Κορωνοϊός-Κλείνουν σύνορα με Αλβανία, Σκόπια

0
60

Κλείνουν τα σύνορα με την Αλβανία και τη βόρεια Μακεδονία, όπως αποφασίστηκε σε σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού. Επίσης, σταματά η αεροπορική και ακτοπλοϊκή σύνδεση για επιβάτες με την Ιταλία. Σε όσους παραβιάζουν τα περιοριστικά μέτρα θα επιβάλλεται πρόστιμο 5,000 ευρώ, πέραν των άλλων νομικών συνεπειών.

Ειδικότερα αποφασίστηκε:

— Η διακοπή οδικών, θαλάσσιων και αεροπορικών συνδέσεων με Αλβανία και Βόρεια Μακεδονία, με εξαίρεση τη μεταφορά εμπορευμάτων και την είσοδο όσων έχουν ελληνική ιθαγένεια ή διαμένουν στην Ελλάδα.
— Η διακοπή και της ακτοπλοϊκής μεταφοράς από και προς Ιταλία για επιβάτες. Συνεχίζεται η μεταφορά εμπορευμάτων.
— Η απαγόρευση της πρόσδεσης κρουαζιερόπλοιων και ημερόπλοιων στα ελληνικά λιμάνια
Διακόπτονται οι αεροπορικές συνδέσεις με Ισπανία.                                                          — Η διακοπή λειτουργίας των πολιτικών και βουλευτικών γραφείων των βουλευτών της ΝΔ.

Έχουν γίνει προσπάθειες με ξένες πρεσβείες ώστε η Ελλάδα να προμηθευθεί μάσκες τις επόμενες μέρες από χώρες που έχουν απόθεμα.

Ο πρωθυπουργός μίλησε τηλεφωνικά με τον Αρχιεπίσκοπο και του ζήτησε να σταματήσουν οι λειτουργίες και η μετάληψη στις εκκλησίες, και οι ναοί να μείνουν ανοιχτοί μόνο για ατομική λατρεία και για τέλεση των απαραίτητων μυστηρίων με τον ελάχιστο κόσμο. Το θέμα θα εξεταστεί σε αυριανή έκτακτη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου.

Συζητήθηκαν επίσης τρόποι για την αποφυγή του συνωστισμού σε super market και λαϊκές αγορές.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here