Καταγγελίες: Δάσκαλοι παρενοχλούν σεξουαλικά καθαρίστριες δημοτικών

0
90

Σοκ προκαλούν οι καταγγελίες ότι οι καθαρίστριες δημοτικών σχολείων, κυρίως στη Θεσσαλονίκη, έχουν υποστεί σεξουαλική παρενόχληση από δασκάλους και διευθυντές, οι οποίοι τις απειλούν να κρατήσουν κλειστό το στόμα τους, αν δεν θέλουν να απολυθούν!

Τα σοβαρά περιστατικά με θύματα τις γυναίκες, οι οποίες αγωνίζονται για λίγα ευρώ τον μήνα σε συνθήκες που θυμίζουν Μεσαίωνα και όχι σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα, έφεραν στο φως οι εκπρόσωποι του Συνδέσμου Προσωπικού Καθαριότητας Βόρειας Ελλάδας και Θεσσαλίας και το Σωματείο Καθαριστριών «Ο Ευκλείδης».

Οι καταγγελίες

Οπως δήλωσε ο Σιδέρης Κωνσταντινίδης, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης και μέλος της Διοικητικής Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας, έγινε ο ίδιος αποδέκτης της καταγγελίας μιας εργαζομένης ότι παρενοχλήθηκε σεξουαλικά από τον διευθυντή της. «Υπάρχουν κι άλλα αντίστοιχα περιστατικά, κυρίως σε σχολεία επαρχιακών περιοχών του νομού Θεσσαλονίκης. Μιλήσαμε με τους αρμοδίους και μας είπαν να καταγγείλουμε τα περιστατικά και να κάνουμε μήνυση εις βάρος των θυτών. Ποια γυναίκα, όμως, θα δεχτεί να χάσει τη δουλειά της, γιατί μπορούν να την απολύσουν ανά πάσα ώρα και στιγμή;» αναρωτιέται.

Σύμφωνα με την πρόεδρο του Συνδέσμου Προσωπικού Καθαριότητας Βόρειας Ελλάδας και Θεσσαλίας Μαρία Κοσμίδου, στο παρελθόν μια συνάδελφός της στη Νεάπολη δέχτηκε επίθεση με μαχαίρι και τραυματίστηκε σοβαρά, ενώ έβγαζε τα σκουπίδια.

Πηγή: Espresso

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here