Κορωνοιός: Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης και Απαγόρευση Κυκλοφορίας στη Γαλλία

0
57

Πάγωσε η Γαλλία στο άκουσμα της είδησης ότι η χώρα τίθεται ξανά σε κατάσταση έκτακτης υγειονομικής ανάγκης, λόγω του κορωνοιού. Λίγη ώρα αργότερα ο Εμμανουέλ Μακρόν, σε τηλεοπτική του συνέντευξη ανακοίνωσε απαγόρευση της κυκλοφορίας στο Παρίσι και σε 8 μεγαλουπόλεις της χώρας όπου παρατηρείται έξαρση της πανδημίας.

Η απαγόρευση της κυκλοφορίας αφορά το Παρίσι, τη Λιλ, τη Λυόν, την Τουλούζη και άλλες 4 μεγαλουπόλεις της χώρας. Θα ισχύει από τις 9 το βράδυ εως τις 6 το πρωί και τίθεται σε εφαρμογή από το Σάββατο 17 Οκτωβρίου τα μεσάνυχτα και αναμένεται να επηρεάσει τη ζωή 20 εκατομμύρια Γάλλων.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης του, ο γάλλος πρόεδρος τόνισε πως αρχικά η απαγόρευση της κυκλοφορίας θα είναι για 4 εβδομάδες, ωστόσο θα ζητηθεί απο το κοινοβούλιο παράταση δυο εβδομάδων ακόμη, εως την 1η Δεκεμβρίου.Ο Μακρόν κάλεσε τους πολίτες να «ξεχάσουν» τις βραδινές επισκέψεις σε εστιατόρια και φιλικά σπίτια. Η παραβίαση της απαγόρευσης κυκλοφορίας θα επιφέρει πρόστιμο ύψους 135 ευρώ.

Ωστόσο δεν θα υπάρξουν περιορισμοί στα δημόσια μέσα μεταφοράς, ούτε απαγόρευση ταξιδιών μεταξύ διαφορετικών περιοχών της Γαλλίας. Όπως είπε ο Μακρόν, το δεύτερο κύμα της πανδημίας είναι διαφορετικό από το πρώτο, επειδή ο ιός έχει επεκταθεί σε ολόκληρη τη χώρα. Χαρακτήρισε την κατάσταση ανησυχητική, ωστόσο διαβεβαίωσε πως ο έλεγχος δεν έχει χαθεί.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here