Κικίλιας: Ο Καμμένος θα δώσει εξηγήσεις στη Βουλή για τη συμφωνία με τη Σ. Αραβία

0
42

Στη Βουλή φέρνει το θέμα της συμφωνίας με τη Σαουδική Αραβία ο Βασίλης Κικίλιας.
Ο τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ εξαπέλυσε επίθεση, μέσω της τηλεόρασης του ΣΚΑΙ, κατά του υπουργού Άμυνας καλώντας τον Πάνο Καμμένο να απαντήσει στο κοινοβούλιο.
Όπως ανέφερε ο Βασίλης Κικίλιας, στις 17 Ιουνίου ήρθε μία συμφωνία στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, προκειμένου να πωληθούν βόμβες και βλήματα στη Σαουδική Αραβία. Στις 29 Αυγούστου –πρόσθεσε- το υπουργείο Άμυνας της Σαουδικής Αραβίας έσπευσε να διευκρινίσει πως η όποια συμφωνία θα γίνει, χωρίς μεσάζοντα, απευθείας με το υπουργείο.

Βασιζόμενος σε δημοσιεύματα, ο τομεάρχης της ΝΔ κατηγορεί τον Πάνο Καμμένο πως κάλεσε τον αρμόδιο ταξίαρχο της επιτροπής προμηθειών που έχει ορίσει ο ίδιος στο υπουργείο και τον «ξετινάζει» -όπως λέει χαρακτηριστικά- κατηγορώντας τον ότι ανήκει σε κύκλωμα που θέλει να χαλάσει τη συμφωνία. «Άρα, το ερώτημά μας είναι ποιος είναι αυτός ο μεσάζοντας, ο πληρεξούσιος, ο εκπρόσωπος; Να τον ονοματίσει. Δεύτερον, ισχύει η συμφωνία του Ιουνίου ή έχει τιναχτεί στον αέρα;» διερωτάται ο κ. Κικίλιας κάνοντας λόγο για προφανείς πολιτικές ευθύνες.
Αναφέρει μάλιστα πως το τι έχει συμβεί θα διευκρινιστεί στην επιτροπή της Βουλής. «Εγώ είμαι θεσμικός. Το υπουργείο αυτό δεν επιτρέπει «ταρζανιές». Αξιοπιστία, σοβαρότητα και απαντήσεις. Έτσι θα λειτουργήσουμε. Ποια συμφωνία ισχύει; Του Ιουνίου ή του Αυγούστου; Και ποιος είναι ο μεσάζοντας;» δηλώνει.

Μάλιστα αναφερόμενος στη συμφωνία με τις ΗΠΑ για τα F-16 καλεί τον υπουργό Εθνικής Άμυνας να δώσει εξηγήσεις στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής και για αυτό το ζήτημα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here