Καταγγελίες ΠΟΕΔΗΝ για ΓΝ Κιλκίς: Επιθέσεις από αγέλες σκύλων

0
35

Σε μία απίστευτη καταγγελία προχώρησε η ΠΟΕΔΗΝ αναφορικά με το νοσοκομείο Κιλκίς όπου αγέλες σκύλων επιτίθενται στους εργαζομένους ενώ κινούνται και εισέρχονται στους νοσοκομειακούς χώρους ανενόχλητοι και απειλούν τόσο το νοσηλευτικό προσωπικό όσο και τους ασθενείς.

Σύμφωνα με την καταγγελία της ΠΕΟΔΗΝ υπάρχει έλλειψη φύλαξης του χώρου και τα σκυλιά εισέρχονται στους διαδρόμους, τα σκαλιά, τους θαλάμους νοσηλείας, ενώ αναφέρονται και περιστατικά όπου οι σκύλοι επιτέθηκαν και δάγκωσαν γιατρό και καλεί τη διοικήτρια να λάβει τα απαραίτητα μέτρα.

Αναλυτικά:

«Στο Γ.Ν. Κιλκίς οι εργαζόμενοι και οι ασθενείς αντιμετωπίζουν επικίνδυνες καταστάσεις από την έλλειψη φύλαξης.

Στο χώρο του Νοσοκομείου υπάρχουν αγέλες αφηνιασμένων αδέσποτων σκυλιών που εξαγριωμένα επιτίθενται στο προσωπικό. Καμία μέριμνα δεν λαμβάνεται για την φιλοξενία τους σε ειδικό χώρο και για την στείρωσή τους σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς και τις φιλοζωικές οργανώσεις.

Τα σκυλιά εισέρχονται εντός του Νοσοκομείου στους διαδρόμους, τα σκαλιά, στους θαλάμους νοσηλείας.

Από το βιβλίο συμβάντων του Νοσοκομείου την Κυριακή 12/11/2017 και από αναφορές προκύπτουν περιστατικά με επιθέσεις σκύλων σε προσωπικό του Νοσοκομείου. Έχουμε περιστατικό που τα σκυλιά έριξαν κάτω και δάγκωσαν στο πόδι ιατρό.

Η κατάσταση δεν ευαισθητοποιεί τη Διοικήτρια να πάρει μέτρα. Πότε θα πάρει μέτρα η κυρία Βλάχου; Όταν θρηνήσουμε θύματα;

Από την παντελή έλλειψη φύλαξης συμβαίνουν κατά καιρούς ξυλοδαρμοί, προπηλακισμοί ,καταστροφές ιατρικού εξοπλισμού, κατάληψη χώρων από περιθωριακά άτομα.

Το Νοσοκομείο δεν διαθέτει ούτε ένα φύλακα. Θυρωρός -τηλεφωνητής υπάρχει μόνο τις εργάσιμες ημέρες και μόνο κατά το πρωινό ωράριο. Γι’ αυτό η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here