Οι καθηγητές δε ντρέπονται – Ας μην κοροϊδευόμαστε

87
131

Πριν από 9 ημέρες ρωτούσα μέσα από την aixmi.gr: «Απεργία μέσα στις εξετάσεις; Δε ντρέπονται οι καθηγητές»;

Εισέπραξα τότε δεκάδες επικριτικά -έως και απαξιωτικά- σχόλια από καθηγητές, προφανώς συνδικαλιστές, και μέλη των οικογενειών τους.
Και ποιο είναι το αποτέλεσμα;
Αποφασίζουν να απεργήσουν μέσα στις εξετάσεις, περιφρονώντας την αγωνία δεκάδων χιλιάδων εφήβων και των γονιών τους.

Όλες οι συνδικαλιστικές παρατάξεις τάσσονται υπέρ της απεργίας, επιδιδόμενες σε έναν λυσσώδη ανταγωνισμό ενόψει του συνεδρίου της ΟΛΜΕ, τον επόμενο μήνα. «Κουκιά» μετράνε, με δυο λόγια, για να καταφέρουν να ελέγξουν την πλειοψηφία της ΟΛΜΕ, γράφοντας στα παλιότερα των υποδημάτων τους την κοινωνία.

Είναι χαρακτηριστικό ότι αποδοκιμάζονται από τις ηγεσίες των κομμάτων τους. Ακόμη και ο Αλέξης Τσίπρας φέρεται να διαφωνεί – παρότι δεν το έχει εκφράσει, ακόμη, δημοσίως.

Και, όμως, οι συνδικάλες επιμένουν, αποδεικνύοντας ότι δε ντρέπονται. Δυο ώρες παραπάνω την εβδομάδα τους λένε να δουλέψουν (από 21 σε 23) και λένε όχι! Αν είναι δυνατόν…

Τους εξηγούν ότι δεν υπάρχουν λεφτά για αναπληρωτές καθηγητές και τους διαβεβαιώνουν ότι οι δικές τους μετακινήσεις θα γίνονται μέσα στα όρια κάθε περιφέρειας.
Τίποτα εκείνοι. Απεργία και ξερό ψωμί.

Φυσικά, απεργία μέσα στις εξετάσεις δεν πρόκειται να γίνει, διότι η κυβέρνηση θα τους επιστρατεύσει. Και πολύ καλά θα κάνει.
Το ξέρουν καλά και οι ίδιοι, αλλά παριστάνουν τον «Γκιουλέκα» για λόγους εντυπώσεων απέναντι στους συναδέλφους τους -και μόνο.
Και η κοινωνία; Τι λένε για την κοινωνία;
Και τα παιδιά; Τι λένε για τα παιδιά;
Όλους τους έχουν χεσ…νους… Δυστυχώς.

Λυπάμαι που το γράφω έτσι, αλλά αυτό ακριβώς συμβαίνει…

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροΦίλα με και τίποτα μη σε νοιάζει…
Επόμενο άρθροΤο ΠΑΣΟΚ μας «διασκεδάζει» και η Κεντροαριστερά βουλιάζει…
Η Άτροπος είναι γειτόνισά μας. Καθενός και καθεμιάς από μας. Εργάζεται με μειωμένες στο μισό αποδοχές, έχει ήδη περάσει στην ανεργία ή δεν μπορεί καν να βρει την πρώτη της δουλειά. Είναι 30, 40 ή 50 χρονών και δυσκολεύεται πολύ να τα βγάλει πέρα. Σπούδασε, προσπάθησε, ήλπισε, επένδυσε στη γνώση και το ταλέντο. Και τώρα σκέφτεται το ενδεχόμενο να μεταναστεύσει. Όπως έκαναν στη δεκαετία του '60 οι γονείς της, που πήγαν ως ανειδίκευτοι εργάτες (γκασταρμπάιτερς) στη Γερμανία...

87 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ανυπόγραφο άρθρο με επιφανειακή προσέγγιση. Είναι γνωστό εξάλλου ότι οι εκπαιδευτικοί υπεραμείβονται και σε ευρωπαϊκό επίπεδο (οι προτελευταίοι στην ΕΕ http://goo.gl/LLM5u). Βέβαια όταν είχαν μείωση 30% σε 2 χρόνια τους είχες και συ χ… Τώρα τι βγήκες να κάνεις; Λαϊκισμό; Δεν λέω, είναι το πλέον εύκολο…

 2. Η γενικότητά σας για τους καθηγητές ( ΄΄οι καθηγητές δεν ντρέπονται…΄΄) συναγωνίζεται την γενικότητα της ταυτότητάς σας. είχα την εντύπωση ότι οι αρθρογράφοι φέρουν ονοματεπώνυμο προφανώς έκανα λάθος.
  Θεωρείτε ότι η επιστράτευση είναι η λύση, επομένως φαντάζομαι ότι πιστεύετε πως πληρούνται οι προυποθέσεις για να διαταχθεί νόμιμα?αν μπορείτε αναφέρετέ μας αυτές τις προυποθέσεις.Διότι είναι διαφορετικό να λέει κάποιος ότι κατά την γνώμη του δεν πρέπει να προβούν σε απεργία και άλλο να λέει πως έχει δίκιο η κυβέρνηση που πρόθεσή της είναι να επιστρατευτούν
  εφόσον απεργήσουν.
  Αλήθεια τι έχετε να πείτε στους αναπληρωτές καθηγητές και ωρομίσθιους που όλως τυχαίως φέρουν και την ιδιότητα του οικογενειάρχη και που πλέον δεν θα έχουν κανένα εισόδημα? είναι και αυτοί ΄΄συνδικάλες΄΄ όπως λέτε – αλήθεια τι είναι ο συνδικάλας?- ? Η μήπως αυτοί δεν είναι μέρος της κοινωνίας πολλοί δε εξ αυτών με παιδιά που δίνουν φέτος πανελλήνιες? μήπως έχουνε …….΄΄χεσ….να΄΄ όπως λέτε και τα παιδιά τους? τόσο ΄΄συνδικάλες΄΄ είναι?
  Επίσης αυτό το ΄΄εντός περιφέρειας΄΄ σε τι μεταφράζεται?πόσο μεγάλες είναι αυτές οι περιφέρειες? και σε ποια μέρη υπάρχουνε κενά?
  Ο μοναδικός λόγος που τα ρωτάω όλα αυτά είναι επειδή προσπαθώ σε αντίθεση με εσάς να μην προκαταβάλλω κάποιον που θα αναγνώσει το σχόλιο με φράσεις όπως ΄΄δεν ντρέπονται΄΄, ΄΄τους έχουν χεσ…νους΄΄, ΄΄ παριστάνουν τον Γκιουλέκα΄΄ και άλλα πολλά.
  Μήπως αναρωτηθήκατε για ποιον λόγο η κυβέρνηση έφερε τις συγκεκριμένες ρυθμίσεις αυτή ακριβώς την χρονική περίοδο? μήπως αναρωτηθήκατε αν και η κυβέρνηση ΄΄τους έχει χεσ…νους΄΄?
  Αν αυτή η τακτική, εσάς σας αρέσει -διότι δεν είδα να την κριτικάρετε καθόλου- τότε να φέρνουμε όλες τις ρυθμίσεις σε ανάλογους χρόνους και μετά να δείχνουμε την δικαιολογημένη αντίδραση των θιγομένων με το δάχτυλο αποκαλώντας τους συνδικάλες και αντιμαχόμενους την κοινωνία. Κατόπιν να τους επιστρατεύουμε μέχρι να μην μείνει κανένας που δεν θα έχει επιστρατευτεί. (Αλήθεια προηγούμενες επιστρατεύσεις που γίνανε έχουνε λήξει ως προς την διάρκειά τους ή όχι?)
  Εγώ σε αντίθεση με σας δεν θα προβώ στον κατά το δοκούν εκτοπισμό ανθρώπων από την ΄΄κοινωνία΄΄ της οποίας και οι ίδιοι αποτελούν μέρος.
  Για να μην θεωρήσετε ότι υπεκφεύγω να σας απαντήσω ότι τα παιδιά που επι δεκαετίες είναι όμηρα ενός απαραδέκτου εξεταστικού συστήματος που μεταλάσσεται χρόνο με τον χρόνο , δεν θα πρέπει να επιβαρυνθούνε περαιτέρω με επιπλέον αναταραχές στην εκπαίδευση, αλλά δεν πρόκειται να δεχτώ ούτε ότι υπεύθυνοι γι αυτό είναι αποκλειστικά οι καθηγητές , ούτε ότι οι καθηγητές εμφορούνται από ιδιοτελείς σκοπιμότητες για να πάρουν την πλειοψηφία και από αναισθησία απέναντι στην κοινωνία και στα παιδιά πράγματα που θεωρώ ότι βρίσκονται στο μεταίχμιο μεταξή μονόπλευρης κριτικής και εξυβρίσεως.
  Υπεύθυνη για την εύρρυθμη λειτουργεία της εκπαίδευσης είναι και η κυβέρνηση που έβαλε στο τραπέζι τις απαιτήσεις της σε χρόνο που εκ των πραγμάτων δεν υπάρχει κανένα περιθώριο διαβούλευσης με τους φορείς αυτής της εκπαίδευσης.
  Αν ψάχνετε κάποιον να κατηγορήσετε , σας συνιστώ τουλάχιστον να κοιτάτε και προς τις δύο μεριές ώστε να συγγράφετε άρθρα και όχι διαγγέλματα.

 3. ανώνυμα άρθρα από εργαζόμενους σε media, αμφισβητούν το δικαίωμα στην απεργία χωρίς να εξετάσουν καν τα αιτήματα των απεργών.

  εξίσωση. υπάρχουν διεφθαρμένοι συνδικαλιστές, άρα όλοι οι εργαζόμενοι έχουν άδικο.

  σου εύχομαι να πεινάσεις και να σε λοιδορούν όμοιοι μ’εσένα…

 4. Καλά, δεν ντρέπεστε καθόλου με το άρθρο σας; Αύξηση 2 ωρών την εβδομάδα σημαίνει 8 ώρες το μήνα κάτι που συνεπάγεται με μείωση μισθού. Για πείτε σε όλους τους δημοσίους υπαλλήλους να δουλέψουν παραπάνω 8 ώρες το μήνα να δείτε τι θα γίνει τότε…

 5. Κατα αρχήν θα παρακαλούσα την άλλη φορά το άρθρο να μην είναι ανυπόγραφο, για να ξέρω που απευθύνομαι…..κύριε ¨δημοσιογράφε¨ ή καλύτερα κύριε παπαγάλε του μέγκα, είμαι εκπαιδευτικός, 33 ετών, πτυχιούχος ΑΕΙ και μπήκα στο δημόσιο μέσω ΑΣΕΠ. Ο μισθός μου είναι 800 ευρώ με 7 χρόνια προϋπηρεσία, κ καθημερινά κάνω 100 χλμ. να πάω στο σχολείο μου, από Λιβαδειά – Θήβα καθημερινά. Οπότε ο μισθός αυτομάτως πέφτει στα 550 ευρώ. Το πρόβλημά μας δεν είναι οι 2 ώρες, αλλά οι υποχρεωτικές μεταθέσεις που θα διαλύσουν τις οικογένειές μας. Από εκεί κ πέρα θα έπρεπε να ξέρεις πως ο εκπαιδευτικός δεν κάνει το μάθημά του κ φεύγει, αλλά έχει κ γραφειοκρατική δουλειά στο σχολείο, όπως πρωτόκολλο, αρχειοθέτηση, απουσίες, κ.α. Όπως κ διάβασμα στο σπίτι. Κ επίσης έρευνα της ουνέσκο έδειξε πως η διδακτική ώρα ισοδυναμεί με 4 ώρες γραφείου. Επομένως θα σας παρακαλούσα την επόμενη φορά να είστε πιο προσεκτικός με τα άρθρα σας. Όσο για τις πανελλαδικές μην ανησυχείτε, θα γίνουν, κ να είστε σίγουρος πως το άγχος των παιδιών το νιώθουμε πολύ περισσότερο εμείς από εσάς!!!!! Σας έπιασε πόνος………..Και στην τελική αν μας ζηλεύετε κύριε τόσο πολύ, ας σπουδάζατε κ εσείς, ας δίνατε ΑΣΕΠ να καρπώνεστε κ εσείς ότι καρπωνόμαστε κ εμείς……………………

