Κομπάζετε, μα θα κατεβάζατε τα παντελόνια, παληκάρια της φακής

27
3158

Μελετώντας τα κείμενα επιφανών δημοσιογράφων, που διακρίθηκαν και στο παρελθόν για τα «αντι-κυπριακά» τους αισθήματα, ένιωσα λύπη αλλά και οργή. Θα μπορούσα να μην ασχοληθώ με τα ανθρωπάκια του αθηναϊκού δημοσιογραφικού και πολιτικού κατεστημένου, που χαίρονται όταν αντιμετωπίζουν προβλήματα οι Έλληνες της Κύπρου, αλλά μετά από μεγάλη σκέψη κατέληξα στο συμπέρασμα ότι απαιτείται απάντηση, και διόρθωση των λανθασμένων πληροφοριών που μετέδωσαν για να μειώσουν το «ΟΧΙ» της κυπριακής Βουλής και του κυπριακού λαού.

Το μεγαλύτερο ψέμα που ακούστηκε και, μάλιστα, η αναπαραγωγή δούλεψε συγχρονισμένα, όπως και στο Δημοψήφισμα του 2004, ήταν ότι η πρώτη απόφαση του Εurogroup ήταν καλύτερη από τη δεύτερη, και θα διέσωζε τη Λαϊκή και την Κύπρου -την πρώτη από την εξαφάνιση και τη δεύτερη από τη σκληρή αναδιάρθρωση και την απώλεια εκατομμυρίων ευρώ για τους πελάτες τους.

Και οι δύο αποφάσεις ήταν καταστροφικές για το νησί.

Αλλά την υπερψήφιση της πρώτης απόφασης θα ακολουθούσε σε διάστημα ολίγων ημερών και η ισοπέδωση των δύο μεγαλύτερων κυπριακών τραπεζών. Αυτό ήταν το αρχικό σχέδιο, η υλοποίηση του οποίου θα έθετε σε άμεσο κίνδυνο και τις υπόλοιπες τράπεζες, οι οποίες δεν ακολούθησαν την βλακώδη πολιτική των δύο μεγαλύτερων, που συναγωνίζονταν στο «ξέπλυμα» των ρωσικών δισεκατομμυρίων και στο χάρισμα μέρους των δανείων στους πολιτικούς και τους συγγενείς τους.

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας γνώριζε ότι η Λαϊκή ήταν χαμένη υπόθεση και η Κύπρου ήταν στην άκρη του γκρεμού. Απλά ήλπιζε πως η δική του πρόταση, για «κούρεμα» όλων των καταθέσεων, θα έσωζε τις δύο τράπεζες. Πίστευε σε θαύμα –και στην εποχή μας δεν γίνονται θαύματα. Γι’ αυτό και την υπέβαλε. Γι’ αυτό και την υποστήριξε με πάθος στο διάγγελμά του, αν και οι πληροφορίες που έφτασαν σε μένα από πολιτικός αρχηγό, αναφέρουν ότι όταν επέστρεψε στη Λευκωσία από τις Βρυξέλλες, είχε αντιληφθεί ότι όλα ήσαν μάταια.

Η δεύτερη απόφαση του Εurogroup, που επίσης έφερε πόνο και απόγνωση σε χιλιάδες πολίτες-καταθέτες, τουλάχιστον σώζει τις υγιείς τράπεζες που συνειδητά δεν έπαιξαν με τη φωτιά.

Είναι απαράδεκτοι όσοι στην Αθήνα συνέδεσαν την πρώτη απόφαση της Κυπριακής Βουλής με το ΣΥΡΙΖΑ και τους υπολοίπους αντιμνημονιακούς. Ούτε από το ΣΥΡΙΖΑ επηρεάστηκαν οι βουλευτές, ούτε από τον κ. Καμμένο. Είδαν την επερχόμενη τραγωδία και απλά προσπάθησαν να αμυνθούν. Διότι αυτό απαιτούσαν οι ψηφοφόροι τους, αλλά και η λογική.

