Κόντρα Καμμένου-Μπακογιάννη για τα F16 – Καμία σκιά στη συμφωνία με τη Σ. Αραβία

0
50

Δεν υπάρχει καμία σκιά με την πώληση των βλημάτων στη Σαουδική Αραβία επέμεινε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ. Επίσης, τόνισε ότι υπάρχουν τρεις επίσημες εξουσιοδοτήσεις του σαουδαραβικού κράτους σύμφωνα με τις οποίες ο κ. Βασίλης Παπαδόπουλος είναι εκπρόσωπός τους για τη συγκεκριμένη αγορά.

Επικαλέστηκε και σχετικό έγγραφο του σαουδαραβικού υπουργείου Άμυνας που εστάλη μέσω της ελληνικής πρεσβείας που χαρακτηρίζει τον κ. Παπαδόπουλο εκπρόσωπό του στη διακρατική συμφωνία για την πώληση των βλημάτων. Όπως είπε, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, το έγγραφο με την υπογραφή του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας της Σαουδικής Αραβίας έχει αναρτηθεί στο σάιτ του ΥΕΘΑ.

Είπε ακόμη ότι το υπουργείο Άμυνας εκπροσωπεί στη Σαουδική Αραβία ο στρατιωτικός μας ακόλουθος, και όχι ο πρόξενος, για τον οποίο ο υπουργός άφησε αιχμές.

Σύμφωνα με τον κ. Καμμένο, είναι ψευδές το σημερινό πρωτοσέλιδο των «ΝΕΩΝ» σύμφωνα με το όποιο το υπουργείο Άμυνας αγνόησε τηλεγράφημα της ελληνικής πρεσβείας στο Ριάντ που ξεκαθάριζε ότι ο Παπαδόπουλος δεν εκπροσωπεί τη Σαουδική Αραβία.

Ο κ. Καμμένος επιτέθηκε και στην Ντόρα Μπακογιάννη για την αρνητική στάση της στην υπόθεση της αναβάθμισης των F-16.

Η κυρία Μπακογιάννη έδωσε την απάντησή της στον υπουργό παρεμβαίνοντας στον ΣΚΑΪ και λέγοντας χαρακτηριστικά «κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της Δανιμαρκίας. Δεν θα δώσω διέξοδο στο αδιέξοδο του κ. Καμμένου, στην απίστευτης βλακείας δήλωση ότι θα καλέσει τον Αμερικανό πρέσβη στη Βουλή να με κάνει ντα ντά για τα F-16».
Επίσης, η κυρία Μπακογιάννη σημείωσε: «Θα πρέπει να δικαιολογηθεί στη Βουλή. Είναι απολογούμενος ο κ. Καμμένος, και θα προσέλθει στη Βουλή για να δώσει εξηγήσεις».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here