 6. Δυο τινά μπορεί να συμβαίνουν με τον εν λόγω αρθογράφο,είτε δεν εχει ενημερωθεί για τη στάση και τη πρόταση του παμε εκπαιδευτικών είτε συνειδητά τσουβαλιάζει και επιδίδεται σε σπέκουλα.Ιδού λοιπόν http://www.edupame.gr/content/%CE%93%CE%99%CE%91-%CE%A4%CE%97%CE%9D-%CE%91%CE%A0%CE%95%CE%A1%CE%93%CE%99%CE%91-%CE%A3%CE%A4%CE%99%CE%A3-%CE%A0%CE%91%CE%9D%CE%95%CE%9B%CE%9B%CE%91%CE%94%CE%99%CE%9A%CE%95%CE%A3-%CE%95%CE%9E%CE%95%CE%A4%CE%91%CE%A3%CE%95%CE%99%CE%A3-%CE%9A%CE%91%CE%99-%CE%A4%CE%99-%CE%91%CE%93%CE%A9%CE%9D%CE%95%CE%A3-%CE%A7%CE%A1%CE%95%CE%99%CE%91%CE%96%CE%9F%CE%9D%CE%A4%CE%91%CE%99-%CE%A3%CE%97%CE%9C%CE%95%CE%A1%CE%91

 7. καλησπέρα κι ελπίζω να διαβαστεί το σχόλιό μου…κατ’ αρχάς ο τίτλος «οι καθηγητές δεν ντρέπονται…» είναι παραπλανητικός, ας έγραφες «οι συνδικαλιστές …», αφού άλλωστε είναι πολύς καιρός που δεν αντιπροσωπεύουν το σύνολο των καθηγητών. επίσης ψάξε σε παρακαλώ να δεις να σημαίνει περιφέρεια και σκέψου πόσο «εύκολο» είναι, ιδίως για έναν νέο χαμηλόμισθο εκπαιδευτικό, να πηγαίνει από δω κι από κει και πόσο δυσλειτουργικό για ένα σχολείο και για τους μαθητές του η έλλειψη σταθερού προσωπικού. είναι εύκολο για τον καθένα να στήνει στον τοίχο έναν κλάδο με γενικεύσεις και επειδή κάποιοι καθηγητές δεν υπήρξαν σωστοί στα καθήκοντά τους. ελλιπείς, λουφαδόροι κτλ. υπάρχουν σε κάθε εργασιακό περιβάλλον…πριν διατυπώνουμε γνώμη είναι καλό να έχουμε μια σφαιρική άποψη. και μόνο το γεγονός ότι η πιο κάθετη υπέρ της απεργίας είναι η ΔΑΚΕ (γελάει ο κόσμος) λέει πολλά για το στημένο της υπόθεσης. ελάτε στα σχολεία για συζήτηση…θα δείτε πολλούς εκπαιδευτικούς που νοιάζονται…τα άλλα είναι για λαϊκή κατανάλωση και κοινωνικό κανιβαλισμό…

 8. Αν παρατηρήσετε τα ποσοστά που συγκεντρώνει το ΑΝΤΑΡΣΥΑ στους κόλπους των καθηγητών, τότε θα καταλάβετε γιατί η ερώτησή σας για το «αν ντρέπονται», θα έπρεπε να είναι καθαρά ρητορική….δε χρειάζεται να πω τίποτε σχετικά με την ποιότητα της παιδείας που δίνουν στα παιδιά μας…αυτό το ξέρουν όλοι…

 9. Τελικά αναρωτιέμαι οι συνδικαλιστές προσφέρουν τίποτα στην κοινωνία; ή το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι πως θα δουλεύουν λιγότερο για περισσότερα χρήματα; 2 ΩΡΕΣ;;;2 ΩΡΕΣ;;; ΣΥΝΟΛΟ 23 ΩΡΕΣ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ;; που εμείς με 2 πανεπιστημιακους τίτλους δουλεύουμαι το ελάχιστο 45 ώρες την εβδομάδα; και βέβαια πάνω στις πλάτες των παιδιών….
  ΥΓ1: η σύζυγός μου είναι διορισμένη φιλόλογος…
  ΥΓ2: δυστυχώς η χώρα έφτασε σε αυτό το σημείο απο όλους αυτους τους παλιούς βολεμένους που δεν θέλουν να αλλάξει τίποτα, να παραμένουν όλα ίδια και άσε την υπόλοιπη κοινωνία να ζορίζεται…
  ΥΓ3: προς παιδιά : μην μασάτε εξετάσεις είναι, ΜΗΝ αποπροσανατολίζεστε
  ΥΓ4: προς : η Άτροπος : μπράβο για το άρθρο σου!!

 10. Βλέπετε τα πράγματα τελείως μονόπλευρα…
  Δεν βλέπετε για παράδειγμα τη σκοπιμότητα της κυβέρνησης ως προς το χρόνο
  Δεν βλέπετε καθόλου το ότι ένας καθηγητής των 800 ευρώ δεν μπορεί να ανοίξει δεύτερο σπιτικό…
  Δεν βλέπετε, δεν βλέπετε, δεν βλέπετε τίποτα από την πλευρά των καθηγητών…
  Βλέπετε μόνο ότι βλέπουν τα γνωστά παπαγαλάκια των καναλιών
  Γνωρίζετε ακόμα και την γνώμη του κ. Τσίπρα, πριν απ’ αυτόν.

  Κι όλα αυτά κρυμμένη καλά πίσω από ένα ψευδώνυμο !!!

 11. Αν βάζατε το μυαλό σας να δουλέψει ίσως περνούσαν από το κεφάλι σας και τα παρακάτω:
  1. Γιατί η κυβέρνηση παραμονή εξετάσεων περνά αυτό το θέμα προσπαθώντας – και με την βοήθεια παπαγάλων – να θέσει ηθικό πρόβλημα στους εκπαιδευτικούς; Δεν θα μπορούσε να το καθυστερήσει – όπως π.χ. τις αποκρατικοποιήσεις- ένα δυο μήνες;
  2. Αν κάνατε και ένα σωστό ρεπορτάζ και ψάχνατε το εξής:» σε βάθος χρόνου πότε περνούν τα αντιεκπαιδευτικά μέτρα» θα βλέπατε ότι πάντοτε συμβαίνει Απρίλιο με Μάϊο. Παραμονή των εξετάσεων. Είναι τυχαίο;
  3. Είστε πολύ ευκολόπιστη με τις υποσχέσεις του υπουργείου. Γιατί στο διάταγμα δεν το γράφει ρητά ότι η μετακίνηση θα γίνεται μόνο μέσα στην περιφέρεια; Αλλά και πάλι γνωρίζετε γεωγραφία; Π.χ Ποιους νομούς περιλαμβάνει η περιφέρεια Αν. Μακεδονίας και Θράκης; Γνωρίζετε ότι οι νομοί Χαλκιδικής και Πέλλας είναι ίδια περιφέρεια;
  4. Και σε αυτά που μεταφέρετε αν το σκεφτόσασταν θα βλέπατε αντίφαση. Μιλάτε για έλλειψη χρημάτων για αναπληρωτές. Δηλαδή οι μόνιμοι καθηγητές ζητούν τον διορισμό αναπληρωτών. Δεν σκέφτονται μόνο την πάρτη τους.
  5. Μιλάτε για γονείς και παιδιά ομήρους. Οι εκπαιδευτικοί δεν είναι γονείς; Δεν υπάρχουν εκπαιδευτικοί που έχουν παιδιά που δίνουν εξετάσεις φέτος;
  6. Εσείς που σκέφτεστε την κοινωνία και τα παιδιά τι γράφατε τόσο καιρό; Αναφερθήκατε καθόλου στο στοίβαγμα 28 μαθητών σε ένα τμήμα; Αναφερθήκατε στην μετακίνηση, την ίδια μέρα, καθηγητών σε δυο σχολεία με δικά τους έξοδα, και όχι μέσα στην ίδια πόλη αλλά από χωριό σε χωριό- γιατί εκπαιδευτικοί δουλεύουν και σε χωριά όχι μόνο σε πόλεις-. Αναφερθήκατε στους πολλαπλούς ρόλους που έχει ένας εκπαιδευτικός – κάτι που δεν έχει κανείς άλλος στη δουλειά του-; «Δάσκαλος, παιδαγωγός, φύλακας, δικαστής, δέκτης ακόμη και των οικογενειακών προβλημάτων μαθητών».
  7. Φαίνεται ότι δεν διαβάζετε αυτά που σας γράφουν ή δεν τα καταλαβαίνετε ή δεν θέλετε να τα καταλάβετε. Οι καθηγητές δουλεύουν 30 ώρες την εβδομάδα στο σχολείο. Μέχρι 21 ώρες μπαίνουν στην τάξη. Άρα το δίωρο δεν είναι πρόβλημα για την εργασία. Με την αύξηση των ωρών όμως πρώτον κόβονται ώρες αναπληρωτών – δεν έχετε ίσως παιδί που θα θέλει να δουλέψει οπότε δεν σας ενδιαφέρει – και δεύτερο θα αναγκαστούν καθηγητές να μετακινούνται και να μετατεθούν και σε άλλες πόλεις. Μάλλον δεν έχετε σύζυγο εκπαιδευτικό να σας αφήσει π.χ. στην Καβάλα που ίσως εσείς δουλεύετε για να μετατεθεί στην Ορεστιάδα, ή δεν είστε νιόπαντροι ή με μωρό και ο ένας να είναι στα Χανιά και ο άλλος στον Αγ. Νικόλαο Κρήτης.Και να τα βγάζετε πέρα με τρεις και εξήντα τον μήνα.
  8. Και να πάμε και λίγο παλιά. Όταν όλοι έπαιρναν το επίδομα των 156 € εκτός των καθηγητών μούγκα. Και κάτι ακόμη. Η μείωση του ωραρίου ήταν αντιστάθμισμα σε αυξήσεις που δινόταν σε όλους πλην των καθηγητών. Γιαυτό και τότε όλοι έλεγαν » καθηγητάκος θα γίνεις με τρεις και εξήντα»;
  9. Και αν τα ψάξετε πιο βαθιά θα καταλάβετε τι παίζεται στην ΟΛΜΕ. Οι συνδικαλιστές της ΝΔ δημιουργούν πρόβλημα, φαίνονται διασπασμένοι οι καθηγητές και η απόφασή τους δεν θα έχει απήχηση στο σύνολο των καθηγητών. Το μόνο σωστό που γράψατε είναι αυτό. Όλοι θέλουν ψήφους για να τις εξαργυρώσουν με θέσεις βουλευτών αργότερα. Αλλά η παραδοχή σας ότι κάποιοι είναι ενάντια στα κόμματά τους (ΣΥΡΙΖΑ) δείχνει και ποιοι είναι αυτοί που εξυπηρετούν τα κόμματά τους (ΝΔ , ΠΑΣΟΚ).
  10. Ξυπνήστε γιατί το εγγόνι σας αύριο θα είναι μαθητής σε τμήμα 40 ατόμων, εκτός και αν έχετε 17.000 € για ιδιωτικό όπως ο κ. Σαμαράς – ψάξτε γιατί απολύθηκε καθηγήτρια του σχολείου αυτού πέρυσι μετά τις εξετάσεις- Και αν αργότερα τύχει το εγγόνι σας και γίνει καθηγητής στην Σάμο με 500 € και η κοπελιά του ή η γυναίκα του βρεθεί στο Ορμένιο με άλλα 500 € θα ήθελα να δω τι θα γράφατε.

