Κοντονής: Προσπαθούν να τρομοκρατήσουν τη Δικαιοσύνη

0
74

Φαιδρές χαρακτηρίζει τις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης περί σκευωρίας στην υπόθεση Novartis ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής και επιπλέον, σε συνέντευξή του στη Realnews, κάνει λόγο για προσπάθεια τρομοκράτησης και επηρεασμού της δικαιοσύνης.

Σχετικά με τις αναφορές της αντιπολίτευσης που ζητεί να «βγουν οι κουκούλες» από τους προστατευόμενους μάρτυρες, τις χαρακτηρίζει «νομικά απαράδεκτες και ηθικά ανέντιμες», ενώ υπογραμμίζει πως «για να χαρακτηριστεί ένας μάρτυρας προστατευόμενος πρέπει να το προβλέπει ο νόμος και να υπάρχει απόφαση του αρμόδιου εισαγγελέα. Τέτοιοι χαρακτηρισμοί εκφέρονται από την αντιπολίτευση με στόχο τον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης και τη συκοφάντηση της εισαγγελικής έρευνας«.

Αποκρούοντας τις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης περί «σκευωρίας» για την υπόθεση Novartis, ο κ. Κοντονής αναφέρει ότι αυτό γίνεται με «τρόπο επιπόλαιο και μάλλον ως ένδειξη πανικού», για να σημειώσει ότι «η εισαγγελική έρευνα, η οποία διατάχτηκε και η οποία συνεχίζεται, αποτελεί την εγγύηση της ορθής εφαρμογής των νόμων και της προστασίας των εμπλεκομένων. Εξαιτίας του λόγου αυτού, είναι τουλάχιστον φαιδρό να κατηγορείται η κυβέρνηση για όσα οι εισαγγελικές Αρχές έχουν διερευνήσει και έχουν αποκαλύψει». Και πρόσθεσε ότι το μόνο που δηλώνουν με τη συμπεριφορά τους όσοι το κάνουν, είναι ότι τελικά προσπαθούν να τρομοκρατήσουν και να επηρεάσουν τη Δικαιοσύνη.

Για τον Αντώνη Σαμαρά σχολιάζει ότι η προσπάθεια του να εμπλέξει, μέσω μηνυτήριας αναφοράς, τον πρωθυπουργό και τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, «μου δίνει την εντύπωση κινήσεων πανικού και συκοφάντησης της εισαγγελικής έρευνας. Το χειρότερο για τον κ. Σαμαρά είναι ότι, ενώ βάλλει στην ουσία κατά της Δικαιοσύνης προσπαθώντας να την εμφανίσει ως χειραγωγούμενη, επικαλείται στοιχεία της δικογραφίας τα οποία ο ίδιος θεωρεί ενισχυτικά της άποψής του περί μη εμπλοκής του».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here