Κορυφαία πηγή της ΝΔ: Έρχονται εκλογές, δε σώζεται ο Τσίπρας

0
68

Αν και έχει σοβαρές επιφυλάξεις στην απόφαση της κυβέρνησης για το κοινωνικό μέρισμα, η ΝΔ θα υπερψηφίσει επί της αρχής τη νομοθετική διάταξη, που αναμένεται να έρθει σήμερα στη Βουλή με τη διαδικασία του κατεπείγοντος.

Κορυφαία πηγή της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστηρίζει ότι «η κυβέρνηση κινείται καθαρά με ψηφοθηρικούς στόχους». Εκτιμά δε ότι έχει στόχο να αλλάξει την αρνητική, για εκείνη, επικαιρότητα.

«Το μέρισμα είναι κατά βάση 700 εκατομμύρια. Εμείς παρουσιάσαμε στα Γιάννενα μία συνολική πολιτική για την καταπολέμηση της φτώχειας. Η κυβέρνηση κινείται καθαρά με ψηφοθηρικούς λόγους. Εμείς δεν αντιλαμβανόμαστε την καταπολέμηση της φτώχειας μόνο με την επιλογή επιδομάτων», αναφέρει.

«Το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα το εφαρμόσαμε πρώτοι. Και δεν έχει μόνο τον πυλώνα της στήριξης των φτωχότερων, αλλά και της ενσωμάτωσής τους στην αγορά εργασίας και τη στήριξη των κοινωνικών υπηρεσιών των δήμων. Η ατζέντα θα αλλάξει για μία ημέρα, η ατζέντα της σκληρής πραγματικότητας για τους πολίτες δεν αλλάζει, δε θεωρούμε πως θα υπάρχει ουσιαστικό πολιτικό όφελος. Ούτε πρόκειται να μειωθούν οι κατασχέσεις, ούτε οι φορολογικές επιβαρύνσεις. Όσοι επιχείρησαν τέτοιες κινήσεις προς το τέλος της θητείας τους δεν είχε αποτέλεσμα. Η αντίστροφη μέτρηση για  τις εκλογές έχει αρχίσει. Το 2018 θα είναι εκλογικό έτος».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here