 12. Έτσι μάθανε, από τη μεταπολίτευση και δώθε, όταν οι κυβερνήσεις των ατέλειωτων κομματικών παροχών ανοίγανε τους ασκούς ασυδοσίας του Αιόλου… Δεν έχουν ούτε ιερό, ούτε όσιο. Δυστυχώς το μόνο μέσον που τους υπερνικά και τους ποδοπατά είναι… η ίδια η ύφεση που ποδοπατά όλους μας…
  Θα άξιζε τον κόπο ένα γκάλοπ: τι είναι χειρότερο, η Ολμε ή η Γενοπ;;;

 13. Ξαφνικά όλα τα Μ.Μ.Ε. άρχισαν να ενδιαφέρονται για τα παιδιά. Που βρισκόσασταν όμως τα τελευταία 3 χρόνια όπου κάθε έννοια της δημόσιας εκπαίδευσης έχει καταργηθεί? Γιατί κανείς δεν αναφέρει ότι οι μαθητές που θα διαγωνιστούν φέτος στις πανελλαδικές εξετάσεις θα αποτελέσουν ένα απλό μέρος του ποσοστού της ανεργίας των νέων που έφτασε το 67%. Γιατί δεν αναφέρει κανείς ότι οι εισακτέοι στις καθηγητικές σχολές και στις εν δυνάμει καθηγητικές σχολές των φετινών αλλά και παλαιότερων και επόμενων εξετάσεων δεν υπάρχει περίπτωση να δουλέψουν στην δημόσια εκπαίδευση αφού η αύξηση του διδακτικού ωραρίου θα οδηγήσει στην έξοδο 10.000 περίπου αναπληρωτές και 3.000 περίπου μόνιμους εκπαιδευτικούς. Αλλά ξέχασα οι εισακτέοι στο μαθηματικό, στο φυσικό, στο χημικό, στην πληροφορική έχουν τόσες επιλογές (με τόση ανάπτυξη θα είναι περιζήτητοι) , όσο για του φιλόλογους και λοιπούς δεν πειράζει (υπάρχουν τόσες άλλες δουλειές που περιμένουν, ποιος χρειάζεται τα αρχαία και τα νέα ελληνικά).
  Ναι, η αύξηση του ωραρίου έκανε το ποτήρι να ξεχειλίσει. Ο κ. Υπουργός ζήτησε από τους εκπαιδευτικούς να βάλουν πλάτη όπως όλοι. Οι εκπαιδευτικοί δεν ανήκουν σε αυτούς? Ως οι χειρότερα αμειβόμενοι δημόσιοι υπάλληλοι δεχτήκαμε μειώσεις 30-40% του εισοδήματος μας, τα χαράτσια – έξτρα φόροι κ.α. αφορούν και εμάς, οι μειώσεις στις δαπάνες για την παιδεία, η συγχώνευση των σχολείων, οι 30 μαθητές στις τάξεις, οι κρύες αίθουσες, οι μειώσεις των δαπανών των σχολικών επιτροπών, η αξιολόγηση – χειραγώγηση που θέλει να έχει δέσμιο τον εκπαιδευτικό του συστήματος και να μπορεί ανά πάσα στιγμή να τον οδηγήσει στην έξοδο, οι υποχρεωτικές μετακινήσεις – μεταθέσεις ανά την Ελλάδα των υπεραρίθμων (που θα αυξηθούν με την αύξηση του ωραρίου), το κλείσιμο των αθλητικών σχολείων, η υπολειτουργία των μουσικών σχολείων , τα κενά που υπάρχουν ακόμα και τώρα στα σχολεία. Όλα αυτά τι είναι? Που βρισκόσασταν όταν συνέβαιναν όλα αυτά? Και το μόνο που έχετε είναι μία έκθεση του ΟΟΣΑ με τα πλαστά στοιχεία της κ. Διαμαντοπούλου που μας κουνάτε επιδεικτικά κάθε φορά που μιλάμε για το ωράριο. Όταν κάθε διδακτική χρονιά έχει περίπου 32 εβδομάδες. Εγώ θα βάλω 30 (για να σας προλάβω – αφαιρώντας κάποιες αργίες). Έχουμε λοιπόν 16×30=480 ώρες (μικρότερο δυνατό ωράριο – μετά 20 χρόνια υπηρεσίας) και 21×30=600 ώρες (το αρχικό διδακτικό ωράριο). Πως προκύπτει άραγε το 420 ώρες της έκθεσης? Φυσικά θα πρέπει να προσθέσουμε το δεκαήμερο προετοιμασίας (Σεπτέμβρη) αλλά και ο 1,5 μήνας εξετάσεων και αποτελεσμάτων. Χωρίς φυσικά να συνυπολογίσουμε το εξωδιδακτικό έργο στο σχολείο (γραμματειακή υποστήριξη, μισθολογικά, απουσίες, εφημερίες, μαστορέματα και ότι ήθελε προκύψει, που δεν συμβαίνει στα σχολεία της υπόλοιπης Ευρώπης, χωρίς να αναφέρω το 1 ώρα διδασκαλίας =3-4 ώρες γραφείου, και χωρίς να αναφέρω την προετοιμασία στο σπίτι. Αυτά όσον αφορά τα περί συγκρίσεως με τους εκπαιδευτικούς ανά τον κόσμο γιατί αν αναφερθούμε σε σύγκριση που αφορά τα μισθολογικά, την επιμόρφωση, τις συνθήκες διδασκαλίας (υποδομές κ.α.) θα διαπιστώσουμε απλώς την ανυπαρξία της δημόσιας εκπαίδευσης.
  Όχι λοιπόν δεν ντρεπόμαστε
  Βάλτε εσείς πλάτη στην ισοπέδωση της δημόσιας παιδείας και κατ’ επέκταση στο μέλλον των νέων και της χώρας.

 14. Η γενικευση ενοχλει..
  Στο χώρο σου υπαρχουν ατομα που τα παίρνουν.. Απατεώνες δηλαδή..
  Αρα και συ είσαι απατεώνας..
  Να ξέρεις οτι στο δρόμο σου βρέθηκαν εκπαιδευτικοι που σου εδειξαν το δρόμο που επέλεξες… Με το αφορισμό που κάνεις δείχνεις οτι τόσα χρόνια στα θρανία δεν πήρες τίποτα.. Ποσο μάλλον αγωγή… Αλλα αυτή ξεκινάει απο το σπίτι..

 15. Μια ζωή τα ίδια.Πολιτικά και συνδικαλιστικά παιχνίδια σε όλους τους τομείς και στην παιδεία ακόμα περισσότερο.Μια ζωή αλλαγές στα εκπαιδευτικά συστήματα,μια ζωή εμπόδια στις αλλαγές.
  Ο μόνος τρόπος να ξεφύγει κάποιος από την οικονομική κρίση,να προσπαθήσει για μια καλύτερη ζωή είτε στην Ελλάδα,είτε στο εξωτερικό,είναι μέσα από τα εφόδια που θα πάρει από το σχολείο.Ορισμένοι όμως δεν το θέλουν αυτό,έτσι με την υποβάθμιση της παιδείας,σε όλα τα επίπεδα,ολοένα και λιγότεροι μαθητές θα έχουν τη δυνατότητα να περάσουν σε σχολές με δυνατότητες και προοπτικές για κάτι καλύτερο.Απεργίες σε σχολεία,απεργίες σε σχολές με χαμένες εξεταστικές.Πραγματικά δεν τους νοιάζει,ούτε αυτούς,ούτε κανέναν.

 16. Σε ολες τις αλλες χωρες στην Ευρωπη οι καθηγητες εχουν ωραρια απο 21 ως 28 διδακτικες ωρες, ΧΩΡΙΣ ΒΡΑΔΥΝΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ! Οι δικοι μας κηφηνες δε κανουν σωστα τη δουλεια τους, τα σχολεια εχουν καταντησει παιδικες χαρες τη δειαρκεια του μαθηματος, πειθαρχεια 0, και μετα κλαιγονται. Ειναι παρα πολυ λιγοι, αυτοι που κανουν σωστα τη δουλεια τους. Στους περισσοτερους ΝΤΡΟΠΗ!!!!!!!!

 17. Kala kanoun oloi kai apergoun kai zitane ta xrimata pou tous analogoun alla….

  OI KATHIGITES DEN THA PREPE NA MILANE!!

  Oloi oi palias kopis, diorismenoi enas theos xerei pws, kathigites tis loufas kai tis paralagis, tou sindikalismou kai twn vgalmenwn komplex panw se neous pou akoma diamorfwnoun proswpikotita, den exoun kanena dikaiwma na paizoun me tis zwes xiliadwn anthrwpwn pou dinoun, isws, ti megalyteri maxi tis zwis tous gia kataxiwsei.

  Apla ΝΤΡΟΠΗ tous!

 18. ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ ΚΑΙ ΕΚΦΡΑΖΕΣΑΙ ΑΝ ΗΣΟΥΝ ΟΜΩΣ ΣΤΗΝ ΣΟΥΗΔΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΓΙΑΤΙ ΟΣΑ ΑΔΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ , ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΟΧΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ , ΣΙΓΟΥΡΑ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΙ 2 ΩΡΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΑΣ. ΟΙ 2 ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΩΡΕΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΑΜΕΣΩΣ ΑΜΕΣΩΣ ΘΑ ΧΑΘΟΥΝ ΟΙ ΜΙΣΕΣ ΟΡΓΑΝΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΛΟΓΩ ΜΗ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗΣ ΩΡΑΡΙΟΥ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΥΛΟΓΙΕΣ ΤΡΟΙΚΑΣ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΛΗΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ. ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΝΑ ΣΕ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΣΕ 3-4 ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕΙΣ ΩΡΑΡΙΟ , ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΗΜΕΡΑ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΤΟΣΟ ΚΑΛΑ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΛΕΦΤΑ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ. ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΒΡΕΘΟΥΝ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΝΑ ΤΟΝ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ , ΣΤΗΝ ΘΗΒΑ , ( ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ) ΚΑΙ ΑΝ ΑΡΝΗΘΕΙ ΝΑ ΑΠΟΛΥΕΤΑΙ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΖΗΜΕΙΩΣΗ. ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΝΑ ΚΑΡΟ ΑΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΠΕΙ ΣΤΟΝ ΚΟΠΟ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΕΞΕΤΑΣΕΙ , ΟΥΤΕ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΤΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΜΕ ΤΟΣΗ ΕΥΚΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΟΣΟΥΣ ΑΦΟΡΙΣΜΟΥΣ. ΤΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΠΟΥ ΟΠΩΣ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΕΧΟΥΝ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΤΩ ΤΩΝ 900 ΕΥΡΩ , ΜΕ ΜΕΙΩΣΗ 40% ΤΟΥ ΜΙΣΘΟΥ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΝΕΟ-ΔΙΟΡΙΖΟΜΕΝΟΥΣ ΝΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΣΤΟ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΠΑΛΑΙΑ ΜΕ 600 ΕΥΡΩ. ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΤΕ ΤΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΦΕΡΑΝ ΜΕΧΡΙ ΕΔΩ. ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΩ… ΦΕΤΟΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΞΕΡΕΤΕ ΠΟΣΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΕΝΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ? ΑΠΕΙΡΑ ! ΦΕΤΟΣ ΟΛΩΣ ΤΥΧΑΙΩΣ ΘΥΜΗΘΗΚΑΝ ΝΑ ΤΑ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΟΛΑ. ΦΕΤΟΣ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ. ΤΥΧΑΙΟ… ?