Ολα όσα ισχυρίστηκαν μερικοί αρθρογράφοι και πολιτικοί δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα. Δεν γνωρίζουν ούτε στο ελάχιστον τους Κύπριους. Δεν είναι μόνο άνθρωποι σκληρά και έντιμα εργαζόμενοι. Είναι φρέσκια στη μνήμη τους η καταστροφή του 1974. Έχασαν δικούς τους ανθρώπους, έχασαν τα πάντα, αλλά δεν γονάτισαν. Εργάστηκαν και προσπάθησαν με νύχια και με δόντια να ξανακτίσουν τις ζωές τους. Και τα κατάφεραν ενωμένοι και αδελφωμένοι, έχοντας απέναντι τους, στον κατεχόμενο Βορρά, χιλιάδες πάνοπλους στρατιώτες του Αττίλα.

Η νέα καταστροφή είναι όμοια με την τραγωδία του 1974, χωρίς να πέσει ούτε μία σφαίρα. Είναι πολλοί οι άνθρωποι που καταστράφηκαν τότε, που εργάστηκαν και επανήλθαν και τα ξανάχασαν όλα από τον οικονομικό «Αττίλα» -που σχημάτισαν διεφθαρμένοι τραπεζίτες και πολιτικοί.

Τι θα έκαναν, άραγε, τα αθηναϊκά παλλικάρια της φακής, που ειρωνεύονται ένα υπερήφανο λαό, εάν ένα πρωί έδινε εντολή η κ. Μέρκελ για «κούρεμα» και των δικών τους καταθέσεων…

Αλλά τί ρωτώ; Θα έδιναν και το παντελόνι και το …περιεχόμενό του.

Η κυπριακή οικονομική τραγωδία είναι κλασσική περίπτωση διαφθοράς τραπεζιτών και πολιτικών. Η συνεργασία τους για το πλιάτσικο ήταν απόλυτη και δεν είναι τυχαίο ότι η Λαϊκή και η Κύπρου χάριζαν δάνεια που είχαν λάβει κόμματα, πολιτικοί και συνδικαλιστικές οργανώσεις.

Κοντά σ’ αυτά τα απαράδεκτα, οι τραπεζίτες φρόντιζαν να δανείζουν και φίλους τους με εξωφρενικά ποσά, τα οποία δεν αποπληρώθηκαν ποτέ και απλά εξαφανίστηκαν και από τους υπολογιστές των τραπεζών. Στο νησί ακούγονται τρομακτικές κατηγορίες για τους τραπεζίτες, τους υπουργούς, τους πολιτικούς και τους συγγενείς τους. Λένε ότι μέχρι και τους γάμους τους χρησιμοποιούσαν για να ξεπλένουν βρώμικο χρήμα.

Ο λαός ήταν, τελικά, το μεγάλο θύμα των διεφθαρμένων πολιτικών και τραπεζιτών. Δεν έχουν ευθύνη οι πολίτες που σέβονται τους νόμους και τις υποχρεώσεις τους έναντι του κράτους. Το μόνο τους λάθος είναι ότι τους ψήφισαν. Το μείγμα του πολιτικού και του τραπεζικού συστήματος είναι κόλαση. Οσους δεν τους υπάκουσαν και αντιστάθηκαν, τους έλιωσαν. Και η κατάληξη είναι αυτό που βιώνει σήμερα ο κυπριακός λαός…

Πληρώνει για τα δισεκατομμύρια που εξαφανίστηκαν με ευθύνη των τραπεζιτών και με την κάλυψη των πολιτικών.

Προσωπικά πιστεύω ότι η έρευνα που ανέλαβαν οι τρεις «ντι Πιέτρο» της Κύπρου θα οδηγήσει στη φυλακή τους ενόχους.

Οι τρεις δικαστές είναι γνωστοί για την ακεραιότητά τους και για την απόλυτη τήρηση των νόμων. Γνωρίζοντας από τα παιδικά μου χρόνια το δικαστή Γιώργο Πική, πρώην πρόεδρο του Ανωτάτου Δικαστηρίου και πρώην μέλος του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου της Χάγης, μπορώ να διαβεβαιώσω ότι δεν θα αποδεχόταν το διορισμό του για να συγκαλύψει τους ενόχους.

Όπου και αν βρίσκονται, στην Κύπρο, στην Ελλάδα, το Μαϊάμι ή στην Αυστραλία, πρέπει πια να φοβούνται…

27 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Δεν βλέπω να μακροημερεύετε στην aixmi.gr. κ. Ιγνατίου.
  Το site βρίθει από τέτοια «παλικάρια» που από το πολύ σκύψιμο, μάλλον με γέρους μοιάζουν,
  πάσχοντες από λουμπάγκο. Το κόμμα των Δουλοφρόνων Γραικύλων Μερκελιστών, βρίσκεται σε
  πλήρη δράση.Τα δε μίσθαρνα φερέφωνα τους προσομοιάζουν με τους τηλεβόες των κατακτητών.

