Κλείνουν το μάτι στους καναλάρχες: Μείωση φόρου για τις διαφημίσεις

0
88

Βήμα για να εξομαλύνει την τηλεοπτική αγορά, αλλά και για να βελτιώσει τις σχέσεις της με τους ιδιοκτήτες τηλεοπτικών σταθμών έκανε η κυβέρνηση, περνώντας από τη Βουλή διάταξη που μειώνει σε 5% από 20% τον φόρο επί των τηλεοπτικών διαφημίσεων.

Ειδικότερα, ο υπουργός Νίκος Παππάς κατέθεσε τροπολογία στο νομοσχέδιο για τα τυχερά παιχνίδια, με την οποία μειώνει από την 1η Απριλίου 2018 τον συντελεστή του φόρου τηλεοπτικών διαφημίσεων από 20% σε 5%.

Η ρύθμιση αφορά αποκλειστικά τα τηλεοπτικά μέσα που θα κατέχουν άδεια λειτουργίας από το ΕΣΡ ή έχουν υπογράψει σύμβαση παραχώρησης με το Ελληνικό Δημόσιο καθώς και τα κανάλια της Δημόσιας Τηλεόρασης.

Με τη μείωση αυτή εξισορροπείται η απώλεια εσόδων για τους καναλάρχες, που θα προκύψει από την επιβολή φόρου 2% στον ετήσιο τζίρο τους υπέρ του ΕΔΟΕΑΠ (του Ταμείου Υγείας των δημοσιογράφων και των άλλων εργαζομένων στα ΜΜΕ).

Το πρόβλημα είναι ότι δεν θεσμοθετείται ίδια μείωση φόρου και για τις εφημερίδες, τα ραδιόφωνα και το ίντερνετ, που επίσης θα καταβάλλουν το 2% του ετήσιου τζίρου τους για τον ΕΔΟΕΑΠ. Έτσι, πολλοί θα αντιμετωπίσουν αληθινό πρόβλημα επιβίωσης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here