Κέρδη εκατομμυρίων για τη Fraport στην Ελλάδα

1
45

«Χρυσές δουλειές» κάνει η Fraport στην Ελλάδα, αφού τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια που ανέλαβε αποδεικνύονται μια άκρως επικερδής επένδυση.

Συνολικά απέφεραν κέρδη 106 εκατομμυρίων ευρώ προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων, αριθμός που αντιστοιχεί στο 1/8 περίπου των συνολικών εσόδων (EBITDA) της επιχείρησης, ύψους 808 εκατομμυρίων ευρώ.

Όπως αναφέρει το Reuters, με περίπου 180 εκατομμύρια η Fraport Greece συνέβαλε σημαντικά στην αύξηση του τζίρου της εταιρίας.

O συνολικός τζίρος της εταιρείας αυξήθηκε κατά 13,7% στα 2,2 δισεκ. ευρώ. Και αυτό αφορά μόνον το διάστημα μεταξύ Απριλίου οπότε και παραχωρήθηκαν τα αεροδρόμια και Σεπτεμβρίου.

Άκρως ικανοποιημένος εμφανίστηκε ο επικεφαλής της Fraport Στέφαν Σούλτε, τονίζοντας ότι η κερδοφορία των αεροδρομίων που διαχειρίζεται η εταιρία στο εξωτερικό συνέβαλε σε σημαντικό βαθμό στο συνολικό αποτέλεσμα.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Από τη Θεσσαλονίκη προς της Χίο το εισιτήριο επιβαρύνεται κατά 20 ευρώ για τέλη της Fraport αφού το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης έχει περάσει στα χέρια της.. Eδώ και ένα χρόνο λοιπόν η γερμανική εταιρία εισπράττει φόρους από τους επιβάτες χωρίς να έχει κάνει το παραμικρό έργο στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης. Αλλά και εάν κάνει θα το κάνει με τα λεφτά των επιβατών που εισπράττει. Συγχαρητήρια σε όσους υπέγραψαν τέτοιες αποικιοκρατικές συμφωνίες !!! Η πολιτική αλητεία μέσα στην οικονομική κρίση σε βάρος του λαού δεν λέει να τελειώσει

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here