 2. Καλά τα λες σε γενικές γραμμές Κ. Μιχάλη..
  Αλλά δεν γίνεται απο την μια ν’ αναγνωρίζεις τα λάθη των πολιτικών και απο την άλλη να βγ’αζεις λάδι τον Κ . Αναστασιάδη. Ολοι έχουν μια ιστορία πίσω τους και αν δεν κάνω λάθος ο συγκεκριμένος ήταν πολύ φιλοΑμερικάνος στο σχέδιο Ανάν…

 3. ἡ Κύπρος καλεῖται γιὰ ἄλλη μιὰν φορὰ νὰ ξεπλύνη μὲ τὸ αἷμα της τὴν ντροπὴ τῆς Ἑλλάδας. ὅσοι δὲν τὸ καταλαβαίνουν αὐτὸ ἢ, ἀκόμη χειρότερα, ἐπιχαίρουν, εἶναι συμμέτοχοι αὐτῆς τῆς ντροπῆς. στὸ ταμεῖο τῆς ἱστορίας θὰ δοῦμε ὅλοι τί ἔχουμε στὶς τσέπες μας.

 4. Κύριε Ιγνατίου Σας συγχαίρω για το θάρρος σας να τους βάλετε όλους στη θέση τους. Η συμπεριφορά μερικών δημοσιογράφων κ.α. δυστυχως δειχνει μια χαιρεκακία ανευ προηγουμένου. Η συμπεριφορά τους μας πληγώνει πολύ περισσότερο κι από τα μνημόνια των Βορείων φίλων μας.

 5. Κύριε Ιγνατίου όσονα αφορά τους κριτές εκ του μακρόθεν συμφωνώ απόλυτα μαζί σας.Λίγοι Ελλαδίτες γνωρίζουν τις ιδιομορφίες και την διαφορετικότητα των Κυπρίων Ελλήνων. Απλά θα ήθελα να μου σχολιάσετε αυτό που γράψατε στο αμέσως προηγούμενο άρθρο σας..:»Η Κύπρος μπορεί και ΠΡΕΠΕΙ να αποφύγει την εμπλοκή του ΔΝΤ –άλλωστε η προσφορά του θα φτάσει μόνο στα 1,5 δις. ευρώ, ποσό που ο κ. Αναστασιάδης, λόγω της στενής σχέσης του δικηγορικού του γραφείου με τη Μόσχα, θα μπορούσε εύκολα να το εξασφαλίσει…»(11-3-2013)..Θεωρώ ούτε το ένα ούτε το άλλο ήταν ρεαλιστική προσσέγγιση..

 6. Μηπως αυτη η ιστορια με τα δανεια των πολιτικων κτλ εχει υπερτιμηθει;
  Ειναι 5-15 δισ αυτα τα δανεια;

 7. Ποιους αποκαλεί «αθηναϊκά παλληκάρια της φακής» και «ανθρωπάκια του αθηναϊκού δημοσιογραφικού και πολιτικού κατεστημένου» ο Μιχάλης Ιγνατίου;

  Ίσως για λόγους ευθιξίας ή ακόμη και για λόγους σχετικούς με τις κυρώσεις που προβλέπονται σ’ αυτές τις περιπτώσεις από το δημοσιογραφικό τους όργανο, να είναι αναγκασμένος να μην αναφέρεται απ’ ευθείας σε πρόσωπα.

  Εγώ, που δεν είμαι δημοσιογράφος και δεν έχω κι ούτε πρόκειται να αποκτήσω «ευθιξία», ως προς τα πρόσωπα αυτά, τον κάθε (και τηλε)κατευθυνόμενο δήθεν έγκυρο δημοσιογράφο και ειδησιογράφο, σχολιαστή και αρθρογράφο, θα μπορούσα λ.χ. να απαριθμήσω τίτλους δημοσιογραφικών πονημάτων, άρθρα και τους συντάκτες τους, που κόπιασαν για να εμφανίσουν, το παραμύθι που κατασκευάστηκε σε κάποιο «war room», δήθεν ως πραγματικότητα, αλλά….

