Κατερίνα Νοτοπούλου: Έκλαψα πολύ, με κανιβάλισαν επειδή είμαι γυναίκα

0
110

Η Κατερίνα Νοτοπούλου είναι σήμερα βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, τον Μάιο ήταν υποψήφια δήμαρχος Θεσσαλονίκης αλλά δεν τα κατάφερε, ενώ πριν υπήρξε υφυπουργός Μακεδονίας Θράκης. Όλα αυτά μόλις στα 30 της χρόνια, γεγονός που πυροδότησε πολλές αντιδράσεις, επειδή από πολλούς η εκρηκτική ανέλιξή της θεωρήθηκε προϊόν εύνοιας. Οι επικρίσεις αρκετές φορές ξεπέρασαν τα όρια και πήραν τον χαρακτήρα ωμών σεξιστικών επιθέσεων.

Η ίδια, εξομολογείται τώρα, ότι έκλαψε πολύ. Τονίζει ότι προσπάθησαν να δολοφονήσουν τον χαρακτήρα της, επειδή είναι μια νέα γυναίκα που ασχολείται με τα κοινά. Προσθέτει, ωστόσο, ότι οι επιθέσεις την πείσμωναν και την έκαναν να προσπαθεί περισσότερο.

«Με κανιβάλισαν κανονικά επειδή είμαι γυναίκα. Έπεσα, σηκώθηκα, μερικές φορές σκοντάφτω ξανά, αλλά κάνω τη δουλειά μου, κοιτάζω τη ζωή μου. Δεν μπορώ να παραδοθώ στις παθογένειες της κοινωνίας μας και στις νευρώσεις καθενός που κρύβεται πίσω από ένα πληκτρολόγιο και χυδαιολογεί. Δυστυχώς, αυτό που έχω ζήσει δεν είναι ατομικό θέμα, αλλά συλλογικό. Αφορά πολλές γυναίκες από διάφορα πολιτικά σχήματα», αναφέρει στην Espresso.

«Έκλαψα και μάλιστα πολύ. Ήταν άδικο για εμένα και για τους ανθρώπους μου. Είναι ωμή βία να δολοφονούν τον χαρακτήρα ενός ανθρώπου επειδή είναι γυναίκα, νέα και ασχολείται με τα κοινά. Όσο με στεναχώρησαν τόσο πείσμωνα όμως. Δουλειά σκληρή και χαμηλοί τόνοι είναι η απάντησή μου. Και επαναλαμβάνω, είναι μεγάλη τιμή για μένα που χιλιάδες συμπολίτες μου με εμπιστεύτηκαν να τους εκπροσωπήσω στο ελληνικό Κοινοβούλιο και στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης».

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here