Κατρούγκαλος για Σκοπιανό: Θα φέρουμε εθνικά επωφελή συμφωνία

0
64

Αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις για το όνομα των Σκοπίων, με την επερχόμενη συνάντηση Τσίπρα-Ζάεφ, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος εξέφρασε την αισιοδοξία του τονίζοντας πως έχει γίνει συστηματική δουλειά.

Όπως τόνισε χαρακτηρισικά στον realfm 97.8: «Έχει γίνει συστηματική δουλειά, έχουν φτάσει τα θέματα στον πυρήνα τους και είναι ώρα να κουβεντιαστούν στο ανώτατο επίπεδο. Έχουμε μια συγκρατημένη αισιοδοξία ότι μπορεί να έχουμε συμφωνία«.

Σχετικά με τις πληροφορίες που κάνουν για μεταβατική περίοδο που θα περιλαμβάνεται στη συμφωνία σχολίασε: «Τίποτα δεν είναι πιο αναληθές από αυτά. Η συμφωνία θα είναι συνολική, θα λύσει όλα τα ζητήματα από τώρα, αν άφηνε ουρές δεν θα ήταν συνολική και μόνιμη. Μπορεί να έχει ένα χρονοδιάγραμμα για κάποια ζητήματα που δεν μπορούν να λυθούν με την υπογραφή, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα είναι ενδιάμεση. Και θα φέρουμε οπωσδήποτε τη συμφωνία τη Βουλη«.

Αναφορικά με την υπερψήφιση της συμφωνίας από 180 βουλευτές απάντησε ότι «το Σύνταγμα προβλεπει 180 όταν έχεις παραχώρηση εθνικής κυριαρχίας. Εδώ δεν υπάρχει κάτι τέτοιο«. Είμαστε βέβαιοι ότι θα έχει υποστήριξη ευρύτερη της κυβερνητικής πλειοψηφίας, δεδομένου ότι θα είναι μια συμφωνία εθνικά επωφελής» τόνισε.

«Αν δεν ψηφίσει η ΝΔ, αυτό θα είναι μεγάλο λάθος για τον κ. Μητσοτάκη, γιατί η εθνική γραμμή την οποία προωθούμε είναι η γραμμή που είχε αρχίσει να στήνει ο πατέρας του, αυτή που υπονόμευσε ο Σαμαράς, αυτή που ο Κώστας Καραμανλής επιβεβαίωσε το 2007, πραγματικά θα εντυπωσιαστώ αν είναι τόσο μεγάλη η επιρροή της ακροδεξιάς πτέρυγας στο εσωτερικό της ΝΔ» ανέφερε.

«Εμείς λέμε ότι πιστεύουμε ότι θα φέρουμε μια εθνικά επωφελή συμφωνία που θα υπερψηφιστεί από τα περισσότερα κόμματα» συμπλήρωσε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here