  Σκέφτηκα πως, καλύτερη απάντηση στα «αθηναϊκά παλληκάρια της φακής» και τα «ανθρωπάκια του αθηναϊκού δημοσιογραφικού και πολιτικού κατεστημένου» είναι τα σχόλια που ακολουθούν από τους αναγνώστες των άρθρων, άλλοτε επικριτικά και άλλοτε επαινετικά, κάπου εκεί, ο λογικός, μπορεί να αντιληφθεί την πραγματική εικόνα του άρθρου.

 8. Δεν ξερω αν θα το διαβασει ο γραφων το αρθρο, αλλα εγω θα πω την αποψη μου. Λοιπον ωμα και καθαρα, το αρθρο αυτο ειναι οτι πιο ανιστορητο εχω διαβασει τις τελευταιες μερες για το δραμα της Κυπρου. Μπορω να καταλαβω την αποψη (αν και διαφωνω καθετα) ναβγει η Κυπρος απο την ΕΕ και το ευρω αφου καταστρεφει το νησι (εκπορευεται κυριως απο τα αριστερα κομματα της Ελλαδας και της Κυπρου), αλλα αδυνατω να καταλαβω την κριτικη του γραφοντα οτι και η πρωτη αποφαση να ειχε γινει αποδεκτη, παλι θα καταστρεφονταν και οι ΔΥΟ τραπεζες….. λαι αρα ολοι οσοι δεν συμφωνουσαν με το «περηφανο οχι», ειναι περιπου μειοδοτες, προδοτες, ψευτες και λοιπα δραματικα. Ποτε θα μαθουμε οι Ελληνες να μιλαμε ψυχραιμα και να δεχομαστε οτι η διαφορετικη αποψη δεν ειναι απαραιτητα προδοτικη ?? Φασκετε και αντιφασκετε κυριε, διοτι αν ηταν προδιαγεγραμενο το κλεισιμο των τραπεζων, τοτε τι ακριβως διαπραγματευθηκατε εδω και μηνες ή και χρονια ? Γιατι ειπατε οχι ? ετσι και αλλιως θα κλεινανε…. Και γιατι πηγατε σε νεα δραματικη διαπραγματευση ? αφου ετσι και αλλιως θα εκλειναν. Επομενως ή δεν ξερετε τι λετε, ή λετε εσεις ψεμματα για τους δικους σας σκοπους. Προτιμω την εκδοχη οτι δεν ξερετε τι λετε ή ειστε συγχισμενος. Για οποιον εχει λιγα δραμια μυαλο, θα εκλεινε την αρχικη συμφωνια, θα εξαγοραζε οσο χρονο μπορουσε με αυτη την αποφαση, και αν πραγματι η Λαϊκη ηταν πεθαμενη, θα το εκανε με μεθοδικο τροπο, ετσι ωστε να ελαχιστοποιουσε τα προβληματα. Οι 10 μερες που μεσολαβησαν, επιβαρυνε κατα τους μετριοτερους υπολογισμους την λυση κατα 1 δις…… Και ερχεστε εσεις εδω να μας λετε ανοησιες για κακους δημοσιαγραφους και κακους Ελληνες ? Οποιος σας λεει την αληθεια ειναι κακος Ελληνας ? Αντι να επιτιθεστε σε αυτους που λαικιζουν ανευθυνα και μπερδευουν τους πολιτες (Συριζα, ΑΚΕΛ , ΑνΕλ κλπ) κατηγορειτε ολους οσους προσπαθησαν να βοηθησουν, με ανοησιες του τυπου οτι θα δειναμε και το περιεχομενο του παντελονιου μας….. Ακομα και το δημοψιφισμα του 2004 χρησιμοποιησατε, οταν και παλι ο Κυπριακος λαος πηρε μια αλθος αποφαση, επηρεασμενος απο εναν Προεδρο που δεν κρατησε τον λογο του εναντι της Ελλαδας, της ΕΕ, και του ΟΗΕ. Αν δεν του αρεσε το σχεδιο, γιατι το αποδεχτηκε, και γιατι χρησιμοποιησε την λυση για να μπει στην ΕΕ ??? Σας ενοχλει να σας λενε την αληθεια ? Διχοτομησατε την πατριδα με τα ιδια σας τα χερια, μην μας το παιζετε και ηρωες τωρα !!!! Ελεος !!! Βαριεμαι να σας γραψω και αλλα, γιατι απλα δεν εχει νοημα. Ο ανθρωπος που εκανε μια βλακεια (ολοι κανουμε λαθη), και εξακολουθει να λεει οτι αυτος σωστα επραξε αλλα οι αλλοι και μπλα μπλα μπλα, ειναι απλα ανοητος (σαν ενας ΓΑΠ ας πουμε, που ακομα επιμενει να εκανε δηψοφισμα….. δεν καταλαβε τιποτα). Καλο σας βραδυ

