Κώστας Λαλιώτης: Εγώ στον ΣΥΡΙΖΑ; Πρωταπριλιάτικο ψέμα…

0
448

Με απόλυτο τρόπο ο Κώστας Λαλιώτης διαψεύδει κάθε σενάριο συνεργασίας του με τον ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας πρωταπριλιάτικο «ρεπορτάζ» το οποίο τον έφερε να έχει δώσει τα χέρια με τον Αλέξη Τσίπρα με μεσολαβητή τον Αλέκο Φλαμπουράρη. Το «ρεπορτάζ» είχε τίτλο «Ο Κώστας Λαλιώτης στον ΣΥΡΙΖΑ

Το ιστορικό στέλεχος τού ΠΑΣΟΚ απάντησε με χιούμορ, αλλά και σοβαρά, στο anoixtoparathyro.gr και στον δημοσιογράφο Γιώργο Λακόπουλο.

Αγαπητέ Γιώργο,

Είναι γνωστό ότι εθιμικά η «Πρωταπριλιά», με τις παραπλανητικές ειδήσεις, είναι η ημέρα και η χαρά του εφήμερου ψεύτη. Χθες (1 Απριλίου), στο anoixtoparathyro.gr αναρτήθηκε με αναφορές στο πρόσωπό μου, ένα καταφανέστατο ψέμα, ένα πολιτικό σενάριο, το οποίο είναι ανάξιο κάθε διάψευσης.
Γιώργο, ως ταλαντούχος, ικανός και πολύπειρος Δημοσιογράφος, έχεις στη διάθεσή σου 365 ημέρες για να σκαρώσεις το πρωταπριλιάτικο ψέμα του 2019.
Όμως σου συνιστώ να θέσεις όρια στους πειρασμούς και στη φαντασία σου γιατί είναι κρίμα έστω και για μια μέρα το χρόνο να μετατρέπεις το φιλόδοξο και έγκριτο «Ανοιχτό Παράθυρο» σε «Κλειστό Παράθυρο» με εθιμικά Fake News.
Φιλικά Κώστας
Υ/Γ1
. Γιώργο δεν σου απάντησα χθες γιατί η αξιοπιστία και η αλήθεια μιας πρωταπριλιάτικης απάντησής μου μπορούσε να θεωρηθεί υπονομευμένη και ίσως ακυρωμένη από το έθιμο της ημέρας.

Υ/Γ2. Σου απαντώ (…με χιούμορ…) σήμερα – 2 Απριλίου, γιατί σε άφησα να χαρείς τη δόξα και την εμβέλεια ενός πρωταπριλιάτικου ψέματος με παραπλανητικές ειδήσεις, τις οποίες διαχρονικά έχω διαψεύσει με κατηγορηματικό και απόλυτο τρόπο τόσο με αναλυτικές πολιτικές θέσεις όσο και με την πολιτική μου στάση.
Υ/Γ3. Σου απαντώ (…σοβαρά…) σήμερα – 2 Απριλίου, γιατί προσπαθείς και πάλι με φαντασιακές εμμονές να δώσεις, με σημερινή ανάρτησή σου, φωτογραφικές «μελλοντολογικές» προεκτάσεις, αναγορεύοντας ένα «Πρωταπριλιάτικο Ψέμα» σε ένα ευφάνταστο σενάριο, το οποίο δεν έχει ουδεμία απολύτως σχέση με την αλήθεια και την πραγματικότητα.

Το «ρεπορτάζ» του σάιτ:

