Κόντρα Κικίλια-Πολάκη για τον εγκαυματία πυροσβέστη της Εύβοιας

0
161

Σφοδρή αντιπαράθεση μεταξύ του Βασίλη Κικίλια και του Παύλου Πολάκη ξέσπασε όταν ο υπουργός Υγείας επισκέφθηκε τον τρυματία πυροσβέστη στο ΚΑΤ και αμέσως μετά δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα καλύψει όλα τα νοσήλεια. Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός σχολίασε επικριτικά, τονίζοντας ότι το ΚΑΤ είναι δημόσιο νοσοκομείο και όλα τα νοσήλεια είναι δωρεάν.

Ο νυν υπουργός επανήλθε επισημαίνοντας ότι η πλήρης αποκατάσταση και αποθεραπεία του πυροσβέστη απαιτούν δαπάνες που δεν καλύπτει το ΕΣΥ και ο ΕΟΠΥΥ. Τόνισε δε ότι όλα θα καλυφθούν από την κυβέρνηση και επετέθη στον πρώην υπουργό, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν έκανε το ίδιο με τους εγκαυματίες πέρυσι στο Μάτι.

Η πρώτη δήλωση Κικίλια:

«Σε συνεννόηση με τον πρωθυπουργό, το λιγότερο που έχουμε να κάνουμε ως υπουργείο Υγείας είναι να καλύψουμε ό,τι χρειαστεί από τα έξοδα της νοσηλείας, της αποθεραπείας και, τέλος, της αποκατάστασης του εγκαυματία εθελοντή πυροσβέστη».


Η απάντηση Πολάκη:

«Βασίλη Κικίλια, υπουργέ Υγείας:
1) το ΚΑΤ είναι δημόσιο νοσοκομείο ΔΕΝ πληρώνουν νοσηλεία οι ασφαλισμένοι ασθενείς
2) Αν ο εθελοντής δασοπυροσβέστης είναι ανασφάλιστος , ΠΑΛΙ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ,καθώς αν δεν το ξέρεις,σου λέω πως από το ΦΛΕΒΑΡΗ του 2016 ισχύει ο νόμος για ΔΩΡΕΑΝ ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΩΝ που ψήφισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ !!!!(εκτός αν αυτή η δήλωση είναι πρόβα για κατάργηση του νόμου… )
3) ο νέος κανονισμός παροχών του ΕΟΠΥΥ που φτιάξαμε καλύπτει με πολύ καλύτερους και πραγματικούς όρους και την αποθεραπεία και αποκατάσταση
ΥΓ πέστα και στον πρωθυπουργό που συνεννοηθήκατε πριν κάνεις τη δήλωση»

Η νέα ανάρτηση Κικίλια:

«Κύριε Πολάκη, γνωρίζω ακριβώς την κατάσταση της υγείας του εθελοντή δασοπυροσβέστη. Η πλήρης αποκατάσταση και αποθεραπεία του απαιτούν δαπάνες που δεν καλύπτει το ΕΣΥ και ο ΕΟΠΥΥ. Θα καλύψουμε Ο,ΤΙ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ… όπως καλύψαμε πλήρως και τους εγκαυματίες από την τραγική φωτιά στο Μάτι, που ΑΦΗΣΕΣ ΑΚΑΛΥΠΤΟΥΣ 1 χρόνο τώρα. Τέλος με τα ψέματά σας και τη μικροπολιτική».

Νέα απάντηση Πολάκη:

«Βασίλη Κικίλια, υπουργέ υγείας:

1) κατάλαβες τη πατάτα με τη νοσηλεία και πας να το μπαλώσεις. Δεκτόν αυτό και δεν το συνεχίζω …

2) Μικροπολιτική και ΤΥΜΒΩΡΥΧΙΑ με το Μάτι κάνατε ΕΣΕΙΣ, κάτι που εμείς δεν κάνουμε σήμερα με την τρομερή καταστροφή στην Εύβοια …

3) ΚΑΝΕΙΣ ΕΓΚΑΥΜΑΤΙΑΣ ΔΕΝ ΕΜΕΙΝΕ ΑΚΑΛΥΠΤΟΣ ,είτε από κρεββάτι ΜΕΘ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΜΕΡΕΣ ,είτε από νοσηλεία και χειρουργική αποκατάσταση των εγκαυμάτων τις αμέσως επόμενες μέρες ,ούτε από τη χορήγηση των απαραίτητων ειδικών επιθεμάτων που συνταγογραφούνται και καλύπτονται από τον ΕΟΠΥΥ το επόμενο διάστημα!!!!!!!! ΕΛΕΟΣ ΜΕ ΤΙΣ ΨΕΥΤΙΕΣ ΣΑΣ !!!!

(Αν θεωρείς μη κάλυψη κατι λοσιόν και κρέμες που ΠΟΤΕ δεν δίνονταν γιατί ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΗΣ ΧΡΗΣΙΜΟΤΗΤΑΣ τότε τι να πω …. Όμως και αυτά αν υπήρχε συνταγογράφηση από γιατρό και αίτημα στο Ανώτατο Υγειονομικό Συμβούλιο και ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΙΝΑΜΕ!!!)

ΥΓ …και μια συμβουλή…. Η δημόσια υγεία και η η δωρεάν κάλυψη των αναγκών των συνανθρώπων μας είναι πολύ σοβαρό πράγμα και θέμα ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ (που εμείς την είχαμε και την ΚΑΝΑΜΕ ΠΡΑΞΗ) και όχι θέμα «ψευτοεπικοινωνίας» από τα ΚΕΕΛΠΝΟΤΑΙΣΜΕΝΑ ΜΜΕ που πάλι σας πλεύρισαν για να πάρουν το κατι τις τους ….Γι αυτό μακρυά από δηθενιές… Η πραγματικότητα είναι ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΗ και εκεί ΘΑ ΜΕΤΡΗΘΟΥΜΕ……».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here