 9. Κε Ιγνατίου,

  Οι σφουγγοκωλάριοι, στους οποίους αναφέρεσθε, δεν ομιλούν, ασφαλώς, εξ ονόματός εμού, ενός Ελλαδίτη δικηγόρου, 47 ετών: Έχω σχέσεις φιλίας και συνεργασίας με Κυπρίους και την Κύπρο τη θεωρώ «σπίτι μου», εξίσου όπως και τη Μεσσηνία (απ’ όπου κατάγομαι). Ανήκω στην (συντριπτική, πιστεύω) πλειονότητα των Ελλαδιτών, που είναι υπερήφανοι για τους Κυπρίους αδελφούς και το θάρρος που επιδεικνύουν σ’ αυτές τις τόσο δύσκολες ώρες.
  Είμαι μαζί σας και μαζί μ’ εμένα είναι και πάρα πολλοί άλλοι που καταλαβαίνουν τι σημαίνει «Κύπρος» και «Κυπριακός Ελληνισμός», γνωρίζουν στοιχειωδώς ιστορία και «δεν έχουν πουλήσει την ψυχή τους στον διάβολο».

  Με εκτίμηση
  Α. ΡΑΛΛΗΣ

 10. Συγχαρητήρια κ. Ιγνατίου.
  Ας ελπίσουμε ότι θα αποκαλυφθεί όλη η αλήθεια.
  και ναι, δυστυχώς υπάρχουν πολλοί ηλίθιοι Ελλαδίτες (και εγώ Ελλαδίτης είμαι), που έχουν τέτοιες αντιλήψεις, εδώ και 100 χρόνια, τουλάχιστον
  έχουμε πολλούς γελοίου μεταξύ μας

 11. Για την φράση σου κ. Μιχάλη, εγώ χρησιμοποιώ μιαν άλλη παρόμοια. δηλαδή τζάμπα μάγκες υπάρχουνε πάντα και μάλιστα μεταξύ των δημοσιογράφων που όλα τα σφάζουν & και όλα τα μαχαιρώνουν.
  Δυστυχώς τον Κυπριακό λαό , αλλά και τον Ελληνικό τον πούλησαν οι ηγέτες και οι πολιτικοί αρκετές φορές στην πρόσφατη ιστορία του. Θα χαρώ να δω κρεμάλες , Ναι κραμάλες !!!!!
  Ενας Ελληνας της παλιάς Ελλάδας./ Με εκτίμηση.

 12. Κε Ιγνατίου, ο κομπλεξισμός με τη διαφοροποίηση Ελλαδίτων και Κυπρίων πρέπει να σταματήσει?
  Δεν νομίζω να υπάρχει Έλληνας που να κατηγοριοποιεί τους Κύπριους ως τεμπέληδες.

  Επίσης αδυνατώ να πιστέψω πως στη Ελλάδα αντιλαμβανόμαστε τους Κύπριους ως διαφορετικό έθνος ή διαφορετικό λαό.

 13. Κάπου διάβασα. Η πούστικη χαιρεκακία του σκυμένων, προσκυνημένων, στην ελλάδα για τη νίκη των Μέρκελ, Σόιμπλε, ΔΝΤ πάνω στη Κύπρο σε διαλύει. Το σταυρωμένο «όχι» όμως της Κύπρου, θα μείνει να τους καταδιώκει.

 14. τελικά όμως, και οι Κύπριοι κατέβασαν τα παντελόνια, έστω και σε δεύτερο χρόνο.
  Και ρωτάω εσάς που μιλάτε εδώ και χρόνια για προδότες πολιτικούς και για άλλες δυνατότητες δανεισμού εκτός Μνημονίου:
  Γιατί οι Κύπριοι δεν επέλεξαν άλλο δρόμο;