Ύστερα από διαβουλεύσεις που κράτησαν περισσότερο από ένα χρόνο ο Αλέξης Τσίπρας έκανε δεκτό το αίτημα του Κ. Λαλιώτη να προσχωρήσει στον ΣΥΡΙΖΑ. Ο πρώην υπουργός  του ΠΑΣΟΚ είχε εκφράσει τις διαθέσεις του για συμπόρευση με τον Αλέξη Τσίπρα πριν από τις εκλογές του 2015, στις οποίες άλλωστε υποστήριξε τον ΣΥΡΙΖΑ. Στη Β΄Αθήνας μάλιστα κινητοποιήθηκε προσωπικά υπέρ συγκεκριμένου υποψηφίου.
Αμέσως μετά τη εκλογική νίκη του Τσίπρα ο Αλέκος Φλαμπουράρης, με τον οποίο ο Λαλιώτης συνδέεται από πολλά χρόνια και είχε συνεργασία μαζί του την περίοδο που ήταν υπουργός Δημοσίων έργων, μετέφερε στον νέο Πρωθυπουργό την επιθυμία του ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ να συμπορευθεί με τους νέους κυρίαρχους της δημοκρατικής παράταξης. Ωστόσο ο Αλέξης Τσίπρας του συνέστησε να παραμείνει στο ΠΑΣΟΚ και να εργασθεί υπέρ της μελλοντικής συνεργασίας των δυο κομμάτων.
Οι αντιδράσεις των Βενιζέλου -Λοβέρδου σε μια τέτοια προοπτική κατέστησαν ανέφικτη την προσέγγιση ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ. Η κατάργηση του ΠΑΣΟΚ από τη Φώφη Γεννηματά εξόργισε το Λαλιώτη, δεδομένου ότι ο ίδιος είχε  φροντίσει για την επικράτησή της  με την υπόσχεση στους παλαιούς οπαδούς του ΠΑΣΟΚ, που αντιδρούσαν στην εξαφάνιση του «πράσινου ήλιο», ότι το ΠΑΣΟΚ θα συνεχίσει να υπάρχει ως κεντρικός  φορέας  σε ένα πολυμετοχικό σχήμα.
Η πλήρης εξαφάνιση του ιστορικού λογότυπου ξεχείλισε το ποτήρι και ο Κ. Λαλιώτης αποφάσισε να κάνει το κρίσιμο βήμα. Σε μια συνάντηση που είχε στα Δολιανά με τον Αλέξη Τσίπρα, παρουσία του Φλαμπουράρη έδωσαν τα χέρια.
Σύμφωνα με ορισμένες εκτιμήσεις η Γεννηματά αντιλήφθηκε την πρόθεσή του και αυτό την ώθησε να πάρει πρωτοβουλία επαφών με τον Πρωθυπουργό με πρόσχημα την αναθεώρηση του Συντάγματος, για να περιορίσει τις διαρροές προς τον ΣΥΡΙΖΑ που θα ακολουθήσουν. Ενδέχεται όμως η μετακίνηση Λαλιώτη να  εξελιχθεί σε κίνηση προετοιμασίας για πλήρη ένταξη του ΠΑΣΟΚ στον ΣΥΡΙΖΑ και εγκατάλειψη του αποτυχημένου ήδη πειράματος με το Κινάλ.  Σ’ αυτή  την περίπτωση διαμορφώνεται νέα κοινοβουλευτική πλειοψηφία χωρίς τον Πάνο Καμμένο και αλλάζουν τα δεδομένα εν όψει των επόμενων εκλογών.
Είναι πιθανό μάλιστα να επιστρέψει από τη Ν. Υόρκη και ο Χρ. Παπουτσής για να ενταχθεί στο νέο σχήμα. Άλλωστε ο Αλέξης Τσίπρας ήταν αυτός που τον κράτησε στη θέση του στην Παγκόσμια Τράπεζα, παρά τις προσπάθειες του αποπεμφθέντος υπουργού Παπαδημητρίου να τον αντικαταστήσει. Κατά ένα περίεργο παιχνίδι της μοίρας ο Παπουτσής είναι πιθανόν να πάρει τη θέση του στον επικείμενο γενικό ανασχηματισμό.
Σε πρώτη φάση ο Κ. Λαλιώτης δεν θα αναλάβει κυβερνητικό αξίωμα, αλλά θα επικεντρωθεί στην αναδιοργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ κατά τα πρότυπα του ΠΑΣΟΚ. Σ’ αυτά τα πλαίσια θα πάρει μαζί του στην Κουμουνδούρου και έμπειρα στελέχη του Κινήματος. Εφόσον το εγχείρημα πετύχει στην επόμενη κυβέρνηση Τσίπρα  θα πάρει θέση αντιπροέδρου.
–  πρωταπριλιάτικο (ή μήπως όχι;) από το anoixtoparathyro

Λαλιώτης: Εγώ στον ΣΥΡΙΖΑ; Πρωταπριλιάτικο ψέμα…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here