Κέρκυρα: Γιαούρτια, αυγά και… χειροπέδες στο δημοτικό συμβούλιο

0
132

Απίθανα πράγματα έγιναν στη χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Κέρκυρας, όταν κάτοικοι της Λευκίμμης εισέβαλαν στην αίθουσα στο Μον Ρεπό πετώντας αυγά και γιαούρτια, ενώ άφησαν στα έδρανα του δημάρχου και του προέδρου του Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων ένα πακέτο που περιείχε χειροπέδες.

Η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου διεκόπη και οι σύνεδροι αποχώρησαν, ενώ οι διαμαρτυρόμενοι κάτοικοι της νότιας Κέρκυρας δήλωσαν ότι δεν θα επιτρέψουν να συνεδριάσει ξανά το δημοτικό συμβούλιο, αν δεν απομακρυνθούν οι δυνάμεις της αστυνομίας από τη Λευκίμμη.

Όπως γράφει το corfupress.com , με σκοπό τη διαφύλαξη των εγκαταστάσεων του ΧΥΤΑ Λευκίμμης και τη διεκπεραίωση της εναπόθεσης δεματοποιημένων απορριμμάτων στο ΧΥΤΑοι Αρχές βρίσκονται στην περιοχή από τον Ιούλιο, όχι προφανώς με τη σύμφωνη γνώμη των κατοίκων της περιοχής.

«Στο Δήμο Κέρκυρας υπάρχει πλέον ζήτημα δημοκρατίας», αναφέρει το δελτίο τύπου της παράταξης «Κερκυραίων δήμος», με την επικεφαλής Μερόπη Υδραίου, να δηλώνει, μεταξύ άλλων, ότι «όταν καταλύεται το δημοτικό συμβούλιο και δεν μπορεί να συνεδριάσει, υπάρχει ζήτημα δημοκρατίας. Και αυτό αφορά όλους τους πολίτες, γιατί ο Δήμος είναι οι δημότες του νησιού, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων αισθάνεται θλίψη για την εικόνα του δημοτικού συμβουλίου. Οι ευθύνες της απερχόμενης δημοτικής αρχής είναι τεράστιες. Ποτέ άλλοτε ο Δήμος της Κέρκυρας δεν είχε φτάσει στο έσχατο σημείο ευτελισμού», επισημαίνει η κ. Υδραίου.

Η παράταξη της ΛΑΣΥ επέρριψε ευθύνες στην παρούσα δημοτική αλλά και στην περιφερειακή αρχή «για την κατάσταση την οποία έχει περιέλθει ο νότος, αλλά και στους κατοίκους που δέχθηκαν τη λειτουργία του ΧΥΤΑ με προϋποθέσεις».

«Είναι σ΄όλους γνωστό πως η ΛΑΣΥ, όσον αφορά το άνοιγμα ή μη του ΧΥΤΑ Λευκίμμης αλλά και για τη παρουσία των ΜΑΤ στη Λευκίμμη, έχει διαχρονικά σταθερές και διάφανες θέσεις. Από το 2008 μέχρι και σήμερα αγωνιζόμαστε για να μην ανοίξει ο ΧΥΤΑ Λευκίμμης και για να φύγουν τα ΜΑΤ και από τη Λευκίμμη και από την Κέρκυρα γενικά. Μέλη της ΛΑΣΥ αλλά και του ΚΚΕ για την αγωνιστική τους αυτή δράση σύρθηκαν και σύρονται ακόμη στα δικαστήρια. Με επίκαιρες ερωτήσεις τους οι βουλευτές του ΚΚΕ, επανειλημμένα , έχουν φέρει το θέμα στη Βουλή ζητώντας την άμεση απομάκρυνση των ΜΑΤ και το μη άνοιγμα του ΧΥΤΑ. Θεωρούμε ότι για το σημείο που φθάσανε τα πράγματα σήμερα, δηλαδή, να μη μπορεί ουσιαστικά το δημοτικό συμβούλιο να συνεδριάζει, καθοριστικές ευθύνες έχουν η Περιφερειακή και Δημοτική αρχή —και οι δύο πρόσκεινται στο ΣΥΡΙΖΑ- αλλά και η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Όλοι μαζί, δίνοντας ψεύτικες υποσχέσεις προεκλογικά, υπέκλεψαν την ψήφο των κατοίκων της Λευκίμμης και μετεκλογικά, κάνοντας στροφή 180 μοιρών, αθέτησαν τα πάντα».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here