Κόντρα Παρασκευόπουλου- Κωνσταντοπούλου για το ΕΣΡ (ΒΙΝΤΕΟ)

0
32

 

Αντιπαράθεση προκάλεσε στη γενική συνέλευση της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο η υπερψήφιση της τροπολογίας για την αδειοδότηση των καναλιών από την κυβέρνηση και όχι το ΕΣΡ.

«Εάν το Σύνταγμά μας έχει μια πρόβλεψη για την αδειοδότηση η οποία προϋποθέτει ύπαρξη ραδιοτηλεοπτικού συμβουλίου και ραδιοτηλεοπτικό συμβούλιο δεν υπάρχει τότε η λύση που πρέπει να δώσει η δικαιοσύνη είναι η λύση της επιείκειας. Θα πρέπει ο εφαρμοστής να δράσει σαν να ήταν ο ίδιος νομοθέτης τη στιγμή που άλλη λύση από το γράμμα του νόμου δεν προκύπτει«, είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος.

Έντονα αντέδρασε η Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Είναι ψευδές και πραγματικά οχληρό, να ισχυρίζεστε ότι δεν υπάρχει Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, ενώ γνωρίζετε ότι η κυβέρνηση έπαυσε όλα τα μέλη, όλα τα εν ενεργεία μέλη του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης«, τόνισε.

Ο Βασίλης Λεβέντης, ανέφερε ότι το κόμμα του δεν προστατεύει κανέναν καναλάρχη, αλλά αντί να μπαίνουν κριτήρια για τη χορήγηση των τηλεοπτικών αδειών «ο χασάπης πρωθυπουργός λέει τόσες άδειες».

Ο Μάκης Βορίδης είπε ότι οι δικαστές του ΣτΕ που θα κρίνουν το θέμα θα το εξετάσουν σε βάθος. «Δεν χρειάζεται εμείς να υποδείξουμε την κατεύθυνση. Όσον αφορά τη λήξη της θητείας των μελών, έγινε με νομοθετική παρέμβαση, η επιλογή ήταν πολιτική και αντισυνταγματική. Τα τέσσερα εναπομείναντα μέλη μπορούσαν να κρίνουν. Αλλά μην έρχεται εδώ η κυβέρνηση και μας λέει «τι να κάνουμε δεν υπαρχει ΕΣΡ», όταν αυτή το τερμάτισε, είναι παραλογισμός«.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here