 19. Γεια σου Άτροπε.
  εγώ θα πω ότι οι δημοσιογράφοι δεν ντρέπονται, αν και δεν σε κατατάσσω στους δημοσιογράφους προφανώς, το να αναμασάς μέσα από ένα μπλογκ την γραμμή των δελτίων των 8 δεν ειναι δημοσιογραφία.
  Ο δημοσιογράφος θα έπρεπε πριν εκφέρει άποψη τουλάχιστον να κάνει μια στοιχειώδη έρευνα. Διαβάζω στο εμπεριστατωμένο άρθρο σου πως οι «συνδικάλες» αντιδρούν γιατί δεν θέλουν να δουλέψουν δύο ώρες παραπάνω.
  Από που προκύπτει αυτό? Έχεις διαβάσει έστω 2 σειρές από τις επερχόμενες αλλαγές? Αυτή είναι η μόνη αλλαγή που θεσπίζεται?
  Θεωρείς εφικτό ένας άνθρωπος με τα λεφτά που παίρνει ένας εκπαιδευτικός να αλλάζει πόλεις καθε χρονο αφήνοντας οικογένεια και σπίτια, ή μήπως είναι εύκολο να κανει κάθε μέρα διαδρομές δίωρες για να πηγαίνει στο σχολείο του? Θεωρείς ηθικο το να ορίζεται το μέλλον του εκπαιδευτικού από την αξιολόγηση ενός μόνο ανθρώπου? Θεωρείς δίκαιο λόγω της αύξησης των ωρών εργασίας, που από μόνη της συμφωνούμε ότι δεν είναι τραγική, να απολυθούν 10.000 εκπαιδευτικοί που κάλυπταν αυτά τα κενά, και αυτός είναι και ο πραγματικός κύριος λόγος που γίνονται οι απεργίες? Και όσον αφορά τις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης, θα ήθελα να ακούσω μία φορά τα τλευταία δέκα χρόνια που έχει τηρηθεί κάποια υπόσχεση.
  Μπορεί να τα θεωρείς δίκαια, μπορεί και όχι. Μπορεί να συμφωνείς μπορεί και όχι. όταν όμως βγαίνεις και υποστηρίζεις μία θέση, το να παραπληροφορείς το κοινό είναι εγκληματικό. Και σε ορισμένες περιπτώσεις, μόνο αφέλεια δεν κρύβεται από πίσω.
  Λυπάμαι που το γράφω έτσι, αλλά αυτό ακριβώς συμβαίνει.

 20. Ποιος να ντραπει? Αυτοι που συστηματικα κανουν ελλειπες μαθημα για να πουλανε ιδιαιτερα? Στα οποια δε δινουν ΠΟΤΕ αποδειξη? Πεστε μου ΕΝΑΝ που δεν εχει κανει!

 21. Από το κόρασκα καρα θα ακούσεις. Άλλα μήπως έχει κανείς ιδέα τι συμβαίνει στην εκπαίδευση?
  Κάνουν κριτική όσοι δεν έχουν περάσει ούτε έξω από σχολική αίθουσα.
  Οι καθηγητές, για όσους δεν το ξέρουν, είναι από τους λίγους δημόσιους υπαλλήλους που δουλεύουν και στο σπίτι τους. Άλλά ξέχασα, αυτό δεν μετράει.
  Πολύ καλά κάνουν και απεργούν, αφού και η κυβέρνηση δεν ντράπηκε να ανακοινώσει τις συγκεκριμένες ρυθμίσεις παραμονές των Πανελλαδικών, ποντάραντας ακριβώς σε αυτό το γεγονός.
  Καλύτερα αγαπητή μου να ψάξεται αλλού για ενόχους και σίγουρα όχι στον κλάδο των καθηγητών.

 22. Γεια σας και από μένα,
  Δυστυχώς η ευτυχώς όλοι πρέπει να κάνουμε ένα βήμα πίσω, όμως με συγχωρείς αλλά δεν ,μπορείς να γνωρίζεις την δουλειά των καθηγητών έκτος και αν είσαι μέσα στο χώρο.(το ίδιο θα πει και ο καθένας για την δική του δουλειά , ότι εμείς εργαζόμαστε πολύ είμαστε απαραίτητοι κτλπ.) Πίστεψε με λοιπόν είμαι ωρομίσθιος πολλά χρόνια, και ναι σίγουρα κάποιοι δεν κάνουν καλά τη δουλεία τους (όπως σε όλες τις δουλείες ) αλλά αυτοί που την κάνουν σωστά χρειάζονται πολύ χρόνο , μα πολύ όμως χρόνο , που ξεπερνά κατά πολύ της 35 εργάσιμες όλων μας. Και η παιδεία είναι ευθύνη έτσι πρέπει να την αντιμετωπίζουν όλοι. Άρα μην κρίνουμε απέξω χωρίς να γνωρίζουμε τον κάθε κλάδο.

 23. Και μιας και αναφέρεστε στον ΣΥΡΙΖΑ διαβάστε την ανακοίνωσή του και γράψτε τι δεν καταλάβατε:

  «Σε ένα ακόμα ρεσιτάλ εκβιασμού και υποκρισίας, η κυβέρνηση κρατά σε ομηρεία την εκπαιδευτική κοινότητα και την ελληνική κοινωνία, με στόχο την εφαρμογή των μνημονιακών δεσμεύσεων διάλυσης της δημόσιας εκπαίδευσης.

  Αυτό που διακυβεύεται δεν είναι οι δύο πρόσθετες ώρες διδασκαλίας των εκπαιδευτικών, όπως υποκριτικά ισχυρίζεται η κυβέρνηση, αλλά η πλήρης διάλυση των δημόσιων σχολείων. Οι τραγικές ελλείψεις τους σε υλικοτεχνικές υποδομές και σε ανθρώπινο δυναμικό, οι μεσαιωνικές συνθήκες εργασίας, οι υποχρεωτικές μετακινήσεις και οι σχεδιαζόμενες απολύσεις πάνω από 10.000 εκπαιδευτικών, συνιστούν το μνημονιακό καμβά της πλήρους υποβάθμισης της ποιότητας της παρεχόμενης εκπαίδευσης στα δημόσια σχολεία.

  Η κυβέρνηση, λοιπόν, είναι αυτή που εκβιάζει την εκπαιδευτική κοινότητα και την ελληνική κοινωνία ενόψει των πανελλαδικών εξετάσεων, εκείνη που επιλέγει να χρησιμοποιήσει τους μαθητές και τις οικογένειές τους ως ομήρους για τα μνημονιακά της σχέδια. Τα αιτήματα των εκπαιδευτικών δεν είναι συντεχνιακά, αφορούν στην υπεράσπιση του δημόσιου αγαθού της εκπαίδευσης και ως τέτοια πρέπει να βρουν τη στήριξη της πλειοψηφίας της ελληνικής κοινωνίας.

  Στηρίζουμε τα αιτήματα και τον αγώνα της εκπαιδευτικής κοινότητας για την υπεράσπιση της δημόσιας και δωρεάν εκπαίδευσης.

  Η κυβέρνηση πρέπει, έστω και τώρα, να δεσμευτεί ότι δεν θα προχωρήσει σε καμία απόλυση εκπαιδευτικού και σε κανένα κλείσιμο εκπαιδευτικής μονάδας, να προχωρήσει στην απόσυρση όλων των μέτρων και σε διάλογο με την εκπαιδευτική κοινότητα μετά τις εξετάσεις».

 24. εγώ θα σταθώ μόνο σε ένα σημείο «Δυο ώρες παραπάνω την εβδομάδα τους λένε να δουλέψουν (από 21 σε 23) και λένε όχι! Αν είναι δυνατόν…
  Τους εξηγούν ότι δεν υπάρχουν λεφτά για αναπληρωτές καθηγητές και τους διαβεβαιώνουν ότι οι δικές τους μετακινήσεις θα γίνονται μέσα στα όρια κάθε περιφέρειας.
  Τίποτα εκείνοι.» εδώ λοιπόν έχεις μεγάλο λάθος γιατί προφανώς δεν γνωρίζεις το εξής: π.χ. ας μιλήσουμε για ένα σχολείο στο Μαρούσι που αυξανομένου του ωραρίου περισσεύει μια και της λέει πήγαινε στο άλλο σχολείο αλλά κατά ένα πολύ απλό τρόπο και από εκεί περισσεύει μια κλπ κλπ οπότε οι μετακίνησεις θα γίνονται στα όρια επικράτειας.! πώς μια μάνα-καθηγήτρια/ μπαμπάς-καθηγητής μπορεί έπειτα από 10 χρόνια να αλλάξει πόλη? Τέλος, για μένα το πιο σημαντικό ζήτημα είναι η απαξίωση όλων προς το πρόσωπο των καθηγητών, εκεί είναι η απεργία!

 25. Στα παραπάνω πρέπει να συνυπολογίσετε:
  1. Στα πειραματικά το ωράριο έφτανε τις 11 ώρες/εβδ
  2. Εκτός από τις διακοπές (Πάσχα-Χριστ.-καλοκαίρι) υπάρχουν αρκετές γιορτές και αναρρωτικές (χωρίς σοβαρό λόγο) και «κοπάνες» (π.χ. πέρασε το παιδί μου σε ένα πανεπιστήμιο και πάω να το τακτοποιήσω)
  3. Την πίεση που υπάρχει από καθηγητές στους μαθητές για ιδιαίτερα (το κόλπο είναι βάζω μικρούς βαθμούς το Α΄ τρίμηνο και μόλις αναλάβω οι βαθμοί ανεβαίνουν). Πόσοι καθηγητές έχουν νοικιάσει διαμερίσματα για τα ιδιαίτερα τους και μάλιστα απέναντι από τα σχολεία;
  Έχουν γίνει αρκετές καταγγελίες για παράνομους φροντιστές που είναι μόνιμοι καθηγητές, γιατί η πολιτεία δεν εξετάζει τους τραπεζικούς λογαριασμούς τους και τις ιδιοκτησίες που έχουν αν αντιστοιχούν στο μισθό τους; Γιατί η ΟΛΜΕ ποτέ δεν βγήκε με ανακοίνωση να καταδικάσει το παραεμπόριο των φροντιστηρίων στην παιδεία; Γιατί στις τόσες καταλήψεις που γίνονται δεν υπάρχει ένα πανό για την εκμετάλλευση των μαθητών από τους εμπόρους – καθηγητές;
  4. Η διαφορά μεταξύ διδακτικού και εργασιακού ωραρίου ποτέ δεν ήταν προς όφελος της εκπαίδευσης γιατί πάντα οι συνδικαλιστικές οργανώσεις έβγαζαν καταγγελτικές αποφάσεις για όποιον διευθυντή υποχρέωνε κάποιο καθηγητή να αναπληρώσει στο διδακτικό ωράριο κάποιον συνάδελφο που έλειπε
  5. Όσο για την παιδαγωγική και διδακτική τους επάρκεια κοιτάξτε τα προγράμματα σπουδών τους στα ΑΕΙ, δεν υπάρχουν τα αντίστοιχα μαθήματα. Ενώ το πιστοποιητικό επάρκειας που εισήχθη τελευταία δεν έχει ακόμα ενεργοποιηθεί.
  6. Γιατί θα πρέπει οι συνδικαλιστές να είναι αιώνιοι (όσες θητείες θέλουν) δημιουργώντας τις μικρές αυτοκρατορίες τους και τις αυλές τους. Ρωτήστε να μάθετε τι γίνεται με τους συνδικαλιστές στις επιτροπές για την επιλογή των στελεχών στην εκπαίδευση και πως γίνεται το αλισβερίσι, πως επηρεάζουν τις αποφάσεις του Υπουργείου και τι συναλλαγές για το συμφέρον τους κάνουν.
  7. Έψαξε κάποιος τα οικονομικά της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ και πως διαχειρίζονται τις χιλιάδες συνδρομές των εκπαιδευτικών. Μπορεί κάποιος να μας πει πόσα οδοιπορικά παίρνουν για να καλύψουν την χασούρα του μισθού. Μπορεί κάποιος να μας πει τις ιδιωτικές εκδόσεις (π.χ. βιβλία) των συνδικαλιστών ποιος τις πληρώνει;

  Η ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΑ, Ο ΑΤΟΜΙΚΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΑΝΑΛΓΗΣΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ, ΚΑΘΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΣΥΝΤΕΧΝΙΑΚΟ CLUB ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΟΙΤΑΖΕΙ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ

  ΥΓ. Όσοι νομίζουν ότι είναι πάνω από το σύστημα που έχουν στήσει κάνουν λάθος και οι ίδιοι και τα παιδιά τους είναι θύματα. Π.χ. το σύστημα των φροντιστηρίων δεν γνωρίζει ταυτότητες, όλοι πληρώνουν

