Κοιμούνται ήσυχοι οι δικαστές που έστειλαν φυλακή την καθαρίστρια;

1
417

Αναρωτιέμαι: Κοιμούνται ήσυχοι οι 5 εφέτες τής Λάρισας που καταδίκασαν σε 10 χρόνια φυλάκιση μια γυναίκα, επειδή είχε παραποιήσει το σχολικό της απολυτήριο για να εργαστεί ως καθαρίστρια; Εμφανιζόταν ως απόφοιτη τής 6ης δημοτικού, ενώ είχε τελειώσει την 5η, αυτό ήταν το έγκλημά της.

Οι αδέκαστοι δικαστές τού Πρωτοδικείου τής έριξαν 15 χρόνια φυλακή και ήρθαν οι εφέτες να κάνουν τα χρόνια 10. Και, έτσι, η εγκληματίας σύρθηκε στα κάτεργα.

Έχει καμιά σημασία ότι η γυναίκα αυτή ήταν πάμφτωχη και είχε 2 μικρά παιδιά να θρέψει το 1996, όταν προσελήφθη; Μπα όχι. Παίζει κανένα ρόλο ότι ο σύζυγός της είχε 67% αναπηρία; Ούτε. Ζημιώθηκε το δημόσιο, μήπως; Βεβαίως όχι. Η γυναίκα προσέφερε έργο, δεν έκανε «κοπάνα» από τη δουλειά. Και είτε είχε τελειώσει την 6η δημοτικού, είτε την 5η, είτε την 4η, το ίδιο αντικείμενο θα είχε.

Το μόνο που θα μπορούσε να ισχυριστεί κάποιος είναι ότι πήρε τη δουλειά κάποιας άλλης γυναίκας. Νομικά αυτό θα αποκτούσε αξία αν είχε κάνει προσφυγή άλλη γυναίκα που είχε διεκδικήσει και έχασε τη θέση. Έγινε κάτι τέτοιο; Όχι. Άρα, πως έκριναν με αυτό τον τρόπο οι δικαστές; Πώς επέβαλαν τέτοια εξοντωτική ποινή; Σαν να είχαν απέναντί τους έναν λήσταρχο, που κατάκλεψε το ελληνικό δημόσιο, αποκτώντας θέσεις υψηλές με πλαστογραφήσεις πτυχίων και διδακτορικών.

Ντροπή, κύριοι δικαστές. Δεν βρήκατε μια στάλα επιείκειας για την ανυπεράσπιστη γυναίκα; Ας ελπίσουμε ότι η παρέμβαση τής εισαγγελέως τού Αρείου Πάγου θα αποδώσει το δίκαιο…

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here