Κίνδυνος να πέσουν τα προσφυγόπουλα θύματα διακινητών

0
12

 

Περίπου 90.000 ασυνόδευτα παιδιά, πολλά από τα οποία αφήνουν πίσω τους πολέμους στη Συρία και στο Αφγανιστάν, ζήτησαν άσυλο στις 28 χώρες της ΕΕ πέρυσι. Το σύνολο αυτό είναι τριπλάσιο από αυτό του 2014, σύμφωνα με τη Eurostat, τη στατιστική υπηρεσία της ΕΕ.

Πολλά από τα παιδιά που επέζησαν από το επικίνδυνο ταξίδι στην Ευρώπη βρέθηκαν να ζουν σε χαμηλές συνθήκες διαβίωσης – είτε σε κελλιά φυλακής, είτε σε κέντρα περιφραγμένα με συρματόπλεγμα, σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη, ενώ άλλα απλώς εξαφανίστηκαν.

Τουλάχιστον 10.000 ασυνόδευτα παιδιά μετανάστες έχουν εξαφανιστεί από τότε που έφτασαν στην Ευρώπη, σύμφωνα με την Europol, την αστυνομία της ΕΕ.

Ομάδα Βρετανών βουλευών διαπίστωσε πως τα παιδιά που εγκαταλείπουν φτωχές ή εμπόλεμες περιοχές χωρίς τους γονείς τους, πέφτουν θύματα εμπόρων και διακινητών ανθρώπων όταν φτάνουν στην Ευρώπη λόγω της ανοργάνωτης αντίδρασης κυβερνήσεων.

Η επιτροπή Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Βουλή των Λόρδων δήλωσε σε έκθεσή της ότι ήταν θορυβημένη από την έλλειψη στρατηγικής για να αντιμετωπιστούν οι ανάγκες των ασυνόδευτων παιδιών μεταναστών, ενώ η αστυνομία και οι κυβερνήσεις αποφεύγουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here