 26. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΚΥΡΙΑ ΜΟΥ.
  ΕΤΣΙ ΟΛΟΙ ΥΠΕΡΑΠΛΟΥΣΤΕΥΕΤΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΑΝΑΛΓΗΤΟΙ ΚΛΠ.ΑΥΤΑ ΛΕΕΙ ΚΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ….
  ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΟΙ ΔΥΟ ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ!ΓΙΑ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ!!
  ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝ ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΟΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΜΑΤΑ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ »ΔΥΟ ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ»!ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΜΑΘΕΤΕ.
  1.ΟΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΠΟΥ ΕΙΣΠΡΑΞΑΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΕΣ.ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΑΠΛΟΥΣ ,ΜΑΧΟΜΕΝΟΥΣ,ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΡΧΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ
  2.ΠΟΥ ΕΙΔΑΤΕ ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΓΑΛΑΤΕ ΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΟΤΙ ΟΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ!
  ΣΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΩ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ.ΟΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΑΝΕ ΑΝΕΤΑ ΚΑΙ ΕΠΙΠΕΔΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΣΕ ΑΠΟΛΥΣΗ!ΑΡΑ ΜΗΝ ΥΠΕΡΑΠΛΟΥΣΤΕΥΤΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ LAPTOP ΣΑΣ!
  3.ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΤΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΑ ,ΑΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΕΤΣΙ, ΘΑ ΣΥΣΣΩΡΕΥΟΝΤΑΙ 30 ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΠΑΙΔΙΑ ΣΕ ΜΙΑ ΤΑΞΗ?ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ ΤΩΝ MEDIA ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ???ΠΟΥΘΕΝΑ..
  ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ!!!ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ…
  ΟΛΑ ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΔΟΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΧΥΣΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΔΑΚΡΥΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ…ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΕΥΝΟΗΤΟΥΣ..
  ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΔΑΚΡΥΑ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΛΟΥΜΕΝΑ ΓΙΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ?ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΔΑΚΡΥΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ?
  ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΘΕΙΤΕ ΚΥΡΙΑ ΜΟΥ ΣΕ ΒΑΘΟΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΑΣ.
  ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ……….

 27. η Άτροπος… όνομα και πράμα, λένε στο χωριό μου. Δεν θα σταθώ στο γεγονός ότι από εμάς τους αναγνώστες ζητάτε απαραίτητα το όνομα μας ενώ εσείς προπαγανδίζετε ανώνυμα, αυτό είναι το λιγότερο. Θα πω μόνο το εξής: ανώνυμα (πως αλλιώς!!!) τα «χώνετε» με ανακρίβιες τύπου «δουλεύουν 21 ώρες την εβδομάδα» καθώς και «οι ματακινήσεις θα γίνονται στα όρια κάθε περιφέρειας». Είμαι εκπαιδευτικός (απέναντι και γω από αυτόν τον συνδικαλισμό που γνωρίσαμε στην Ελλάδα). Γράφοντας αυτές τις γραμμές σας δίνω αξία, αλλά ρωτήστε παρα πέρα από τις παρωπίδες σας και τα συμφέροντα σας, πόσες ώρες εργάζονται οι Εκπαιδευτικοί είτε στο σχολείο είτε στο σπίτι τους και τι σημαίνει για τον Άνθρωπο-Εκπαιδευτικό και την οικογένειά του μετακίνηση στα όρια της περιφερειάς του….

 28. ΕΝΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΣΤΟ ΚΑΘΕ ΠΑΙΔΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ…ΔΥΣΤΥΧΩΣ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΜΕΡΙΔΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ…ΘΑ ΤΑ ΜΑΘΕΤΕ ΣΤΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ Η ΝΕΑ ΜΟΔΑ-ΚΑΡΑΜΕΛΑ ΤΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗ…ΣΥΜΦΩΝΩ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΑΠΕΡΓΙΑ(ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΤΟ ΘΕΟ ΣΑΣ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ) ΚΑΙ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΜΙΑ ΩΡΑ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΑΛΛΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ..ΓΙΑΤΙ ΕΝΑΣ ΔΑΣΚΑΛΟΣ-ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ-ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ….ΟΜΩΣ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΛΟΓΕΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΠΑΣΤΑ…ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΜΕ ΟΛΗ ΤΗ ΣΗΜΑΣΙΑ.ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΑΠΟ ΠΙΣΩ ΤΟΥΣ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ(ΕΛΑΤΕ ΤΩΡΑ ΜΗΝ ΤΟ ΑΡΝΗΘΕΙΤΕ ΑΥΤΟ…ΗΜΟΥΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΕΚΔΡΟΜΩΝ ΚΑΙ ΕΙΔΑ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ…)..ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ.ΜΕΡΙΚΟΙ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΛΟΙΠΟΝ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΣΑΣ ΛΟΓΟΥΣ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΑΣ(ΓΙΑ ΚΑΦΕΔΑΚΙ ΔΗΛΑΔΗ ΘΑ ΠΑΤΕ).ΟΜΩΣ ΕΦΟΣΟΝ ΚΑΝΕΤΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΜΑ ΟΠΩΣ ΛΕΤΕ ΚΑΙ ΕΙΣΤΕ ΣΩΣΤΟΙ ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΣΑΣ ΘΕΤΩ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ:

  TI ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΔΑΣΚΑΛΟ;

  ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ(ΓΙΑΤΙ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ) ΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΡΙΧΝΟΥΝ ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΕΠΙΠΡΟΣΘΕΤΟ ΒΑΡΟΣ ΚΑΙ ΑΓΧΟΣ(ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟ 6 ΜΕΡΕΣ ΡΕΕΕΕΕΕΕ….ΟΛΟΙ ΤΑ ΠΕΡΑΣΑΜΕ ΤΑ ΞΕΧΝΑΤΕ;);

  Ή ΝΑ ΤΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΣΤΗ ΜΟΙΡΑ ΤΟΥΣ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΕΛΑ ΜΩΡΕ ΔΕΝ ΠΑΘΑΙΝΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΗΡΕΑΣΕΤΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ; ΑΛΛΑ ΚΑΛΑ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΝΑ ΣΑΣ ΕΠΙΤΑΞΟΥΝ

  ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΑ ΣΑΣ ΕΝΑ ΘΑ ΣΑΣ ΠΩ
  ΘΑ ΠΑΡΕΤΕ 700, 800 ΕΥΡΩ; ΕΝΤΑΞΕΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΚΑΙ Ο ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ(ΛΕΜΕ ΤΩΡΑ,400 ΠΑΙΡΝΕΙ ΑΛΛΑ ΑΣ ΠΟΥΜΕ 700)
  ΤΙ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ Ο ΕΝΑΣ ΤΙ Ο ΑΛΛΟΣ;
  Ο ΕΝΑΣ ΓΝΩΣΗ(ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΛΟΙ ΟΠΩΣ ΕΙΠΑΜΕ)
  Ο ΑΛΛΟΣ ΔΟΥΛΕΙΑ
  Ο ΕΝΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ 170 ΜΕΡΕΣ ΤΟ ΧΡΟΝΟ
  Ο ΑΛΛΟΣ 300 ΜΕΡΕΣ ΤΟ ΧΡΟΝΟ
  Ο ΕΝΑΣ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΜΗΝΑ ΘΑ ΠΛΗΡΩΘΕΙ
  Ο ΑΛΛΟΣ ΔΕΝ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΙ…ΑΝΑΛΟΓΑ ΤΙΣ ΟΡΕΞΕΙΣ ΤΟΥ ΑΦΕΝΤΙΚΟΥ
  Ο ΕΝΑΣ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ
  Ο ΑΛΛΟΣ ΟΧΙ(ΕΧΕΙ ΑΠΟΛΥΣΗ)
  ΜΗΝ ΤΟ ΠΑΙΖΕΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΧΑΜΕΝΟΙ…ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ
  ΦΩΝΑΞΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΑΣ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΤΩΡΑ
  ΑΥΡΙΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΠΑΙΔΙ ΕΚΕΙ
  ΘΕΛΕΤΕ ΑΠΕΡΓΙΑ;
  ΤΡΑΒΑΤΕ ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΨΤΕ ΜΕ ΤΟΤΕ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ.

  ΑΥΤΑ ΕΙΧΑ ΝΑ ΠΩ ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΚΟΥΡΑΣΑ
  ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΕΔΩ ΜΕΣΑ
  ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΟΥΝ…ΤΟΣΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΓΡΑΦΑΤΕ ΣΧΟΛΙΑ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΔΕΝ ΒΡΕΘΗΚΕ ΝΑ ΠΕΙ ΕΝΑ ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ…

  ΔΙΟΝΥΣΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
  25 ΕΤΩΝ
  ΙΔ.ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ(ΛΟΓΙΣΤΗΣ)

 29. dn ntrepese me auta p grafis??ntropi s…2-2 wres na doume p 8a ftasoume..skipste k alo to kefali…vriskoun k kanoun…safws dn prepei na tin plirosei kanena paidi ala oi ka8igites paleuoun k gia autous,ante na dwsoun panelinies na vgoune na paroun 300 euro mis8o..ntropi einai auto to ar8ro..tis troikas ipalilos eisai?

 30. Όχι ότι θα σας αλλάξω απόψεις, άλλωστε δεν είναι αυτός ο σκοπός μου, αλλά διαβάστε μια απάντηση, έτσι, για να μη γράφετε ότι θέλετε, για να μη συκοφαντείτε συλλήβδην ένα κλάδο και κυρίως για να μην αγνοείτε την πραγματικότητα!
  Λοιπόν οι καθηγητές δεν κινητοποιούνται για την αύξηση του ωραρίου τους κατά 2 ώρες όπως αψευδέστατα αναφέρετε. Σας διαβεβαιώ ότι αν πρόκειται για το καλό των μαθητών μας να κάνουμε και 2 και 3 ώρες παραπάνω, χωρίς ουδεμία αμοιβή! Άλλωστε το έχουμε αποδείξει με τα μαθήματα αλληλεγγύης ή κοινωνικά φροντιστήρια που κάνουμε σ’ όλη τη χώρα. Διαμαρτυρόμαστε για μια σειρά από επώδυνα μέτρα, παραθέτω μερικά: συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολείων, «αυτοδίκαιη αργία» και κατάργηση του τεκμηρίου της αθωότητας, κενά διδακτικού προσωπικού στα σχολεία και απώλεια χιλιάδων διδακτικών ωρών, τις πάσης φύσεως περικοπές, τα χαράτσια, τις απολύσεις μέσω του ακραίου και παράλογου συστήματος τιμωρητικής αξιολόγησης και για όλα τα επώδυνα μέτρα που καταστρέφουν τις ζωές όλων μας! Και φυσικά διαμαρτυρόμαστε για τις ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ που δημιουργεί η αύξηση του ωραρίου, οι οποίες είναι οι απολύσεις και οι υποχρεωτικές μεταθέσεις, διαβάστε παρακαλώ το σχετικό ΠΔ, όχι μόνο σε άλλους νομούς της ίδιας περιφέρειας αλλά και σε ολόκληρη την επικράτεια, με αποτέλεσμα να διαλυθούν οικογένειες! Επίσης, σε ότι αφορά στο ωράριο, αποκρύπτεται σκόπιμα ότι εκτός του διδακτικού ωραρίου, υπάρχει στους εκπ/κούς και το εξωδιδακτικό ωράριο μέσα στο σχολείο και επιπλέον η προετοιμασία και η διόρθωση πληθώρας γραπτών στο σπίτι! Μάλιστα οι εκπ/κοί αναλαμβάνουν και έργο γραμματειακής υποστήριξης αφού ελάχιστα είναι τα σχολεία, που διαθέτουν έναν έστω γραμματέα σε αντίθεση με τα σχολεία του εξωτερικού στα οποία λειτουργεί πολυμελής γραμματεία. Ακόμη, όπως αποκαλύπτουν αρκετές έρευνες, μια διδακτική ώρα ισοδυναμεί με τουλάχιστον 3 ώρες γραφείου! Πρόσφατη μελέτη της Unesco, του 2012, αποδεικνύει ότι: 21 ώρες διδασκαλίας = 84 ώρες δουλειάς γραφείου. Επίσης το διδακτικό ωράριο των Ελλήνων καθηγητών είναι στο ΜΟ των συναδέλφων τους στην Ευρώπη. Τέλος, η αύξηση του διδακτικού ωραρίου αποβαίνει τελικά σε βάρος της ποιότητας του παρεχόμενου διδακτικού έργου.
  Σε ότι αφορά στην απεργία νομίζω ότι ξεχνάτε τους λόγους για τους οποίους γίνεται και που στοχεύει. Εκτός βέβαια αν δεν έχετε κάνει ποτέ απεργία ή ανήκετε στην ομάδα εκείνων, που θέλουν να τις καταπνίξουν και να τις καταργήσουν!
  Δηλαδή τι θα συμβουλεύατε τους εργαζόμενους όταν βάλλονται πανταχόθεν; Να κάτσουν στ’ αυγά τους, απαθείς, τη μία για να μην παρεμποδίζουν τις μετακινήσεις, την άλλη τον τουρισμό, την τρίτη τις εξετάσεις, την τέταρτη την έναρξη του σχολικού έτους κλπ;
  Η διεκδίκηση, ο αγώνας, η απεργία για μια ανθρώπινη ζωή είναι η μεγαλύτερη πράξη ευθύνης απέναντι στους νέους, τους μαθητές, τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς και σ’ ολόκληρη την κοινωνία, η οποία πλήττεται από μια σειρά σκληρών και απάνθρωπων μέτρων. Στη σημερινή εποχή περισσότερο από ποτέ ο αγώνας των εκπ/κών αλλά και ολόκληρης της κοινωνίας είναι πρωτίστως και κύρια υπέρ των νέων, των σημερινών μαθητών αλλά και των επερχόμενων γενιών, που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα αφού έχουν καταλυθεί όλα τα εργασιακά, κοινωνικά κλπ δικαιώματά τους (η επίσημη ανεργία των νέων στη χώρα μας έφτασε το 64.2%). Αλήθεια, εξακολουθούν να υπάρχουν ακόμη κάποιοι, που δεν το κατανοούν;

