα στον κ. Καλογρίτσα ότι είχα όλη την καλή διάθεση αλλά δεν μπορούσα να το πράξω, βλέπετε ότι δεν ήταν μόνο ευχαριστημένοι με τα χρήματα του Μαρινάκη αλλά ήθελαν και να δώσει χρήματα στον Καλογρίτσα για το κανάλι που χτιζόταν μέσα στο Μαξίμου. Τότε τα χρήματά μου ήταν καθαρά και δεν είχαν πρόβλημα, αργότερα έγιναν βρώμικα».

Πρόσθεσε δε ότι θεωρούσε δίκαιο τον διαγωνισμό για τις άδειες που προκηρύχθηκε το 2016 το 2016 προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός για τις άδειες. «Τον θεωρούσα δίκαιο γιατί πίστευα ότι οι καναλάρχες θα έπρεπε να πληρώνουν για τις συχνότητες που κατέχουν. Εγώ στήριζα την διαδικασία γιατί τη θεωρούσα δίκαια. Είχαμε τότε μια άριστη σχέση με τον κ. Παππά αλλά και με τον κ. Τσίπρα αφού ό,τι έκανε ο κ. Παππάς και του βγάζω το καπέλο, ενημέρωνε τον πρωθυπουργό. Αν έπρεπε να δώσει μια απάντηση απευθυνόταν στον πρωθυπουργό και αυτό το εκτιμώ».

Ο κ. Μαρινάκης υποστήριξε, ακόμη, πως όταν απέκτησε τον ΔΟΛ του ζήτησαν να ορίσει διευθυντές της αρεσκείας του Μαξίμου.

«Όταν συζητούσαμε για τον ΔΟΛ, δεν δέχτηκα να βάλω διευθυντές που ήταν της αρεσκείας του ΣΥΡΙΖΑ γιατί έχω συνηθίσει να μην είμαι ούτε μπροστινός, ούτε φερέφωνο, είμαι πάντα εγώ. Δεν θα έβαζα ποτέ ανθρώπους που μου υπέδειξαν, δεν θα γίνω ποτέ ούτε Ιβάν Σαββίδης, ούτε μπροστινός, ούτε λαγός. Δεν κατηγορώ κανέναν, ο καθένας κάνει τις επιλογές του», σημείωσε. «Τόσον καιρό έκανα υπομονή, αλλά τώρα νομίζω ότι είναι ευκαιρία να μάθει ο κόσμος την αλήθεια».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here