Καταπέλτης ο Αγγελής για Novartis: Ο «Ρασπούτιν» ήταν σαν τον θεό, ήλεγχε τα πάντα στη Δικαιοσύνη

0
168

Kταπέλτης για τη δράση του διαβόητου «Ρασπούτιν» στον χώρο της Δικαιοσύνης ήταν ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γιάννης Αγγελής στην κατάθεσή του για την υπόθεση Novartis, καταγγέλλοντας ότι εκείνος υπαγόρευε όλες τις αποφάσεις στην Εισαγγελία Διαφθοράς -και για πολλές ακόμη υποθέσεις. Αν και δεν κατονόμασε τον «Ρασπούτιν», το είχε κάνει παλαιότερα η εισαγγελέας Ελένη Ράικου, όπως και ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Πρόκειται για τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο στην κυβέρνηση Τσίπρα.

Ο κ. Αγγελής ήταν τόσο κατηγορηματικός, ώστε ανέφερε ότι ο «Ρασπούτιν» είχε προβληματίσει με τις συνεχείς παρεμβάσεις του τον προϊστάμενό του υπουργό Δικαιοσύνης, Μιχάλης Καλογήρου, αλλά και την τέως εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου και την τέως γενική επιθεωρήτρια Δημόσια Διοίκησης, Μαρία Παπασπύρου. Όλοι μαζί συμφωνούσαν ότι έπρεπε να αντικατασταθεί η εισαγγελέας Διαφθοράς, διότι -όπως είπε ο κ. Αγγελής- ελεγχόταν πλήρως από τον «Ρασπούτιν». Υποστήριξε δε ότι υπήρξε προειλημμένη απόφαση της κ. Τουλουπάκη να ασκήσει στο τέλος του 2018, ποινική δίωξη χωρίς στοιχεία κατά τριών πολιτικών προσώπων στην υπόθεση της Νοvartis.

«Ο “Ρασπούτιν” ήταν σαν τον Θεό, πανταχού παρών στο χώρο της Εισαγγελίας Διαφθοράς. «Όλοι τον ξέρουν αλλά όλοι τον φοβούνται», ανέφερε χαρακτηριστικά, προσκομίζοντας στοιχεία και έγγραφα προς επιβεβαίωση των ισχυρισμών του. Ενδεικτικά, κατέθεσε έγγραφο που του είχε αποστείλει η Μαρία Παπασπύρου ότι δέχεται απειλές από την κ. Τουλουπάκη.

Τουλουπάκη: Παντελώς ψευδή τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας

Παντελώς ψευδή χαρακτηρίζει η εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας για την υπόθεση Novartis, μετά τη σημερινή κατάθεση του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Ειδικότερα, η Ελένη Τουλουπάκη αναφέρει:

«Σεβόμενη τη μυστικότητα της τρέχουσας έρευνας, που προφανώς κάποιον καταγγέλλων δεν σέβεται, δεν έχω κανένα σχόλιο επί των όσων βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Ότι έχω να πω θα το καταθέσω στα αρμόδια όργανα. Το μόνο που έχω να σχολιάσω σε όσα παντελώς ψευδή βλέπουν το φως της δημοσιότητας είναι ότι η ίδια η πορεία της υπόθεσης έχει διαψεύσει πλήρως τα όσα αναφέρονται

Εγώ και οι συνεργάτες μου θα συνεχίσουμε την ερευνά μας, απτόητοι στην υπηρεσία της αλήθειας. Ας συνεχίσει και ο καταγγέλλων το δικό του…».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here