  Πάνος Κατσούλας, εκπ/κός δημόσιας ΔΕ εκπ/σης

 31. δυστυχώς η απεργία είναι γεγονός! το άρθρο σας όμως στερείται αντεικιμενικότητας , περιέχει ανακρίβειες και γενικά δείχνει ότι εντάσεται στο οργανωμένο σχέδιο που υπάρχει να καταπνίξουμε αντιδράσεις , ενώ συμβαίνουν εγκλήματα. Επίσης δείχνει ότι είστε μακριά νυχτωμένη σε θέματα παιδείας . Έλεος η παραπληροφόρηση σας έχει και ένα όριο!

 32. »Γι’ αυτό μια ώρα αγωνίας των μαθητών είναι επαχθέστερη μιας ώρας απεργίας των καθηγητών»
  ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΡΗΣΗ ΣΤΟ ΝΕΟ NON PAPER TΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΟΥ ΠΡΟΒΑΛΛΕΤΑΙ ΜΕ ΕΠΙΦΑΣΗ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ MEDIA…!!!
  ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ NON PAPER: »ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΙΑ ΩΡΑ ΑΓΩΝΙΑΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΩΡΑ, ΠΑΡΑ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΩΡΕΣ ΑΓΩΝΙΑΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ -ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ ΣΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ…!!»

 33. Πιστεύω ότι δεν είναι οι δύο ώρες την εβδομάδα παραπάνω το πρόβλημα των καθηγητών, αλλά είναι οι απολύσεις των υπεράριθμων που θα δημιουργηθούν από αυτές τις δύο ώρες. Σίγουρα δεν φταίνε σε τίποτα οι μαθητές και οι οικογένειες τους και σίγουρα δεν πρέπει να γίνει απεργία στην διάρκεια των εξετάσεων (ας την κάνουν στην περίοδο της βαθμολόγησης, αλλά εκεί όποιος δεν απεργεί διορθώνει γραπτά κανονικά και με το νόμο) δεν φταίνε όμως και οι ωρομίσθιοι και οι αναπληρωματικοί που θα βρεθούν στο δρόμο. Φταίει αυτό το άθλιο πολιτικό σύστημα που δεν θέσπισε εξ αρχής τις 23 ώρες την εβδομάδα φταίνε όλοι αυτοί οι συνδικαλιστοπατέρες που κάνουν πολιτική στις πλάτες αυτών που δεν φταίνε σε τίποτα και φταίμε και όλοι εμείς που νομίζαμε ότι θα ήμασταν βολεμένοι για πάντα και απλά να πέρναγε ο καιρός…. τα πράγματα όμως αλλάζουν και πρέπει να αλλάξουν προς το καλύτερο και όταν μιλάμε για την παιδεία θέλει μεγάλη προσοχή.

 34. Οι καθηγητές προφανώς και δεν ντρέπονται.
  Επίσης το νομοσχέδιο προφανώς και δεν περιλαμβάνει μόνο την αύξηση των ωρών εργασίας.
  Αν η δουλειά σας είναι να μας ενημερώσετε αντικειμενικά, θα έπρεπε να μας πείτε και τι άλλο περιλαμβάνει το νομοσχέδιο για να κρίνουμε αν τελικά πρέπει να ντρέπονται οι καθηγητές, ή οι επικριτές τους.
  Αν η δουλειά σας είναι να μας παραπληροφορήσετε τότε πράξατε σωστά.
  Επίσης να σας θυμίσω ότι (τυχαία? Δε νομίζω..) κάθε νομοσχέδιο που αφορά στους εκπαιδευτικούς προωθείται από την εκάστοτε κυβέρνηση την περίοδο λίγο πριν τις πανελλαδικές εξετάσεις.
  Γιατί?
  Αν και ρητορικό το ερώτημα θα σας το απαντήσω γιατί 1) ή δεν μπορείτε να το καταλάβετε , ή 2) δεν θέλετε να εναντιωθείτε στα συμφέροντα των αφεντικών σας.
  Ο λόγος που τα συγκεκριμένα νομοσχέδια προωθούνται πάντα τέτοιες περιόδους είναι γιατί μόνο έτσι μπορεί να αποπροσανατολιστεί η κοινή γνώμη και ουσιαστικά να στρέψουν τον κάθε ένα από εμάς εναντίον του άλλου. Η αναδημοσίευσή τους από όλα τα ΜΜΕ γίνεται με τρόπο που ενισχύει τη συγκεκριμένη τακτική. Και η αναδιατύπωσή τους γίνεται από αρθογράφους σαν κι εσάς.

  Ή μηπως…… Ωχ! Άτροπε?? Μήπως σε λένε Αντώνη?? Μήπως φοράς γυαλιά?? λέμε τώρα…..

 35. Τα παιδιά τα έχετε χεσ…να εσείς οι κυβερνητικοί δημοσιογράφοι, το Υπουργείο Παιδείας και κανένας άλλος. Νομίζετε ότι σας επιτίθενται οι συνδικαλιστές των εκπαιδευτικών. Αυτοί δε λογαριάζουν ούτε εσάς ούτε και τους εκπαιδευτικούς. Σας επιτίθενται λοιπόν οι γνήσιοι εκπαιδευτικοί, αυτοί που δουλεύουν ήδη πολύ και διαπιστώνουν ότι πάλι αυτούς θα πάρει η μπάλα. Γι’ αυτό αφήστε τη δακρύβρεχτη παραπληροφόρηση και γράψτε τι πραγματικά σημαίνει δύο ώρες επιπλέον διδασκαλίας την εβδομάδα. Σημαίνει τουλάχιστον πέντε ώρες επιπλέον δουλειάς την εβδομάδα, για όποιον έχει συνείδηση και κάνει σωστά τη δουλειά του (Προετοιμασία διδασκαλίας, διόρθωση γραπτών ασκήσεων ή και εκθέσεων, όπως συμβαίνει με τους φιλολόγους). Να ξέρετε ότι το ψέμα πολλοί αγάπησαν, αλλά τον ψεύτη ουδείς.

 36. Απεργία μέχρι τελικής δικαίωσης.-Ούτε βήμα πίσω!!!
  Από έναν ιδιωτικό υπάλληλο των 840 ευρώ….

 37. Παρακαλω να με συγχωρεσουν οι φιλολογοι που ισως διαβασουν τα γραφομενα μου. Θα βρουν ορθογραφικα και συντακτικα λαθη , λογω της πολυχρονης απουσιας μου στο εξωτερικο καθως επισης απο το γεγονος οτι στα Νεα Ελληνικα ειχα βαθμο12-14 (Αρχαια 18!).

  Διαβαζοντας αυτα που γραφονται μου θυμιζουν τα παιδια στην αλανα να συγκρινουν ποιος ειναι ο πιο δυστυχης.

  Εγω βλεπω μια Ελλαδα να υποφερει και θα περιμενα ολοι οι Ελληνες να συναγωνιζομαστε ποιος θα στερηθει πρωτος για να ορθοποδησει η αγαλημενη μας χωρα. Αντιθετως βλεπω ανθρωπους απο ολα τα στρωματα της κοινωνιας να προσπαθουν να πεισουν αλληλους οτι ειναι αδικημενοι και κακοπληρωμενοι και οτι ο συνανθρωπος τους πρεπει να υποφερει πιο πολυ απο εκεινους.

  Απορω και δυστυχως τωρα που επιστρεφω στον τοπο μονιμης κατοικιας μου θα παρω την πικρα μαζι μου οτι οι πατριωτες μου αρχισαν να μαχονται μεταξυ τους.

  ΥΓ μου εκανε εντυπωση το γεγονος οτι πολλοι αναφερουν οτι μια ωρα διδασκαλιας = 4 ωρες γραφειου….

  Αρα ας υπολογισω (αστειευομενος) ποσες ωρες αντιστοιχουσαν στα 4 τελευταια χρονια των σπουδων μου σε Πανεπιστημιο της Αμερικης…. εχουμε:

  1. Σπουδες 16 ωρες την εβδομαδα
  2. Διαβασμα 20 ωρες την εβδομαδα
  3. Δουλεια στην καφετερια του Πανεπιστημιου και στο τοπικο Ελληνικο εστιατοριο 10 ωρες
  4. Παραδοση σε undergrads 12 ωρες
  5. Εργασια σαν Teaching Assistant – Επιμελεια γραπτων , προετοιμασια παραδοσης 4 ωρες

  Συνολο 62 .

  Ηταν ΟΚ αλλα τωρα που εμαθα οτι το πραγματικο συνολο ωρων ηταν 110 ( lol ) εχω σχεδον μετανιωσει για την σκληρη δουλεια που με εκανε Tenured Prof. σε Ivy League School

  Ας αφησουμε τους αστεισμους κατα μερος ,το καλυτερο ειναι ο καθενας μας να κοιταξει μεσα του και να βρει τον τροπο να ανθισει.

  Με αυτο το τροπο θα ωφεληθουν ολοι

  Υγ2 Αν τα γραφομενα μου δεν βριθουν με λαθη και ανακριβειες και ειναι ανεκτα , θα ηθελα να θεσω ενα ερωτημα στους δασκαλους .
  Πως συγκρινονται με μαθητες του ιδιου επιπεδου (12-14), που διδασκετε σημερα στην ταξη σας και ποιος ειναι ο λογος που εχει πεσει τοσο το επιπεδο γνωσης της Ελληνικης μας γλωσσας?