 15. και η μερκελ που κολλαει σε ολα αυτα? εδω η μερκελ δεν δινει καλυψη στις γερμανικες τραπεζες (βλεπε κοντρα με ντοϊτσε μπανκ), γιατι μας παραξενευει η σταση της για τις κυπριακες τραπεζες? επισης αν προσεξτε ολοι οι φορολογικοι παραδεισοι ανα τον κοσμο εξαφανιζονται (με πρωτα και καλυτερα τα κεϋμαν που αλλαξαν το νομικο τους καθεστως). μεσα στα επομενα χρονια θα αλλαξουν πολλα που ως τωρα τα θεωρουσαμε δεδομενα.
  θα ελεγα στους κυπριους ας προσεχαν, αν δεν την πληρωναν και αθωοι ολη αυτη την κατασταση. ομως ακομη κι αν κατασχεθει ολη η περιουσια των υπευθυνων για την κυπρο δεν φθανει για να ξεπληρωσει τα χρεη. απο το ξεπλυμα και τα υψηλα επιτοκια επωφεληθηκαν αρκετοι «νομιμα». το μετρο στη κυπρο ειναι ορθοτατο γιατι το βαρος επεσε σε αυτους που εχουν τα περισσοτερα. κι αν προσεξατε ολοι μιλουν οχι για το κουρεμα των καταθεσεων καθαυτο, αλλα για την αναμενομενη φυγη κεφαλαιων λογω κουρεματος.
  παντως η ισλανδια που κουρεψε ολες τις ξενες καταθεσεις σε ισλανδικες τραπεζες και κατεσχεσε περιουσιες δις. απο τραπεζικα στελεχη και πολιτικους, παλι εκανε τρομερες περικοπες για να ερθει στα ισα της. ας μην γκρινιαζουν και πολλοι οι κυπριοι γιατι αυτο που ζουσαν την τελευταια δεκαετια ηταν τελειως επιπλαστο που ειχε ημερομηνια ληξης.

 16. Συγχαρητήρια κ. Ιγνατίου. Κάποιοι «μεγαλοδημοσιογράφοι» των Αθηνών έχουν ξεφύγει πλήρως πια. Ούτε καν τα ελάχιστα προσχήματα δεν κρατούν. Δυστυχώς γι’ αυτούς αλλά και τους πολίτες που υποτίθεται ότι ενημερώνουν, δεν έχουν πάρει χαμπάρι ακόμη τι εστί Κύπριος. Δεν έχουν αντιληφθεί ότι σ’ αυτή τη θέση το νησί και με τόσους εχθρούς γύρω του, επιβίωσε επί χιλιετίες χάρις στην διατήρηση της γλώσσας και της θρησκείας του, αλλά προπαντός στο γεγονός ότι ο λαός του ανάπτυξε ισχυρές δυνάμεις αντίστασης. Λόγω των ημερών όμως της επετείου έναρξης του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα της ΕΟΚΑ την 1η Απριλίου 1955, να τους θυμίσω:
  1. Απάντηση του ήρωα Κυριάκου Μάτση στον στρατάρχη Χάρτιγκ, που του πρόσφερε αμύθητο χρηματικό ποσό τότε για να προδώσει τους συναγωνιστές του: «Εξοχότατε, ού περί χρημάτων τον αγώνα ποιούμεθα, αλλά περί αρετής. Λυπούμαι, διότι με έχετε προσβάλει με την πρότασή σας».
  2. Σύνθημα στο τοίχο: «την Ελλάδαν θέλωμεν κι ας τρωγωμεν πέτρες»
  Αλλά και παλαιότερα: το δημοσίευμα της Εφημερίδας Έθνος στις 20 Απριλίου 1901, η οποία δημοσιεύει την απάντηση των Κυπρίων βουλευτών στον Άγγλον Υπουργόν Αποικιών και γράφει : «Τον Κυπριακόν λαόν ούτε τα πλούτη της προστάτριας θαμβούσιν, ούτε η πενία της Ελλάδος τον φοβίζει. Ο μόνος αυτού πόθος, το μόνον αυτού όνειρον είναι η μετά της Ελλάδος Ένωσις ».
  Πώς να λυγίσει ένας τέτοιος ένας λαός όταν διαθέτει τέτοια παλικάρια κι όταν ένας τόσο μικρός τόπος έχει καταφέρει να δημιουργήσει ένα αντάρτικο με 25.000 αντάρτες και αντάρτισσες. Πώς να λυγίσει ένας λαός που συμμετέχει απόλυτα στο μποϋκοτάζ που κήρυξε η ΕΟΚΑ για τα Αγγλικά προϊόντα και γενικότερα στην παθητική αντίσταση, ακόμα και οι νύφες φορούσαν νυφικά από αλατζιά υφαντά, καταφέρνοντας έτσι ένα σοβαρό οικονομικό πλήγμα στην Αγγλία.

