Πειραιάς: Κόπηκε στα δύο το Καλλιστώ του Πολεμικού Ναυτικού!

0
130

Τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το σοβαρό ατύχημα που έχει ως αποτέλεσμα να υποστεί μεγάλη ζημιά στην πρύμνη του το ναρκοθηρευτικό πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού Καλλιστώ, ερευνά το Λιμενικό Σώμα και το Πολεμικό Ναυτικό. Την ίδια ώρα κάνουν το γύρο του διαδικτύου τα πρώτα βίντεο από το σημείο, με τις εικόνες του κομμένου πλοίου του Πολεμικού Ναυτικού να σοκάρουν.

 

Στην επιχείρηση διάσωσης συμμετείχαν τέσσερα πλοία ακτοπλοΐας, τα οποία απομακρύνθηκαν εν συνεχεία από το Λιμενικό Σώμα που ανέλαβε την επιχείρηση. Από τα ρυμουλκά σκάφη καταβλήθηκε προσπάθεια για να ρυμουλκήσουν το Καλλιστώ και να μην βυθιστεί και παρότι το το εγχείρημα φάνταζε εξόχως δύσκολο, αφενός γιατί το πλοίο είχε πάρει μεγάλη κλίση, αφετέρου γιατί υπάρχει και εισροή υδάτων, κατάφεραν να το προσδέσουν.

Μιλώντας στο Open TV ο Θ. Σκορδάς, πρόεδρος της πανελλήνιας ένωσης ρυμουλκών ναυαγοσωστικών μετέφερε τα ευχάριστα μαντάτα ότι «σώθηκε το Καλλιστώ. Κατάφεραν να το προσδέσουν τα ρυμουλκά και το μεταφέρουν στον ναύσταθμο».

 

Η ταυτότητα του «Καλλιστώ»

To «Καλλιστώ» αποτελεί ένα από τα δώδεκα πλοία τύπου OSPREYπου διέθετε το Αμερικάνικο Ναυτικό και το δεύτερο σε σειρά που κατασκευάστηκε.

Καθελκύστηκε στις 11 Οκτωβρίου 1989 και ενεργοποιήθηκε στις 6 Αυγούστου 1994 από το Αμερικάνικο Ναυτικό με το όνομα USSHERON και πλευρικό αριθμό 52.

Στις 17 Ιανουαρίου 2007 ξεκίνησε η παραλαβή του πλοίου από το Πολεμικό Ναυτικό στην Ναυτική Βάση Ινγκλσάιντ του Τέξας και στις 16 Μαρτίου 2007 παρελήφθη από τον Πλωτάρχη Γ. Καραγεώργη ΠΝ λαμβάνοντας το όνομα Ν/ΘΗ ΚΑΛΛΙΣΤΩ με πλευρικό αριθμό Μ-64. Το πλοίο κατέπλευσε στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας στις 16 Ιανουαρίου 2008.

Η ανακοίνωση του ΓΕΝ

«Το Πολεμικό Ναυτικό έχει αναλάβει όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για την αντιμετώπιση του περιστατικού της πρόσκρουσης εμπορικού πλοίου με το ναρκοθηρευτικό “Καλλιστώ” του Πολεμικού Ναυτικού που σημειώθηκε περί τις 07:30 σήμερα το πρωί στον Σαρωνικό κόλπο».

Πηγή:Εθνος

 

 

Πηγή: Πρώτο Θέμα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here