  Ευχαριστω και Χρονια Πολλα

 38. Δεν ντρέπεστε καθόλου για αυτά τα άρθρα!!!
  Ο λαός υποφέρει και εσείς τον κοινωνικό αυτοματισμό σας..
  αλλά φυσικά ανώνυμα και με κουκούλα λέγονταο όλα…

  αίσχος

 39. Αγαπητή Άτροπος. Θα σου αναφέρω κάποια παραδείγματα – έτοιμη τροφή, δεν χρειάζεται πολλή σκέψη – ίσως κάτι γίνει και καταλάβεις κάποια πράγματα.
  Οι καθηγητές δεν έχουν παιδιά; Δεν υπάρχουν καθηγητές που τα παιδιά τους δίνουν εξετάσεις φέτος ή του χρόνου; Εγώ είμαι καθηγητής και το παιδί μου δίνει εξετάσεις. Σε τι κατάσταση ψυχολογική λες να βρίσκεται όταν γνωρίζει ότι τον Σεπτέμβριο ο πατέρας του θα πάει από τον Βόλο αναγκαστική μετάθεση ίσως και Καρδίτσα (ίδια περιφέρεια), η μητέρα του θα είναι Βόλο (ιδιωτική υπάλληλος) και αυτός θέλει να περάσει οικονομικό στην Θεσσαλονίκη; 3 σπίτια , το ένα με δάνειο; Ποιος αλήτης σκέφτηκε να περάσει τώρα αυτό το θέμα; Ποιος θα σκεφτεί το δικό μου παιδί που ξεκινά τις εξετάσεις με ντεζαβαντάζ, γιατί βλέπει να διαλύεται η οικογένειά του, από τα άλλα παιδιά , που μέσα σε αυτά ίσως είναι και το δικό σου;
  Ας πάμε σε άλλες περιπτώσεις. Πως θα αισθανόσουν να μένεις στα Χανιά, ας πούμε, ιδιωτική υπάλληλος και τα έχεις 3 χρόνια με ένα καθηγητή που είναι 10 χρόνια διορισμένος και σου λέει αύριο το πρωΐ, φεύγω από τα Χανιά μετάθεση στον Αγ. Νικόλαο. Θα μένω εκεί 5 χρόνια. Αντίο και όνειρα γλυκά. Οι καθηγητές δεν έχουν συναισθήματα, δεν έχουν δημιουργήσει κοινωνικό περίγυρο, είναι ζώα διαολόστειλέ τους. Ή φαντάσου να συμβεί στην κόρη σου, λέω εγώ.
  Και όλα αυτά για τα χρήματα. Ρώτα λοιπόν τον κ. Αρβανιτόπουλο. Ψήφισε ναι ή όχι στο κόψιμο των προστίμων των αιρετών για παρανομίες στις τελευταίες εκλογές; Πόσα χρήματα χάθηκαν; Ρώτα τον κ. Αρβανιτόπουλο ψήφισε ναι ή όχι στην ασυλία που δόθηκε στους διοικητές τραπεζών για τα θαλασσοδάνεια που πήρε το κόμμα του; Πόσα χρήματα χάθηκαν; Ρώτα τον κ. Αρβανιτόπουλο οι μισθοί και προνόμια που έχουν – για να μη λαδώνονται- θα κοπούν ποτέ; Δεν γίνεται να πληρώνονται με 1000 € και αν παρανομήσουν να μπουν φυλακή, όπως οι απλοί πολίτες;
  Και κάτι ακόμη. Ρώτα τον κ. Αρβανιτόπουλο, που είναι καθηγητής, προετοιμαζόταν στο σπίτι του για το σχολείο; Είχε δουλειά του σχολείου που την έκανε στο σπίτι του; Καθόταν παραπάνω ώρες στο σχολείο λόγω εργασιών που προέκυπταν; Υπήρξαν περιπτώσεις που εκτός από δάσκαλος έγινε και παιδαγωγός, γιατρός, κριτής, ψυχολόγος χάριν των μαθητών και των γονιών τους;
  Αν μετά από όλα αυτά που σου έγραψα, και απ’ ότι είδα και άλλοι πολλοί, δεν καταλάβεις τι παίζεται σημαίνει ή ότι δεν έχεις μυαλό, είσαι κάτι σαν φυτό, ή είσαι από εκείνα τα ωραία κιτρινοπρασινομπλέ παπαγαλάκια. Συγνώμη που το λέω αλλά …το τελευταίο που μπορεί να ισχύει είναι ότι εσύ δεν ντρέπεσαι γιατί απλά δεν πρέπει να είσαι άνθρωπος. Δεν ξέρω αν τα ζώα ντρέπονται.
  Σου εύχομαι καλά μυαλά.

 40. σε εσενα και οσους αναμασουν την καραμελιτσα οτι οι καθηγητες δουλευουν ελαχιστα (21 ωρες) και πως οι 2 παραπανω δεν θα τους επηρεασουν αναφερω απλως πως:
  1ον εσεις θα βαζατε τα κλαματα αν ησασταν στη θεση τους
  2ον δεν μπορειτε λογο ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ και οτι αλλο πιστευετε οτι αξιζει στον εαυτο σας να προσθεσετε και
  3ον συμφωνα με μελετες 1 ωρα διδασκαλιας μεσα στην ταξη ισοδυναμει με 4 ωρες γραφειου (ερευνα unicef)
  καλο θα ηταν πριν γραψετε ΜΑΛΑΚΙΕΣ καλο θα ηταν να σκεφτειτε εαν μπορειτε να κανετε καλο το 1,2ή3 παιδια οταν απο τον καθηγητη ζητατε να εχει σε πληρη αρμονια 30 παιδια και μην πατατε ευκολα την μπανανοφλουδα που οι εκαστοτε κυβερνησεις χρησιμοποιουν τον ορο την σαλαμοποιησης για να στρεψουν την μια κοινωνικη ομαδα εναντια στην αλλη
  Συνεπως καντε μια βολτα απο τα τρενα και τα λεμε παλι οταν επιστρεψετε
  αντε και καλο μεσιαωνα

 41. σε εσενα και οσους αναμασουν την καραμελιτσα οτι οι καθηγητες δουλευουν ελαχιστα (21 ωρες) και πως οι 2 παραπανω δεν θα τους επηρεασουν αναφερω απλως πως:
  1ον εσεις θα βαζατε τα κλαματα αν ησασταν στη θεση τους
  2ον δεν μπορειτε λογο ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ και οτι αλλο πιστευετε οτι αξιζει στον εαυτο σας να προσθεσετε και
  3ον συμφωνα με μελετες 1 ωρα διδασκαλιας μεσα στην ταξη ισοδυναμει με 4 ωρες γραφειου (ερευνα unicef)
  καλο θα ηταν πριν γραψετε αυτες τις σειρες καλο θα ηταν να σκεφτειτε εαν μπορειτε να κανετε καλο το 1,2ή3 παιδια οταν απο τον καθηγητη ζητατε να εχει σε πληρη αρμονια 30 παιδια και μην πατατε ευκολα την μπανανοφλουδα που οι εκαστοτε κυβερνησεις χρησιμοποιουν τον ορο την σαλαμοποιησης για να στρεψουν την μια κοινωνικη ομαδα εναντια στην αλλη
  Συνεπως καντε μια βολτα απο τα τρενα και τα λεμε παλι οταν επιστρεψετε
  αντε και καλο μεσιαωνα

 42. Δηλαδή τώρα Κωστή μας λες ότι τα «παιδιά σας» είναι αθώα και μόνο οι καθηγητές φταίνε για τη μηδαμινή μόρφωσή τους, ή φταίτε και εσείς οι γονείς?
  Από έναν μαθητή γυμνασίου, περήφανο για την απόφαση των καθηγητών…

 43. γιατι δεν απεργουν καλοκαιρι πασχα και χριστουγενα αφου και τοτε αμοιβονται αρα ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ! γιατι να ααπεργησουν τοτε? τρελλοι ειναι? που ειναι 4 μηνες ξαπλα και ο μισθος τρεχει θα απεργησουν τοτε να χαθει ο μισθος των διακοπων?

 44. ΜΠΡΑΒΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΟΥ …ΒΛΕΠΕΙΣ Η ΓΥΜΝΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΝΑΕΙ ΠΟΛΥ!!!
  ΘΑ ΤΡΕΛΑΘΟΥΜΕ ΔΗΛΑΔΗ!!! ΑΛΛΟΙ ΖΟΥΝΕ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΜΕ ΤΟ ΦΟΒΟ ΜΗ ΧΑΣΟΥΝ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΕΧΕΙΣ ΤΟΥΣ ΒΟΛΕΜΕΝΟΥΣ ΜΕ ΜΕΡΙΚΕΣ ΩΡΙΤΣΕΣ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ 3 ΜΗΝΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΝΑ ΦΩΝΑΖΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΧΑΣΟΥΝ ΤΑ ΚΕΚΤΗΜΕΝΑ ΤΟΥ ΑΡΡΩΣΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ.
  ΝΤΡΟΠΗ ΝΤΡΟΠΗ ΝΤΡΟΠΗ. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ . ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΣΑΛΤΣΕΣ ΚΥΡΙΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ!!!
  ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΠΟΥ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΕ ΟΤΙ Η ΠΡΟΟΔΟΣ ΚΑΙ Η ΕΥΗΜΕΡΙΑ ΜΙΑΣ ΧΩΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΑ ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΩΜΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ!!! ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΟΜΩΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΞΕΡΑ ΚΑΙΓΙΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΧΛΩΡΑ!!!

 45. Το ότι η ελληνική κυβέρνηση περνά το συγκεκριμένο μέτρο αυτές τις μέρες δεν σε παραξένεψε καθόλου όμως…. ΕΠΙΤΑΞΗ στα «ζώα» τους καθηγητές…..Δεν ντρέπεσαι λίγο; Τα πάντα έχουν καταλυθεί στη χώρα αυτή και εμείς οι απλοί εργαζόμενοι τσακωνόμαστε μεταξύ μας από παπαγαλάκια σαν και του λόγου σου.

 46. 1) Ποιός ανακίνησε θέμα πάνω στις εξετάσεις; Ο υπουργός που αποφάσισε να καταθέσει τώρα το νομοσχέδιο για να ρίξει τους εκπαιδευτικούς βορά στα όρνια των καναλιών ή οι εκπαιδευτικοί που απάντησαν στο εξευτελιστικό νομοσχέδιο; Πότε έπρεπε να απεργήσουν, …του χρόνου;
  2) Έχεις ασκήσει ποτέ το επάγγελμα του εκπαιδευτικού για να ξέρεις τι σημαίνει δύο επιπλέον ώρες διδασκαλίας; Γνωρίζεις πόσες ώρες την ημέρα ασχολείται ο εκπαιδευτικός για προετοιμασία, διόρθωση γραπτών κλπ; Έχεις διαβάσει την έρευνα της UNESCO που αναφέρει ότι μία εκπαιδευτική ώρα αντιστοιχεί σε 4 ώρες εργασίας;
  3) Μόνο για τις δύο ώρες γίνεται η απεργία; Έχεις ακούσει τίποτε για υποχρεωτικές μεταθέσεις οπουδήποτε στην Ελλάδα; Έχεις ακούσει τίποτε για συγχωνεύσεις σχολείων με 30 μαθητές ανά τάξη, όταν ο μέσος όρος της ΕΕ είναι 15 μαθητές ανά τάξη;
  4) Είμαστε η μοναδική χώρα της Ευρώπης όπου την εκπαίδευση και τους εκπαιδευτικούς τους έχουν «χεσμένους». Διάβασε το άρθρο: http://www.alfavita.gr/apopsi/%CE%B7-%CF%85%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B2%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B4%CF%8C%CF%83%CE%B7-%CE%B5%CE%BA%CF%80%CE%B1%CE%AF%CE%B4%CE%B5%CF%85%CF%83%CE%B7%CF%82-%CE%B2%CE%BB%CE%AC%CF%80%CF%84%CE%B5%CE%B9-%CF%83%CE%BF%CE%B2%CE%B1%CF%81%CE%AC-%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82-%CE%AD%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B5%CF%82-%CE%BC%CE%B1%CE%B8%CE%B7%CF%84%CE%AD%CF%82, για να καταλάβεις με πόσο σεβασμό περιβάλλουν την εκπαίδευση και τους εκπαιδευτικούς οι χώρες με παιδεία και όραμα για το μέλλον τους.
  5) Τώρα σας έπιασε ο πόνος για τους μαθητές, εντεταλμένοι δημοσιογραφίσκοι της δεκάρας; Μη χάσουν τις εξετάσεις; Βέβαια, γιατί τελειώνοντας το Πανεπιστήμιο τους περιμένει μια λαμπρή σταδιοδρομία…

  Υ.Γ. ποιό είναι το επάγγελμα σας «αγαπητή» «Ατροπός»; Από που πληρώνεστε; Έχετε απεργήσει ποτέ;

 47. Αγαπητή Άτροπος και όσοι και όσες τάσσονται υπέρ του άρθρου σας ας πάρουμε τα πράγματα από μια άλλη άποψη.

