Κλείνουν όλα τα ξενοδοχεία της χώρας από τα μεσάνυχτα της Κυριακής

0
138

Κλείνουν όλα τα ξενοδοχεία της χώρας από τα μεσάνυχτα της Κυριακής 22 Μαρτίου έως και τις 30 Απριλίου, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Τουρισμού.

Μόνο τρία ξενοδοχεία θα παραμείνουν ανοιχτά στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη και από ένα στην πρωτευουσα κάθε περιφερειακής ενότητας της χώρας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου:

«Το υπουργείο Τουρισμού με γνώμονα την προστασία των εργαζομένων στα ξενοδοχεία, ανακοινώνει την απόφαση της κυβέρνησης για αναστολή λειτουργίας των ξενοδοχείων 12μηνης λειτουργίας έως το τέλος Απριλίου με την υποχρέωση να λειτουργεί 1 ξενοδοχείο ανά πρωτεύουσα περιφερειακής ενότητας και 3 ξενοδοχεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Η απόφαση θα ισχύσει από τα μεσάνυχτα της 22ας προς 23η Μαρτίου».

Το κλείσιμο των ξενοδοχείων δεν αποτελεί μόνο ένα μέτρο μείωσης της διασποράς του κορονοιού, αλλά παράλληλα πρόκειται και για κτιριακές μονάδες, οι οποίες μπορούν να επιταχθούν ώστε να χρησιμοποιηθούν για τη νοσηλεία ασθενών. Υπενθυμίζεται ότι το υπουργείο Τουρισμού έχει ήδη λάβει αποφάσεις για αναστολή των συνεδριακών εκδηλώσεων, προσωρινή απαγόρευση του κατάπλου όλων των επαγγελματικών πλοίων θαλάσσιας αναψυχής συμπεριλαμβανομένων των κρουαζιερόπλοιων στα ελληνικά λιμάνια, κλείσιμο της εστίασης, καθώς και της απαγόρευσης λειτουργίας των καταλυμάτων εποχικής λειτουργίας έως και τις 30 Απριλίου.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here