Κοντονής: Mας επιτίθενται για μία πράξη που δεν είναι πολιτική

0
44

Για την άδεια που χορηγήθηκε στον Δημήτρη Κουφοντίνα και τις αντιδράσεις που προκάλεσε μίλησε στον ΑΝΤ1 ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής.

Χαρακτήρισε υποκριτική τη στάση της ΝΔ και τόνισε πως η συγκεκριμένη άδεια δεν χορηγήθηκε από την κυβέρνηση αλλά από την αρμόδια επιτροπή, της οποίας προΐσταται Αντεισαγγελέας Εφετών, σύμφωνα με όσα προβλέπει ο νόμος. Δεν συνιστά αμνηστία για τα ειδεχθή εγκλήματα που διέπραξε, όπως είπε στον ΑΝΤ1, συμπληρώνοντας πως η καταδίκη των πράξεων του τόσο από τη Δικαιοσύνη όσο και από την κοινωνία είναι δεδομένη.

«Επιτίθενται στην κυβέρνηση για μία πράξη η οποία δεν είναι πολιτική», δήλωσε ο, επισημαίνοντας πως είναι «χειροβομβίδα» στους θεσμούς να λένε ότι η κυβέρνηση τοποθέτησε εισαγγελέα.

Όσον αφορά στην κατάργηση των φυλακών υψίστης ασφαλείας, που στερούσαν από τους κρατούμενους σε αυτές ανάλογων ευεργετημάτων, ο κ. Κοντονής υποστήριξε πως οι φυλακές “Τύπου Γ” όχι μόνο δεν έλυσαν προβλήματα, αλλά τα αύξησαν. «Είναι τουλάχιστον τυχοδιωκτικό να λένε ότι καταργήθηκαν για να παίρνουν κάποιοι άδεια, καταντάει γελοίο», είπε χαρακτηριστικά.

Οι νόμοι για την αποσυμφόρηση των φυλακών δεν ήταν “εφεύρεση” του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ο Υπουργός Δικαιοσύνης, συμπληρώνοντας εμφατικά πως η κυβέρνηση παρέλαβε «κολαστήρια» και όχι σωφρονιστικά καταστήματα.
Ο υπουργός Δικαιοσύνης υπενθύμισε επίσης ότι ο νόμος για τις άδειες κρατουμένων ισχύει από το 1989, έχει τροποποιηθεί αρκετές φορές, με τελευταία το 2009 όταν υιοθετήθηκε ένα αυστηροποιημένο πλαίσιο από τον Νίκο Δένδια. «Το αυστηροποιημένο πλαίσιο που βρήκαμε, δεν το αγγίξαμε», τόνισε.

Υπενθύμισε ότι επί των ημερών της διακυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, είχε δοθεί άδεια σε άλλο μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης «17Ν», το οποίο μάλιστα δεν είχε επιστρέψει.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here