  Υπάρχουν πολλά σχόλια από διάφορους αναγνώστες. Προσέξατε τις απαντήσεις και τις αιτιολογήσεις και των δύο απόψεων καθόλου; Ας πούμε ότι οι υποστηρικτές των καθηγητών έχουν λάθος. Διαβάστε όμως τα σχόλιά τους. Όλα αιτιολογημένα, έστω και λάθος θα πει κάποιος.Πόσα σχόλια που είναι εναντίον των καθηγητών είναι αιτιολογημένα; Πόσα σχόλια γράφουν κάτι με αποδείξεις εκτός από κραυγές παπαγαλίστικες;
  Απορώ. Είναι δυνατόν τόσα άτομα που είναι εναντίον των καθηγητών να μην έχουν ένα γνωστό καθηγητή – πατέρα, μητέρα, αδελφό, αδελφή, θείο, θεία, ξάδελφο, ξαδέλφη, αρραβωνιαστικό, κουμπάρο, κουμπάρα, δεσμό, κολλητό, κολλητή, φίλο, φίλη – για τον οποίο μπορούν να πουν: «Ξέρω ένα καθηγητή – πατέρα, μητέρα, αδελφό, αδελφή, θείο, θεία, ξάδελφο, ξαδέλφη, αρραβωνιαστικό, κουμπάρο, κουμπάρα, δεσμό, κολλητό, κολλητή, φίλο, φίλη – που είναι άστα να πάνε και δεν κάνει τίποτε από αυτά που λέτε υπέρ των καθηγητών. Να βγει ένας να πει: Η γυναίκα μου είναι καθηγήτρια και το μόνο που την ενδιαφέρει είναι πότε θα έρθει σπίτι. Ποτέ δεν διάβασε, ποτέ δεν είχε δουλειά σχολείου στο σπίτι κλπ.
  Βέβαια από εδώ και πέρα δεν μετρούν οι απαντήσεις κάποιων παπαγάλων που θα σκεφτούν να το κάνουν.

 48. Κάτι άσχετο αλλά ό,τι πρέπει για τα παπαγαλάκια. Μπας και ξυπνήσουν
  Με τις ευχές της τρόικας η κυβέρνηση απαλλάσσει τα μέλη του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας από την κατάθεση «πόθεν έσχες», παρά τις αντιρρήσεις που διατύπωσε επισήμως η Αρχή για την Καταπολέμηση και Νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.

  Η κίνηση αυτή γίνεται, σύμφωνα με την εφημερίδα 6 μέρες, με απόφαση του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, κίνηση που δημιουργεί μείζον πολιτικό θέμα τη στιγμή που η κυβέρνηση «διαφημίζει» με κάθε τρόπο τη διαφάνεια σε όλες τις αποφάσεις της.

 49. Αγαπητή Άτροπος
  Δεν θα ξαναγράψω άλλο σχόλιο, όσοι πιστεύουν ότι πιστεύουν είναι για τον εαυτό τους. Θα αναφερθώ κλείνοντας στην τελευταία σας πρόταση.
  Μάλλον εννοείτε τα παιδιά. Εγώ το αλλάζω ως προς τον παραλήπτη

  Όλους τους έχουν χεσ…νους… Δυστυχώς.Ποιους; Τους παπαγάλους. Οι μεν που τους δίνουν τροφή -σκα..ά, από εκεί και το χεσ…νους. Οι δε που τους έχουν πια καταλάβει – πόσο γραφικοί είναι – και τους αφήνουν να κολυμπούν μέσα σε αυτά.

 50. Για τα χάλια της παιδείας που οι απαίδευτοι εκπαιδευτικοί δημιούργησαν θα απεργήσουν ποτέ? Μάλλον όχι γιατί βολεύονται από τους άσχετους & απαίδευτους που δημιουργούν

 51. ναι,συμφωνω.2ωρες παραπανω,αλλα ποιος σουδωσε παιδεια ατροπε-ξεδιαντροπε?ομαναβης της γειτονιας σου?λιγος σεβασμος δε βλαπτει.ποτε αλλοτε καταπιαστηκες με θεματα της παιδειας?ναι,αυτα που καινε και μενα τον εκπαιδευτικο με 31 χρονια στην πλατη.δυστυχως ποτε.παλεψα με νυχια και με δοντια να διαπαιδαγωγησω και να μπολιασω με τη γνωση γενιες παιδιων κι ερχεσαι και με βριζεις?ιδιαιτερακιας?ποτε.μαθημα δωρεαν 7 χρονια.γιατι ,λοιπον με βριζεις?εγω σεμαθα να γραφεις.οχι ομως να με διαγραφεις.εσε με να ζησω με τα 1200ε το μηνα.και το ξαναγραφω ναι στις 2ωρες.
  .

 52. Δύο ενδεχόμενα συμβαίνουν ανώνυμη αρθρογράφε. Ή λαϊκίζεις και συ, σαν τους άσχετους πολιτικάντηδες της κακιάς ώρας και τα φερέφωνα και δεκανίκια της κυβέρνησης των μεγαλοκαναλαρχών, ή σχολιάζεις ένα θέμα για το οποίο δεν ξέρεις την τύφλα σου. Ειλικρινά, δεν ξέρω τι από τα δύο είναι χειρότερο. Επίτρεψέ μου να σου πω κάποια πράματα. Ώστε οι καθηγητές θα ‘πρεπε να ντρέπονται που σκέφτονται να κάνουν απεργία στις Πανελλήνιες. Την κυβέρνηση, που δημοσίευσε το διάταγμα για τις υποχρεωτικές μεταθέσεις, λίγο πριν την Πανελλήνιες πώς την κρίνεις; Αυτό δεν είναι ψυχολογικός εκβιασμός; Δεν είναι προσπάθεια καπελώματος; Ένας εκπαιδευτικός που μένει στο σπίτι του, για το οποίο, σημειωτέον, πληρώνει ενοίκιο (βλ. χαράτσι), και του έρθει η λυπητερή ότι πρέπει να μετακομίσει στον τάδε ή δείνα νομό, άρα θα πρέπει να πληρώνει και δεύτερο ενοίκιο, θεωρείς ότι έχει την οικονομική δυνατότητα να αντέξει τέτοια αλλαγή; Σταματήστε λοιπόν να γαβγίζετε για τους τεμπέληδες και χαραμοφάηδες καθηγητές. Ο αγώνας μας ενάντια στο επίμαχο διάταγμα δεν είναι αγώνας για το θεαθήναι, είναι αγώνας επιβίωσης.

 53. Λυπάμαι να διαβάζω τέτοια άρθρα από ένα site που θεωρητικά θα πρέπει αν έχει την ποιότητα του Mega. Αλλά αν το σκεφτώ καλύτερα, όντως έχει την ποιότητα του mega. Της γνωστής προπαγάνδας με στόχο πάντα τις κοινωνικές ομάδες. Αναρωτιέμαι πως σχολιάζουν όλοι αυτοί που στο 90% των σχολιαστών έχουν την θέση τους είτε λόγω γονέων που ήταν σε θέσεις, βλέπε γνωστούς πανελίστες ειδήσεων του Mega, είτε δεν είχαν κανένα ενδοιασμό να γίνουν ένα ακόμα γρανάζι του συστήματος.

  Οι δύο παραπάνω ώρες εργασίας για τους εκπαιδευτικούς δεν είναι το πρόβλημα και πραγματικά απορώ πως ο διευθυντής του aixmi σου δίνει το βήμα να εκ φέρεις τέτοιες ρηχές και ηλίθιες απόψεις.

  Δεν έχεις καταλάβει ότι σε αυτή την χώρα τίποτα δεν γίνεται με διάλογο, πλάνο και σχεδιασμό; Πάντα παίζουν ρόλο τα συμφέροντα και χρειάζονται κάποιοι με τις απόψεις σου για να εξωθήσουν τον κοινωνικό αυτοματισμό εναντίον ομάδων που μάχονται.

  Για να μην βγάζεις ρηχά συμπεράσματα, δεν ανήκω σε κανένα πολιτικό χώρο, είμαι απλά σκεπτόμενος πολίτης.
  Γιατί δεν σχολίασες ότι το συγκεκριμένο μέτρο ήταν στο τραπέζι των μέτρων εδώ και πάνω από 1 χρόνο και πάει να περαστεί τώρα, λίγο πριν τις εξετάσεις.

  Μεγάλη κουβέντα, έχω πολλά επιχειρήματα να σου δείξω πόσο ανίδεος/η επί του θέματος είσαι αλλά είναι ανούσιο, αφού ο στόχος σου είναι συγκεκριμένος.

  Λυπάμαι και πάλι που βήμα έχουν μόνο αυτές οι απόψεις και όχι ο αντίλογος. Λυπάμαι για την χώρα αυτή που οι ηγέτες της στο μόνο που είναι ικανοί είναι στην μίζα, την ρεμούλα και την δημιουργία μίσους ανάμεσα στους πολίτες.

  Λυπάμαι γιατί δεν γνωρίζω καν την ηλικία σου. Εύχομαι να είσαι πιτσιρικάς ή υπερήλικας για να δικαιολογήσω αυτές τις ρηχές απόψεις. Παρόλα αυτά και πάλι σε δικαιολογώ γιατί έχεις συγκεκριμένο σκοπό, άρα λογικό το σχόλιο σου.

  Άλλωστε σε αυτή την χώρα όλοι είμαστε γιατροί, μηχανικοί, σεισμολόγοι κτλ κτλ. και έχουμε άποψη για όλα.

  Λυπάμαι απλά….

 54. πέρα από δίκαια ή άδικα αιτήματα

  πέρα από προμελετημένες ασκήσεις επαναστατικής γυμναστικής από συνδικαλιστές

  πέρα από «χαριτωμένες» μανούβρες των πολιτικάντηδων……

  ας σταθούμε στο εξής ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ κατά τη γνώμη μου: την….προκαταβολική επιστράτευση μιας σημαντικής μερίδας εργαζομένων πριν ακόμη κληθούν να αποφασίσουν στην ΠΡΑΞΗ για το αν θα ασκήσουν το δικαίωμα της απεργίας ή όχι.

  Αυτό και μόνο ξεπερνάει έργα και ημέρες των πιο σκοτεινών περιόδων της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας

  Δυο ακόμη στοιχεία προς συζήτηση:

  υπάρχουν 4500 αποσπασμένοι καθηγητές σε πολιτικά γραφεία, κόμματα και λοιπούς δημόσιους φορείς (μένουν στο απυρόβλητο ξανά)

  κατά μέσο όρο σε μια σχολική αίθουσα μιας τυπικής ελληνικής επαρχιακής πόλης σήμερα αναλογεί 1,5 τετραγώνικό μέτρο ανά μαθητή
  για τη σωστή πυρασφάλεια ενός χώρου θεωρείται ως ελάχιστο όριο ασφαλείας τα 2 τετραγωνικά μέτρα ανά άνθρωπο με νέα επερχόμενη συγχώνευση σχολείων

 55. Δηλαδή τώρα θεωρείστε σοβαρή ιστοσελίδα με νηπιακές απόψεις σαν κι αυτές…βάζουμε απλώς έναν αβανταδόρικο τίτλο και μετά μετράμε κουκιά,δηλαδή ψηφιακά χτυπήματα και σχολιασμόύς..πως θα πληρωθούμε άλλωστε;;για λύση

 56. Μα έχετε συνειδητοποιήσει οτι ζητάτε κυρία μου από τους καθηγητές – οι οποίοι
  μέσω των συνδικαλιστών τους αντιδρούν – να εργαστούν 2 ώρες την εβδομάδα
  παραπάνω ;;;; Δηλαδή να τις ΚΟΨΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ;;;;; διότι αυτή είναι
  η » ταμπακιέρα » !!!!! ‘Ολα τα άλλα είναι μικροαστικές υπεκφυγές .

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here