 17. Κύριε Ιγνατίου πολύ καλό το άρθρο σας. Διαφωνώ μόνο με την φράση σας ότι οι τζάμπα μάγκες θα δώσουν το παντελόνι και το περιεχόμενο τους. Λάθος , το έχουν ήδη δώσει και το περιεχόμενο. Αν τους ζητηθεί όμως να δώσουν και κανα παιδί είναι έτοιμοι και γι αυτό. Αρκεί να βγεί το πρόγραμμα και τι στον κόσμο. Ελλαδίτες είμαστε αλλά είμαστε μικροί Έλληνες. Τα αδέλφια μας είναι μεγάλοι Έλληνες. Καλό σκύψιμο λοιπόν στις δημοσιογραφάρες και τους υπέροχους αναλυτές των Αθηνών. Μερικοί παρεπιδημούν και σ’ αυτή την ιστοσελίδα, και καλά κάνουν για να μας υπενθυμίζουν τον κακό μας εαυτό.

 18. ΣΑΣ ΕΚΤΙΜΩ όλους αλλά νομίζω ξαναβρισκόμαστε στην εποχ΄του Αριστοφάνη.. Ρίχτε ένα βλέφαρο κι εδω ίσως βοηθηθούμε ΟΛΟΙ. «Α»
  «Ki έτσι πέρασαν τα χρόνια και καταστράφηκε η Ελλάδα, δίχως καλά καλά να το καταλάβουμε»… Αριστοφάνης (αρχαίος κωμωδιογράφος)
  Dr Γιάννης Βασιλακάκος: Ένα εθνοψυχογράφημα αυτογνωσίας.

  http://efhmeris.blogspot.com.au/2011/04/blog-post_8986.html

 19. ΜΙΧΑΛΗ ΕΙΣΑΙ ΕΝΑΣ ΕΓΚΡΙΤΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΠΟΥ ΧΑΙΡΕΙΣ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΚΤΙΜΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΚΟΙΝΟ.ΕΙΣΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΙΓΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΑΣΑΣ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΣΟΥ,ΤΑ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΟΥ ΑΠΟ ΑΜΕΡΙΚΗ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΕΓΚΥΡΑ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ.ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΜΑΣ ΠΡΟΣΓΕΙΩΣΕΣ ΑΝΩΜΑΛΑ ΜΕ ΤΑ ΕΓΚΥΡΑ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΟΥ,ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ «ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ»ΕΔΩ ΚΑΙ ΣΤΗ ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΡΑΠΛΑΝΟΥΣΑΝ ή ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΑΝ ΝΑ ΧΩΣΟΥΝ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ..

  ΜΑΚΑΡΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ 3 ΚΑΤΑΞΙΩΜΕΝΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ (ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΛΕΡΩΣΟΥΝ ΤΩΡΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΦΗΜΗ ΠΟΥ ΕΚΤΙΣΑΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ) ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΛΟΣ ΑΠΑΤΕΩΝΩΝ (ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ).. ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΠΟΥΛΗΣΑΝ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΣΑΝ ΑΛΛΟΣ ΑΤΤΙΛΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗ ΨΥΧΗ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΧΡΗΜΑ ( ΟΠΩΣ ΛΕΜΕ ΚΑΤΑ ΚΥΡΙΟΛΕΞΙΑ… ΕΝ ΨΥΧΗ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΙ ΠΟΥΤ….)

  ΕΠΙΣΗΣ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΕ ΣΥΓΧΑΡΩ ΓΙΑ ΤΗ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΤΗ ΠΕΡΙΦΑΝΙΑ ΠΟΥ ΤΡΕΦΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΚΥΠΡΟ ΜΑΣ…. ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΕΣΥ ΕΝΑ ΑΓΓΕΡΩΧΟ ΠΑΛΗΚΑΡΙ ΠΟΥ ΠΑΛΕΥΕΙΣ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΤΟΠΟ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΤΟΠΟ ΠΟΥ ΣΕ ΓΕΝΝΗΣΕ… ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΜΙΧΑΛΗ

  ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ

  ΕΝΑΣ ΠΡΟΣΦΥΓΑΣ,ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΚΕΡΥΝΕΙΑ ΜΑΣ..

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here